loading...
دانلود مقالات و پروژه های دانشجویی ارزان
حاجی زاده بازدید : 394 جمعه 22 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود مقاله رشته مدیریت

بررسی تأثیر کیفیت خدمات بانکداری الکترونیک بر رضایتمندی مشتریان با استفاده از مدل ترکیبی کانو و تحلیل شکاف

خلاصه
این تحقیق با موضوع" بررسی شکاف بین انتظارات و ادراک مشتریان از کیفیت خدمات الکترونیکی بانک تجارت شعب شهر زاهدان بر اساس مدل کانو و تحلیل شکاف" با هدف بررسی رابطه ی بین انتظارات و ادراک مشتریان از خدمات الکترونیکی بانک تجارت انجام گرفته است. بانکها به عنوان یکی از سازمانهایی که عملکرد و فعالیت های آن در جهت تأمین منافع عمومی است، وظیفه‌هایی چون تجهیز و توزیع اعتبارات، عملیات اعتباری، عملیات مالی، خرید و فروش ارز، نقل و انتقال وجوه، وصول مطالبات اسنادی و سود سهام مشتریان، پرداخت بدهی مشتریان، قبول امانات، نگهداری سهام و اوراق بهادار و اشیای قیمتی مشتریان، انجام وظیفهی قیمومیت و وصایت برای مشتریان، انجام وکالت خرید یا فروش را بر عهده دارند، که امروزه بانکها با استفاده از بانکداری الکترونیکی می توانند اکثر این خدمات را ارائه دهند.
این تحقیق از نظر هدف کاربردی است و از نوع توصیفی پس رویدادی می باشد. هدف از انجام این تحقیق، تببین و بررسی شکاف بین انتظارات و ادراک مشتریان از کیفیت خدمات الکترونیکی بانک تجارت شعب زاهدان است. داده های این پژوهش با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه در پاییز 1392، جمع آوری شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که بین انتظارات مشتریان از سه بعد اساسی، عملکردی و انگیزشی بانک با ادراک آنان تفاوت معنی داری وجود دارد.
واژگان کلیدی:

بانک

مدل کانو

تحلیل شکاف

کیفیت خدمات

خدمات اکترونیکی

بیان مسئله
بقاء در گردونه رقابت پر تلاطم امروزی سازمانها را ناگزیر از پذیرش تغییر کرده است. خاستگاه تغییر در بیرون از مرزهای سازمان و جولانگاه آن درون سازمان است، و تغییر و عدم تعادل به تعالی ختم نخواهد شد مگر با برنامه ریزی جهت خراج شدن از تعادل، تعیین استراتژی و اهداف بلند مدت، اجرای منظم و ساختارمند برنامه های مدون در حوزه های مختلف، ارزیابی نحوه برنامه ریزی و اجرای برنامه های مورد نظر و بر طرف کردن نقاط ضعف ، تقویت نقاط قوت، استفاده از قرصت ها و مقابله با تهدیدات جهت بهبود عملکرد سیستم تصمیم گیری.
بانک به عنوان نهادی خدماتی در جامعه مطرح است و از حساسیت زیادی در ارتباط با ارکان فوق هنگام بحث پیرامون حوزه رضایتمندی مشتریان برخوردار است، چرا که موفقیت این نهاد در گرو شناسایی نیازمندیهای مشتریان، درونی نمودن نیازها در قالب برنامه های جلب وجذب و پرورش مشتریان، اجرا و در نهایت بهبود اقدامات پیشین است. بر اساس مدل کانو خدمات قابل ارائه در سازمانهای خدماتی همچون بانک را می توان بر اساس میزان رضایت مشتریان و همچنین اهمیت آن در سه گروه خدمات اساسی، خدمات عملکردی و انگیزشی دسته بندی کرد. حال با توجه به اینکه این دسته بندی به تنهایی کمکی به برنامه ریزی و تعیین استراتژی نمی نماید، می بایست از طریق به کارگیری مدلهایی همچون مدل تحلیل شکاف به بررسی فرصتها و تهدیدات موجود در خصوص شناخت نیازهای مشتریان و برنامه ریزی برای جلب رضایتمندی آنها نمود. بنابراین مسئله اصلی این تحقیق عبارت است از تحلیل شکاف بین انتظارات و ادراک مشتریان از خدمات المترونیکی بانک تجارت در شهر زاهدان بر اساس ابعاد مدل کانو.
فهرست مطالب
بررسی تأثیر کیفیت خدمات بانکداری الکترونیک بر رضایتمندی مشتریان با استفاده از مدل ترکیبی کانو و تحلیل شکاف1
خلاصه1
واژگان کلیدی:1
کیفیت خدمات، بانک، مدل کانو، تحلیل شکاف، خدمات اکترونیکی1
1- بیان مسئله2
2- ضرورت و اهمیت تحقیق2
3- اهداف پژوهش2
4- فرضیات تحقیق2
الزامات اساسی4
الزامات عملكردی4
الزامات انگیزشی5
7- مدل تجزیه و تحلیل شکاف5
شکل3- مدل تحلیل شکاف خدمات) (Ghobadian, et.al, 20036
منابع9
حاجی زاده بازدید : 258 جمعه 22 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود مقاله رشته حقوق

حقوق فناوری اطلاعات و ارتباطات

مقدمه
امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات كه موجب كوچك شدن جهان عینی و بزرگتر شدن جهان ذهنی میگردد در حال تكوین و شكلدهی ساختار نوینی از روابط اجتماعی افراد است . ظهور و گسترش اینترنت و شبكه جهانی اطلاعرسانی ، تغییرات چشمگیری در زندگی انسان امروز ، رفتارها و تعاملات وی ایجاد كرده كه البته پویایی جامعه را نیز به همراه داشته است . این تغییرات كه به سرعت انجام شده و هماكنون با شتاب بیشتری در حال جریان است ، علوم اجتماعی را نیز تا حد زیادی متحول ساخته و از همینرو بیشتر رشته های علوم اجتماعی به فراخور حال خود با فناوری اطلاعات و ارتباطات همگام شدهاند.
بدیهی است كه این فناوری نیز مانند هر علم دیگری نظاممند و قانونمند بوده و از قوانین خاص خود بهره میگیرد اما حقوق علمی نیست كه خیلی سریع تحت تاثیر تغییرات ناشی از تكنولوژی قرار گرفته و همگام با آنها متحول شود . زیرا ثبات و دوام از جمله خصوصیات نهادهای حقوقی و قوانین موضوعه است . ولی هنگامی كه دولتها به دنبال كنترل و یافتن راهحلهایی برای مشكلات اجتماعی به وسیله قانون هستند ( راهحلهای قانونی ) ، حقوق هم با تغییرات اجتماعی ارتباط تنگاتنگی پیدا میكند و شاید به همین دلیل است كه همواره آهنگ تغییر ، تحول یا اصلاح مفاهیم و موضوعات حقوقی با تاخیر زمانی نسبت به میزان رشد تحولات اجتماعی ( مثل گسترش روزافزون فناوری اطلاعات ) صورت میگیرد . تحولاتی كه عمدتاً با ظهور فناوری اطلاعات و ارتباطات مبنا و اساس حقوق را دستخوش تغییر قرار میدهند ، مواردی هستند كه در حال ازبین بردن مرزهای اقلیمی و كاهش دخالت فیزیكی ( حضور الزامی فیزیكی ) انسان در روابط حقوقی او هستند . از آنجایی كه چنین تحولاتی با مبانی اصلی حقوقی در ارتباط هستند لذا حقوق هم ناگزیر از روزآمد شدن و همگام شدن با آهنگ تغییر و تحولات اجتماعی خواهد بود . چرا كه توجه به روابط اجتماعی ، نتایج بسیار مهمی برای نظام حقوقی هر جامعهای دارد .
فراگیر شدن فناوری اطلاعات و ارتباطات به ظهور یك جامعه الكترونیكی خواهد انجامید كه تمام اركان آن لزوماً باید در این محیط مجازی حداقل از قابلیتهای پیشین خود برخوردار باشند . ۲ بالطبع حقوق نیز كه نقش تنظیم روابط افراد را برعهده دارد باید بتواند خود را با این محیط جدید وفق دهد و نقش خود را ایفاء كند . بنابراین محیط حقوقی فناوری اطلاعات از جمله مباحث مهمی است كه در جامعه الكترونیكی باید مورد توجه قرار گیرد . پیاده كردن و گنجاندن نظام حقوقی كلاسیك در فضای مجازی الكترونیكی موجب پیدایش و شكلگیری رشته نوپای حقوق فناوری اطلاعات و ارتباطات شده كه به تدریج در حال تثبیت در نظامهای حقوقی دنیاست . منظور از حقوق فناوری اطلاعات و ارتباطات ، مجموعه قواعد و مقرراتی است كه در محیط فناوری اطلاعات و ارتباطات به تنظیم و كنترل روابط اشخاص ( حقیقی و حقوقی ) میپردازد .
معرفی محیط حقوقی فناوری اطلاعات و تبیین موضوعات و عناوین مطرح در آن ، در دو بخش حقوق خصوصی و حقوق عمومی پیگرفته میشود و حتیالمقدور سعی خواهد شد فقط به موضوعاتی كه به نظر میرسد در فضای مجازی دستخوش تغییر و تحول قرار گیرند پرداخته شود . مطالعه دقیق و بررسی جزئی محیط حقوقی فناوری اطلاعات و ارتباطات و شناسایی تمام مولفه های متاثر از فضای الكترونیكی احتیاج به زمان و مطالعات مبنایی مفصلتری دارد و از حوصله این مقاله خارج است .
کلمات کلیدی:

امضای الكترونیكی

حقوق فناوری اطلاعات

فناوری اطلاعات و ارتباطات

فهرست مطالب
حقوق فناوری اطلاعات و ارتباطات1
مقدمه1

بخش اول ـ حقوق فناوری اطلاعات : حقوق خصوصی2

گفتار اول : تجارت الكترونیك2

مبحث اول : انعقاد قراردادهای الكترونیكی الزام آور3
۱ . امضای الكترونیكی3
۲ . مرجع گواهی امضای الكترونیكی4
۳ . مزایای استفاده از امضای الكترونیكی4
ب ) زمان ومكان دریافت دادهها5
ج ) تصدیق ارسال و وصول5

مبحث دوم : شیوه پرداختهای الكترونیكی6

مبحث سوم : حمایتهای قانونی در بستر مبادلات الكترونیكی6
گفتار دوم : حقوق مالكیت معنوی7

مبحث دوم : وضعیت حقوق مالكیتهای معنوی در محیط فناوری اطلاعات8

مبحث دوم : شرایط تحقق مسوولیت مدنی در محیط فناوری اطلاعات9

بخش دوم : حقوق فناوری اطلاعات : حقوق عمومی10

گفتار اول : حقوق جزا10
مبحث اول : حقوق جزای داخلی11
مبحث دوم : حقوق جزای بینالملی13
حاجی زاده بازدید : 241 جمعه 22 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود مقاله رشته مدیریت بازرگانی

بررسی میزان و عوامل موثر بر رضایتمندی مشتریان بانک کشاورزی در استان خراسان رضوی

(مطالعه موردی شهر مشهد)
چکیده
یکی از مهمترین موضوعاتی که سازمانها در شرایط رقابتی کنونی با آن سرو کار دارند،آگاهی از میزان رضایت مشتریان و نظرهای آنان در خصوص عملکرد سازمان ، محصولات و خدمات آن است.این مسئله برای سازمانهای خدماتی که محصولی ناملموس به مشتریان خویش عرضه میکنند از اهمیت مضاعف برخوردار است.
هدف از انجام این پژوهش اندازه گیری میزان وعوامل موثربررضایتمندی مشتریان بانک کشاورزی در استان خراسان رضوی(مطالعه موردی شهر مشهد) می باشد.سنجش رضایت مشتریان بر اساس مولفه هایی همچون کیفیت خدمات بانکی ، خصوصیات فیزیکی شعب ، روابط انسانی ، تبلیغات و آموزش انجام شده است وبا استفاده از مدل کانو مورد آزمون قرار گرفته است. روش استفاده شده در این تحقیق ، روش توصیفی از نوع کاربردی است که به این منظور پرسشنامه ای تهیه و تنظیم شده و بین مشتریان توزیع گردیده است .در نهایت به تحلیل اطلاعات به دست آمده پرداخته بعد نتیجه گیری شده است.
کلمات کلیدی:

مشتری

رضایتمندی

مدل کانو

بانک کشاورزی

مقدمه :
صاحب نظران مدیریت، کسب رضایت مشتری را از مهمترین وظایف و اولویت های مدیریت شرکت ها بر شمرده و لزوم پایبندی همیشگی و پایدار مدیران عالی به جلب رضایت مشتریان را پیش شرط اصلی موفقیت به حساب آورده اند.یکی از الزامات مهم در پیشرفت سازمان ها و شرکت ها این است که مشتری و جلب نظر وی را سرلوحه اهداف و فعالیت های خود قرار دهند.شناخت کامل مشتری ، مقدم شمردن وی و ارائه خدمات کیفی از جمله عوامل تضمین موفقیت در بازار کسب وکار امروز هستند.تعبیری که امروزه از مشتری می شود با آنچه در گذشته رواج داشته کاملا متفاوت است.بدین معنی که مشتری دیگر خریدار صرف کالا یا خدمت نیست، بلکه یک عضوفعال و تاثیر گذار در کلیه فعالیت های تجاری به شمار می رود.
بنابراین داشتن استراتژیهای نوین، توجه به نکات مهم در برقراری ، حفظ و گسترش روابط با مشتری و تلاش برای جلب رضایت وی در کلیه مراحل ، کارایی و اثر بخشی یک سازمان را در تحقق اهداف مشتری محور افزایش می دهد ودر بلند مدت پایگاهی از مشتریان وفادار را به ارمغان خواهد آورد.واژه مشتری و رضایت مشتری در سازمانهای خدماتی ، خصوصا بانک ها به دلیل وابستگی کامل به مشتریان برای بقاء، اهمیتی دو چندان می یابد.ارائه محصولات مختلف از سوی بانک ها (خدمات بانکی)، به منظور حفظ مشتریان موجود و جذب مشتریان جدید و در نهایت کسب سهم بیشتری از بازاررقابت بانکی، بیانگر این اهمیت است.بنابراین آگاهی ار تصویر ذهنی سازمان نزد مشتریان به منظور شناخت نقاط قوت و ضعف و ارتقاءسطح عملکرد از اولویت های مهم همه سازمان ها به خصوص بانک ها می باشند.(حسنی، 1387)
حاجی زاده بازدید : 253 جمعه 22 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود پایان نامه رشته علوم اجتماعی

ماهیت آتش در ایران باستان

بیان مسئله
آتش و جشن های مربوط به آن دارای چه جایگاهی در ایران باستان بوده است؟ در نگاهی اجمالی و مختصر آتش از كلمه آتر گرفته شده كه در گذشته آتربان یا آذربان به كسی گفته می شده كه پاسبان آتش یا آتر بوده است و در بیانی ساده تر آتش از برخورد و سایش دو شیء و ایجاد جرقه بوجود می آید.واژه جشن از كلمه اوستایی سینه Yasna آمده و این كلمه از ریشه Yaz اوستایی مشتق شده كه معنی ستایش كردن می دهد. از این رو واژه جشن به معنی ستایش و پرستش می باشد. كلمه دیگری كه از همین ریشه آمده و در بین زرتشتیان متداول می باشد .
واژه جشن Jashen است كه معنی بخصوصی به خودگرفته زرتشتیان واژه جشن را بطور كلی به مراسم عید و ایام خوشی و سرور اطلاق می كنند در حالیكه مراسم مذهبی و سرودن اوستا در آن ایام را جشن می خوانند. به نظر می رسد كه یك سری علل و عواملی از قبیل فرهنگ، دین، تقدس آتش، قومیت، آداب و رسوم، جامعه آن زمان، نوع حكومت، نحوه برخوردها، و ... در بوجود آمدن این امر دخیل می باشند.امید است با انجام این تحقیق و بررسی علل و عوامل یاد شده گامی در جهت شناخت این سنت دیرینه برداشته شود.
کلمات کلیدی:

مردم شناسی

ایران باستان

چهارشنبه سوری

برگزاری جشن های آتش در ایران باستان

ضرورت و اهمیت پژوهش:
با توجه به مسائل مشاهده شده و با شناخت عواملی كه روی برگزاری جشن های آتش در ایران باستان مؤثر است از جمله: جامعه، آداب و رسوم، نوع حكومت، فرهنگ، قومیت، نحوه برخوردها، دین و بسیاری از علل و عوامل دیگر می توان با انجام برنامه ریزی های صحیح در جهت شناساندن تاریخ كهن ایران كه جشن های آتش یكی از جنبه های آن می‌باشد گامی اساسی در احیای تمدن كهن كشور و بالا بردن سطح معلومات تاریخ برای عبرت گیری و جلوگیری از فراموشی تاریخ تمدنی عظیم كه زندگی كنونی ما را تا به امروز بدین مرحله رسانده و مقابله با تهاجم فرهنگ بیگانه كه تفكر ایرانی به مرحله‌ی نابودی خواهند كشاند و فهماندن این مطلب به عوام و خواص كه جامعه امروز ما به تاریخ و تمدنی شگفت و عظیم بنا بوده و اكنون كه بدین مرحله رسیده مدیون چنین تمدنی گران مایه است. در كل با انجام این تحقیق می توان پله‌های ترقی را در راستای شكوفایی اندیشه های كهن و پرورش و بیداری اندیشه های امروزه برداشته و مسائل مربوطه را شناسایی و حل نموده.
فهرست مطالب
فصل اول:
- عنوان تحقیق: 1
- موضوع تحقیق 1
- بیان مسئله 2
- تعاریف نظری 5
- ضرورت و اهمیت پژوهش تحقیق 6
- اهداف تحقیق 8
مقدمه 9
فصل دوم
- جشن ماهیانه 12
- آتش بطور عموم 20
- آتش در اوستا 21

- داوری یا بازشناسی آتش 23

- انتقال آتش 24
- نور و فروغ و روشنایی و اخگر فروزان 25

- انگیزه رو آوردن به سوی روشنایی و فروغ به هنگام نیایش 31

- دَرِ مهر 32
- روشنایی و تاریكی 35

- آتش نزد اقوام مختلف 37

- اهمیت اجاق خانواده و روشن نگه داشتن آن 38

- آتش در زمان مادها 43

- آتش در زمان هخامنشیان 43

- آتش در دوره ساسانیان 44
- آتشكده 45
- انواع آتشكده 47
فصل سوم:
- چهارشنبه سوری 47

- آجیل مشكل گشا 53

- فال كوزه 55
- آش نذری 56
- كجاوه اندازی 57
- شال اندازی 58
- فالگوش 59
- قاشق زنی 60
- تطهیر و خانه تكانی 61
- بخت گشایی 62
فصل چهارم:

- جشن سده 65

- سبب نامیدن این جشن به سده 66
- مراسم جشن سده 67
- نام سده 72
- انگیزه های داستانی جشن سده 73
- نوسده، برسده 74
- جشن سده د ردوران اسلامی 77

- برگزاری جشن سده در دوران اسلامی 78

مراسم جشن سده میان زردتشتیان 79
- جشن سده پس از ساسانیان 83
فصل پنجم:

- جشن های آتش آذرگان، شهریورگان 87

- آذرگان یا آذرخش 90

- اردیبهشت گان، گلستان جشن 91

- منابع و مآخذ 93
حاجی زاده بازدید : 234 جمعه 22 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود پایان نامه كارشناسی ارشد رشته حقوق جزا و جرم شناسی

ماهیت پولشویی و جرم آن

چکیده
پولشویی پدیده‌ای است که به عنوان جرمی سازمان یافته و فراملی در دهه‌های اخیر در اسناد و برنامه‌‌های بین‌المللی به دنیا معرفی شده است. این جرم یک جرم ثانویه است که به دنبال جرایم مقدمی که منافع مالی و مادی تولید می‌کنند، ارتکاب می‌یابد و به معنای مخفی کردن آگاهانه ماهیت و منشا نامشروع اموال حاصل از ارتکاب این جرایم است به نحوی که این اموال ظاهری قانونی به خود گرفته وپاک و مشروع جلوه‌ داده شوند. تفکر جرم‌انگاری این پدیده به دنبال گسترش جرایم سازمان یافته در دنیا مطرح شد و هدف این بود که با کوتاه کردن دست جنایتکاران از عواید مجرمانه‌شان، انگیزه‌ ارتکاب جرم در آنها از بین برود و به این ترتیب با مبارزه با پولشویی به مبارزه با جرایم سازمان یافته پرداخت.
علاوه بر آن میزان بالای پولشویی در جهان، خصوصیات سازمان یافتگی و فراملی بودن و بدون بزه دیده بودن این جرم، خسارات و زیان‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی آن و ارتباط تنگاتنگ آن با جرایم دیگر ضرورت جرم‌انگاری این پدیده را در دنیا و همچنین ایران بیشتر کرده است و به همین جهت نیز در ایران لایحه‌ای در خصوص مبارزه با پولشویی به تصویب رسید که هنوز مراحل نهایی قانون گذاری را طی نکرده است.
اسناد بین المللی و منطقه‌ای متعددی در خصوص پولشویی به تصویب رسیده است که برخی از مهمترین آنها عبارتند از کنوانسیون وین 1988، کنوانسیون شورای اروپا 1990 ، دستورالعمل اروپایی 1991، توصیه‌های چهل‌گانه «فاتف» در سال 1990 و اصلاحیه‌های آنها در سال 1996 و 2000، کنوانسیون پالرمو در سال 2000 و کنوانسیون مبارزه با فساد مالی سال 2003. این اسناد راهکارهای مختلفی را برای مبارزه با پولشویی ارائه داده‌اند که به 4 قسمت راهکارهای تقنینی، راهکارهای اجرایی و اداری، راهکارهای پیشگیرانه و راهکارهای قضایی قابل تقسیم هستند.هدف از این راهکارها این است که تا جایی که ممکن است عرصه بر پولشویان تنگ شود و هزینه عملیات پولشویی برای آنها بالا رود تا ارتکاب جرم برای آنها بی‌فایده شده و در نتیجه آنها را از ارتکاب جرم باز دارد.
کلمات کلیدی:

پول‌شویی

فساد مالی

جرایم سازمان یافته

پولشویی در حقوق ایران

جرایم سازمان یافته فراملی

پولشویی در اسناد بین المللی

مقدمه
با پیشرفت جامعه بشری رفته رفته ماهیت و شكل جرایم متحول گردیده است . از نظر ماهیت مجرمان به جای اینكه در صدد تامین مایحتاج روزمره خود یا ارضای احساسات خویش با ارتكاب جرایم خشن باشند ، مترصد ثروت اندوزی با ارتكاب جرایم سود آور هستند . از نظر شكلی نیز در كنار جرایم فردی ، جرائم سازمان ‌یافته بروز كرده است ؛ گروههای سازمان یافته ای كه با استفاده از مدرنترین دستاوردهای تكنولوژی به دنبال اهداف و منافع خود هستند. «رهبران این باندهای جنایتكار مدرن ، جرم را منطقی و عقلانی كرده‌اند.آنها دیگر یك فاعل باهوش تنها نبوده بلكه اعمال او و دوستانش به طور قابل ملاحظه ای سازمان یافته و تخصصی شده است .
آنها تهدید و دغدغه ای نه تنها برای پلیس بلكه كل جامعه هستند و اگرچه ابتدا به شكل مخفیانه زندگی می كردند ، اما با افزایش ثروت و قدرتشان ،‌به شكل عمومی ظاهر شده و به رقابت با سرمایه داران بزرگ و سیاستمداران می پردازند.» امروزه به ویژه جنایاتی كه منفعت سرشار مادی در بر دارند به شكل سازمان یافته و توسط گروهها و باندهای مافیایی و غالباً در بعد فراملی ارتكاب می یابند. و جرایم سازمان یافته فراملی از مهمترین مشكلاتی است كه در دهه های اخیر توجه كشورها و سازمانهای بین المللی را به خود جلب كرده است.
هدف غایی این گروهها تحصیل نفع مالی و مادی است؛ به گونه ای كه ارتكاب جرم به یك صنعت و تجارت تبدیل شده است و درآمد حاصل از آن از درآمد بسیاری از مشاغل پردرآمد هم بیشتر است. اما با كسب این درآمدها و منافع ، زنجیره ارتكاب جرم كامل نمی شود و تكمیل آن نیاز به حفظ این درآمدها و بهره جویی از آن دارد به نحوی كه ماهیت مجرمانه آن كشف نشود،‌تا علاوه بر جلوگیری از توقیف مال توسط مقامات قضایی و انتظامی ،‌وقوع جرم مبنا نیز كشف نشود؛ شخص مجرم شناسایی نشده و تحت تعقیب قرار نگیرد . در این زمان است كه مساله شستشوی عواید حاصل از این جرایم مطرح می‌شود: مبادلات غیرقانونی به سبب عدم اعتماد متقابل و عدم امكان استفاده از ابزارهای متعارف و قانونی عموماً به صورت نقدی انجام می گیرد كه بدین ترتیب حجم هنگفتی از نقدینگی ایجاد می شود كه همواره در معرض خطراتی از قبیل سرقت،‌معدوم شدن، جلب نظر مقامات قانونی و منتهی شدن به كشف جرم مبنا قرار دارد. لذا باید به نحوی وارد اقتصاد قانونی گردد.
افزایش جرایم و افزایش حجم نقدینگی ناشی از آن در سطح جهانی موجب رشد چشمگیر پدیده پولشویی ‌گردید. به نحوی كه از دهه 80 میلادی به بعد جامعه جهانی را متوجه حجم گسترده و رشد سریع این پدیده و نقش آن در ارتكاب جرایم كرد. گسترش این پدیده حاصل سه روند متمایز جهانی بوده است:‌
روند اول رشد شتابان بازارهای مالی است . در دودهه اخیر بازارهای مالی جهانی ابعادی غول آسا یافته اند به گونه ای كه هیچ تراز و تعادلی میان بخشهای مالی و واقعی اقتصاد جهانی وجود ندارد و تنوع چشمگیر ابزارها ، واسطه ها و نهادهای مالی امكان نظارت پذیری را بسیار دشوار كرده است .
روند دوم انقلاب فن آوری و علمی دو دهه اخیر است . بر اثر این تحولات ،‌پیشرفت شگرفی در استفاده از رایانه و خدمات پیشرفته مخابراتی در زمینه داد و ستدهای مالی رخ داده است . بدین ترتیب دنبال كردن مسیر پول و هویت واقعی داد و ستد كنندگان دشوار و در مواردی ناممكن است .
سومین روند جهانی شدن و درهم آمیزی اقتصاد های ملی و بازارهای مالی با یكدیگر است. براساس تحولات مربوط به جهانی شدن و آزادسازی بازارهای مالی ، جابجایی پول فراتر از مرزهای ملی به سبب ارتباط و ادغام بازارها با سهولت بیشتری نسبت به قبل امكانپذیر است .
فهرست مطالب
مقدمه

بخش اول:بررسی حقوقی وجرم شناختی پولشویی

فصل اول :بررسی حقوقی پولشویی

مبحث اول: مفهوم و تعریف 5
مبحث : دوم : تاریخچه
مبحث سوم : عناصر تشكیل دهنده جرم
گفتار اول : عنصر قانونی
گفتار دوم : عنصر مادی
بند اول : شرایط مقدماتی
1. ضرورت وجود جرم قبلی
2. خصوصیات مال حاصل از ارتكاب جرم
3. خصوصیات مرتكب جرم
بند دوم: عمل مرتكب
بند سوم: شیوه ها و وسایل ارتكاب جرم
1. شیوه های مشتمل بر استفاده از بانكها
1-1 تصفیه پول
2-1 افتتاح حساب با هویت مجعول
3-1 معاملات كلان از طریق نزدیكان
4-1 وام های صوری و دروغین
5-1 اسمور فینگ
6-1 استفاده از بانكهای كارگزار
7-1 نقل و انتقال الكتریكی و استفاده از كارتهای هوشمند
8-1 بهشتهای مالیاتی
.2 شیوه های مربوط به استفاده از مؤسسات مالی غیر بانكی
1-2 حواله
2-2 استفاده از بازار بورس و خرید و فروش سهام و اوراق بهادار
3-2 استفاده از مؤسسات بیمه
.3 شیوه ها و طرق پولشویی بدون استفاده از مؤسسات مالی
1-3 قاچاق پول
2-3 استفاده از كازینوها
3-3 استفاده از مؤسسات غیر انتفاعی و خیریه
4-3 استفاده از بازا هنر و عتیقه جات و جواهرات
5-3 استفاده از متخصصان حرفه ای
بند چهارم : مراحل پولشویی
1. مرحله جایگزینی
2. مرحله لایه گذاری
3. مرحله ادغام
بند پنجم : نتیجه مجرمانه
بند ششم :مشاركت و معاونت در پولشویی
گفتار سوم :عنصر معنوی جرم

فصل دوم : بررسی جرم شناختی پولشویی

مبحث اول : هدف و ضرورت جرم انگاری
مبحث دوم : ویژگی های رایج جرم پولشویی
گفتار اول: فراملی بودن
گفتار دوم : سازمان یافتگی
گفتار سوم: بدون قربانی بودن
مبحث سوم : میزان پولشویی
مبحث چهارم :اهداف و علل پولشویی
مبحث پنجم :آثار و زیانهای پولشویی
گفتار اول :آثار و زیانهای اقتصادی
گفتار دوم : آثار و زیانهای سیاسی و اجتماعی
مبحث ششم :رابطه پولشویی و جرایم مربوط به موادمخدر
مبحث هفتم : ارتباط پولشویی و تروریسم

بخش دوم: مبارزه با پولشویی

فصل اول :اقدامات انجام گرفته در سطح بین المللی

مبحث اول: اسناد و توافق نامه های جهانی و منطقه ای
گفتار اول : كنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر و داروهای روانگردان مصوب 1988
گفتار دوم : اعلامیه كمیته بال
گفتار سوم:كنوانسیون شورای اروپا
گفتار چهارم : دستور العمل اروپایی در زمینه پولشویی
گفتار پنجم : كنواسیون سازمان ملل علیه جرایم سازمان یافته فراملی
گفتار ششم :كنوانسیون سازمان ملل علیه فساد مالی
مبحث دوم : نهادها و سازمانهای مبارزه با پوشویی
گفتار اول :نیروی ویژه اقدام مالی برای مبارزه با پولشویی (فاتف
گفتار دوم : گروه اگمونت

فصل دوم : راهكارهای ارائه شده برای مبارزه با پولشویی

مبحث اول: راهكارهای تقنینی
گفتار اول: جرم انگاری پولشویی در قوانین داخلی
گفتار دوم :پیش بینی كیفرهای متناسب با جرم
گفتار سوم :شناسایی مسئولیت كیفری برای اشخاص حقوقی
مبحث دوم: راهكارهای اجرایی و اداری
گفتار اول: مسئولیتها و تكالیف مؤسسات مالی
بند اول :رعایت اصل شناخت مشتری
بند دوم : حفظ سوابق مالی
بند سوم : گزارش موارد مشكوك
بند چهارم :تعدیل اصل رازداری حرفه ای
بند پنجم :عدم اطلاع به مشتری در خصوص گزارش موارد مشكوك
بند ششم : آموزش كاركنان وكارمندان
گفتار دوم :مسؤلیتها و تكالیف مؤسسات غیر مالی و اشخاص حرفه ای
گفتار سوم :مسؤلیتها و تكالیف نظارتی
بند اول : ایجاد واحدهای اطلاعاتی مالی (FIU)
بند دوم :كنترل نقل و انتقال پول
بند سوم :نظارت بر بانكها و مؤسسات مالی
بند چهارم : تجویز روش حمل و تحویل تحت كنترل
مبحث سوم : راهكارها و اقدامات پیشگیرانه
گفتار اول : مفهوم پیشگیری از جرم
گفتار دوم: پیشگیری از پولشویی
مبحث چهارم :راهكارهای قضایی
گفتار اول:تسهیل كشف و اثبات جرم
بند اول : پذیرش اماره مجرمیت
بند دوم ‚ استفاده از مخبرین و فنون ویژه تحقیق
گفتار دوم : مصادره و ضبط اموال
گفتار سوم : همكاری قضایی بین المللی
بند اول : نیابت قضایی
بند دوم: احاله رسیدگی كیفری
بند سوم :انتقال محكومین
بند چهارم :استرداد متهمین و محكومین
نتیجه گیری و پیشنهادات
فهرست منابع و مآخذ
پیوست
Organized crime
Money Laundering
International ‎instruments
حاجی زاده بازدید : 282 جمعه 22 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود مقاله مهندسی خاک

استفاده از پردازش تصویر برای تعیین میزان هدایت الكتریكی خاك

چكیده
بررسی وضعیت خاك های كشاورزی یكی از مهمترین دغدغه های بخش كشاورزی و كشاورزان است. از مهمترین ویژگیهای خاك تعیین شوری خاك با استفاده از میزان هدایت الكتریكی آن است. در روش مرسوم جهت تعیین میزان هدایت الكتریكی خاک از دستگاه EC متر استفاده میشود. در این طرح هدف تعیین میزان هدایت الكتریكی خاك با استفاده از روش پردازش تصویر و مقایسه آن با نتایج بدست آمده در طرح پایش خاك های كشاورزی خراسان رضوی كه توسط بخش خاك و آب مركز تحقیقات در حال انجام است، میباشد. در این تحقیق با استفاده از نمونه های تهیه شده در طرح پایش و آنالیز رنگ تصاویر اسكن رنگی نمونه ها توسط اسكنر جنیوس(Genius) مدل Color Page - HR6X Slim ، همبستگی آنالیز رنگ نمونه ها با میزان هدایت الكتریكی خاك مورد بررسی و با ضریب همبستگی بیش از 85% مورد تائید قرار گرفته است و نشان میدهد كه میتوان با استفاده از روش پردازش تصویر در مورد میزان هدایت الكتریكی خاك اظهار نظر نمود.
كلید واژه:

خاك

پردازش تصویر

هدایت الكتریكی

كدهای رنگی RGB

مقدمه
از مهمترین عملیات كشاورزی شناخت خاك به عنوان بستر اصلی رشد و نمو گیاه است. جهت شناخت خاك آزمایشات زیادی صورت میگیرد كه از مهمترین آن تعیین هدایت الكتریكی كه بیانگر شوری خاك است. شوری خاک یکی از عوامل محدود کننده رشد گیاهان به حساب می آید.در خاکهای مناطق خشک همانند ایران شوری وجود دارد.شوری خاک بر اثر تجمع املاح خاک می باشد و با افزایش غلظت املاح محلول افزایش می یابد.در مناطقی که میزان بارش در آنها برای نیازهای تبخیری و تعرقی گیاهان کافی نیست نمک از خاک آبشویی نمی شود و در مقادیر مضری برای گیاهان در خاکها تجمع می یابد.
اما ٬ در هر حال مسایل مربوط به نمک محدود به مناطق خشک و نیمه خشک نمی باشد و ممکن است در مناطق نیمه مرطوب نیز تحت شرایط مخصوص به خود توسعه یابد.منابع اصلی شوری خاک را تخریب کانی های خاک ٬ بارش اتمسفری و نمکهای فسیل(نمکهایی هستند که از محیط های دریایی یا دریاچه های قدیمی به جا مانده اند)تشکیل می دهند. فعالیت بشر از قبیل آبیاری و استفاده از آبهای کاملا شور یا مواد زائد صنعتی نیز باعث افزایش نمک در خاک می شود.تعیین شوری خاک از آنجایی که این املاح در روی گیاه غالبا به طور غیرمستقیم و از طریق تاثیر بر پتانسیل اسمزی و در نتیجه کاهش جذب رطوبت بوسیله ریشه ها و بذرهای جوانه زده تاثیر می گذارد ٬ دارای اهمیت فراوانی است. لذا کشت دائم خاک مستلزم کنترل شوری است.املاحی که توسط آب آبیاری به خاک اضافه می شوند٬می باید به طریق آبشویی از خاک خارج شوند(نشریه فنی موسسه آب و خاك).
فهرست مطالب
استفاده از پردازش تصویر برای تعیین میزان هدایت الكتریكی خاك1
چكیده1
كلید واژه:2
مقدمه2
شكل1- بلوك دیاگرام فرآیند پردازش تصویر3
مواد و روشها3
نتایج و بحث4
شكل2- نمونه تصاویر اسكن تهیه شده از نمونه های خاك طرح پایش4
شكل 3: هدایت الكتریكی خاك (محور عمودی ) بر اساس مجموع كدهای رنگی RGB(محور افقی)6
منابع :6
حاجی زاده بازدید : 243 جمعه 22 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود مقاله رشته حسابداری

حسابرسی داخلی مبتنی بر ریسک و نقش آن در مدیریت ریسک بنگاه

چکیده
حسابرسی داخلی مبتنی بر ریسک بر ارزیابی فرآیند تجاری و پردازش استراتژیک و ارزیابی اهداف، ریسک ها و کنترل های سازمان، متمرکز است. حسابرسی داخلی با شناسایی، ارزیابی و نظارت بر ریسک شرکت، به کسب اطمینان از کفایت منابع و اینکه آنها بر اولویت ها متمرکز هستند، کمک می کند. به طور کلی، حسابرسی مبتنی بر ریسک، نواحی پرخطر را ارزیابی می نماید و مهمتر اینکه، ارزیابی مستمر ریسک را اجرا می کند.
هدف این پژوهش عبارتست از پردازش عوامل شرکتی خاص مرتبط با به کارگیری حسابرسی داخلی مبتنی بر ریسک. همچنین در این مطالعه، نقش حسابرسی داخلی در مدیریت ریسک بنگاه نیز، بررسی می گردد. نمونه نهایی این پژوهش دربرگیرنده 52 شرکت است. همچنین به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شده است.نتایج پژوهش نشان می دهد تعداد شرکت هایی که روش های مبتنی بر ریسک را برای طرح ریزی برنامه سالانه حسابرسی بکار می برند در صنعت مالی نسبت به بخش های غیر مالی، بیشتر است، تعداد شرکت های که روش های مبتنی بر ریسک را برای طرح ریزی هر کار حسابرسی بکار می برند در صنعت مالی نسبت به بخش های غیر مالی، بیشتر است و ارتباطی معنادار بین نقش فعال حسابرسی داخلی در پیاده سازی مدیریت ریسک بنگاه و عضویت شرکت ها در صنعت مالی، وجود دارد.
واژگان کلیدی:

مدیریت ریسک

حسابرسی داخلی

مدیریت ریسک بنگاه

حسابرسی داخلی مبتنی بر ریسک

مقدمه
پیچیدگی سازمانی و گسترش معاملات تجاری در اغلب کشورها موجب شده است که مدیران بنگاه های انتفاعی و غیرانتفاعی با توجه به مسئولیت خود و در راستای دستیابی به اهداف سازمانی و به منظور کسب اطمینان از هدایت بهینه کلیه منابع، واحدی به نام حسابرسی داخلی تشکیل دهند. دامنه فعالیت های حسابرسی داخلی به مراتب بیش از پیش گسترش یافته است. از مهمترین ساز و کارهای ایفای مسئولیت پاسخگویی، کنترل های داخلی و به تبع آن حسابرسی داخلی است.
حسابرسی داخلی در تدوین روش های کنترل داخلی اعم از مالی و غیرمالی، استقرار سیستم کنترل داخلی، بررسی و ارزیابی سیستم کنترل داخلی، ارائه پیشنهادهای سازنده برای بهبود این سیستم و ارزیابی اثربخشی و کارایی استفاده از منابع بنگاه، نقشی اساسی و کلیدی دارد و در این راستا، سیستم های مالی، مدیریتی و عملیاتی و همچنین رسیدگی های ویژه را در دامنه کار خود دارد. محدوده فعالیت ها، روش ها و وظایف حسابرسی داخلی در سازمان و چگونگی گزارشگری آن باید به روشنی مشخص بوده و افراد و گروه های ذیصلاح دائماً عملکرد حسابرسی داخلی را ارزیابی نمایند. مدیران نیز باید از نتایج فعالیت های حسابرسی داخلی در جهت بهبود سازمان و اصلاح عملکردها استفاده کنند.
فهرست مطالب
عوامل مرتبط با به کارگیری حسابرسی داخلی مبتنی بر ریسک1
چکیده1
واژگان کلیدی:2
پیشگفتار2
مبانی نظری و پیشینه پژوهش4
1) حسابرسی داخلی4
2) حسابرسی داخلی مبتنی بر ریسک5
3) مدیریت ریسک بنگاه و نقش حسابرسی داخلی در پیاده سازی آن6
فرضیه های پژوهش8
روش شناسی پژوهش11
جامعه و نمونه آماری12
یافته های پژوهش12
نتیجه گیری21
پیشنهادهای پژوهش23
کتابنامه25
حاجی زاده بازدید : 327 جمعه 22 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود مقاله رشته مدیریت

توسعه راهکارهای امنیتی در بانکداری الکترونیکی

چکیده
یکی از الزامات اساسی جهت توسعه تجارت الکترونیکی در ایران و ورود به بازارهای جهانی وجود نظام بانکی پیشرفته و به روز می باشد. در غیر اینصورت با فقدان سیستم های مناسب و به تبع آن از دست رفتن فرصت های بازرگانی کشور در عرصه جهانی به انزوا کشیده می شود. بنابراین باید در حوزه های مدیریت امنیت کشور, مراکز تولیدی و سازمانهای مصرف کننده و بانک ها به عنوان ارتباط دهندگان مراکز مختلف ارتباط منطقی را به طور هماهنگ حفظ نمود و با آموزش و فرهنگ سازی در مورد امنیت و تلاش جهت بالابردن انگیزه استفاده از بانکداری و خدمات الکترونیکی شاهد پیشرفت اقتصادی کشور بود.
شبکه ارتباط اینترنتی ناامن است و تبادل اطلاعات از طریق اینترنت بدون در نظر گرفتن موارد ایمنی خطرناک است و افراد غیرمجاز ممکن است به اطلاعات حساس در حین انتقال و یا بر روی سرویس دهنده های بانک دسترسی پیدا کنند , آنها را تغییر دهند و یا حذف کنند. لذا باید مکانیسمی جهت ضمانت انجام هر تراکنش بانکی که در آن داده های حساس مالی نیز رد و بدل می شود وجود داشته باشد.در این مقاله در ابتدا به معرفی زیرساختهای تجارت الکترونیک و بانکداری الکترونیکی پرداخته می شود سپس سطوح مختلف بانکداری الکترونیکی بررسی شده , به ریسک ها و تهدیدات مربوطه و ریسک هایی که از جانب خود بانک ها متوجه مشتریان می باشد اشاره شده است, مشکلات عدم گسترش تجارت و بانکداری الکترونیکی در ایران مطرح شده و در انتها راهکارهای امنیتی برای هر چه بیشتر امن کردن بانکداری الکترونیکی کشورمان ارائه شده است.
کلمات کلیدی:

پول الکترونیکی

تهدیدات امنیتی

راهکارهای امنیتی

بانکداری الکترونیکی

سیستم یکپارچه بانکداری الکترونیکی

زیرساخت های بانکداری الکترونیکی و تجارت الکترونیک

مقدمه
سال‌های اخیر, سالهای ورود جهان به "عصر اطلاعات" بوده است و بسیاری از جنبه‌های اقتصادی،‌ اجتماعی و فرهنگی حیات بشر را دستخوش تحولی عمیق كرده است. یكی از ابعاد این تحول، تغییرات عمیقی است كه در روابط اقتصادی بین افراد، شركت‌ها و دولت‌ها به وجود آمده است.مبادلات تجاری بین افراد با یكدیگر، شركت‌ها با یكدیگر , افراد با شركت‌ها و دولت‌ها به سرعت از حالت سنتی خود كه عمدتا مبتنی بر مبادله بر منبای اسناد و مدارك كاغذی است، خارج شده و به سوی انجام مبادلات از طریق بهره‌گیری از سیستم‌های مبتنی بر اطلاعات الكترونیكی در حركت است.تجارت الكترونیكی، ‌به دلیل سرعت، كارآیی،‌ كاهش هزینه‌ها و بهره‌‌برداری از فرصت‌های زودگذر عرصه جدیدی را در رقابت گشوده است تا آنجا كه گفته می‌شود عقب افتادن از این سیر تحول نتیجه‌ای جز منزوی شدن در عرصه اقتصاد جهانی نخواهد داشت.
فهرست مطالب
توسعه راهکارهای امنیتی در بانکداری الکترونیکی1
A.کلمات کلیدی:1
II.چکیده2
III.مقدمه3

IV.ضرورت بکارگیری امنیت در بانکداری الکترونیکی5

•استانداردسازی6
•امنیتی6

V.ریسكها وتهدیدات مربوط به بانکداری الکترونیکی7

VI.ریسک های متوجه مشتریان از جانب خود بانک ها8

VII.راهکارهای امنیتی برای توسعه بهتر بانکداری الکترونیکی8

VIII.امنیت بانکداری الکترونیکی را می توان از چند جنبه مورد بررسی قرار داد :8

IX.نتیجه گیری14
X.منابع16
حاجی زاده بازدید : 322 جمعه 22 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود مقاله رشته ادبیات،نقاشی و مجسمه سازی

بررسی تطبیقی اثری از كمال الدین بهزاد با شعری از بوستان سعدی (یوسف وزلیخا)

چکیده:
نقاشی ایرانی که با عنوان نگارگری شناخته شده است، بیشتر دارای مضامینی عاشقانه ‌- عارفانه و مذهبی است این مضامین برگرفته از شعرها و نثرهای ادبی می‌باشد که با خلاقیت هنرمند ایرانی عناصر اصلی آن به تصویر در آمده است.نخستین چیزی که در بررسی آثار ادبی و هنری نظر ما را به خود جلب می‌کند صورت عینی و مادی آن است. شعر و ادبیات از دیر باز متوجه خواست‌های متعالی بشر در زمان‌ها و مکان‌ها بوده که در اشعار شاعرانی چون سعدی جاودانه شده و عنوان شعر جهانی به آن اطلاق گردید.
شعر یوسف و زلیخا از بوستان سعدی که توسط هنرمند نقاش کمال‌الدین بهزاد ترسیم شده است، نمونه خوبی برای بیان ارتباط بین شعر و نقاشی می‌باشد. بدین ترتیب که سعدی شاعر بزرگ ایرانی این داستان قرآنی را با تخیّل و ذهنیات خود به صورت عناصر لفظی بیان کرده و بهزاد این شعر را با توجه به اعتقادات و برداشت‌های ذهنی خود با عناصر بصری به تصویر کشیده است. زبان شعر از معنا مایه می‌گیرد به همین دلیل اسباب ایجاد شعرْ مبنایی معنایی دارد و نقاش هم در استفاده از شعر علاوه بر جنبه‌های معنایی به جنبه‌ی نمادین و استعاری آن نیز توجه می‌نماید.
کلید واژه:

ادبیات

شعر

قصه

تخیّل

نگارگری

عناصر بصری و لفظی

مقدّمه:
پیوند بین نقاشی ایرانی و ادبیات را می‌توان به وفور در آثار هنرمندان نقاش دید. بدین جهت در این مقاله به بررسی تطبیقی یکی از شاهکارهای نقاشی ایرانی با عنوان «یوسف و زلیخا» اثرکمال‌الدین بهزاد و شعر شاعر بزرگ سعدی با همین عنوان پرداخته شده است تا بیان گردد که این پیوند در چه زمینه و با چه عنصری «لفظی یا بصری» در هنر نقاشی پدیدار گردیده است؟ و آیا هنرمند نقاش در این اثر تمامی عناصر شعر را جزء به جزء، به عنصر بصری و عینی تبدیل نموده یا مفهومی کلی از شعر را به عنوان موضوع انتخاب کرده و سپس تخیّلات و برداشت‌های ذهنی خود را با آن در آمیخته است؟ و دیگر اینکه نقاش مضمون «عاشقانه - عارفانه» را چگونه به تصویرکشیده است؟
شایان ذكر است برداشت‌های شخصی اینجانب نیز در موضوعات تطبیقی شعر و نقاشی بوده كه در حد توان بیان گردیده است.
ضمنا موارد زیر در انتهای مقاله آورده شده است:
1- شعر سعدی و اثر کمال‌الدین بهزاد.
2- تعاریف لغات و توضیحات بیشتر با ارجاع به منبع.
3- تصاویر و توضیح پروژه عملی با عنوان تجلی عاشورا در مخلوقات با دیدی امروزی و توجه به مبانی نقاشی ایرانی.
اما در مقام عذرخواهی از استاد گرامی جناب آقای دکتر ضرغام به جهت کاستی‌های آن و جلب راهنمای و ادامه بذل محبت ایشان از خواجه مدد می‌گیرم:
به کوی میکده گیران و سرفکنده روم چرا که همین شرم آیدم زحاصل خویش
فهرست مطالب
چکیده:2
کلید واژه:2
مقدّمه:3
ادبیات و شعر4

ساختار و عناصر تشكیل دهنده قصص5

هنر نگارگری ایرانی و بهره گیری آن از شعر6

ویژگی های نگارگری ایرانی7

2- ویژگی مضمونی:8
3- ویژگی ساختاری:9
كمال الدین بهزاد – زندگی و شیوه او9

بررسی تطبیقی شعر با نقاشی«یوسف و زلیخا»11

نشانه های كنشی:12
نشانه های بویایی و چشایی:12
نشانه های هندسی:13
نشانه های رنگی:13
نشانه های مكانی:13
نشانه های زمانی:14
نشانه های غایی:14
نشانه های كاركردی:14
عناصر فیگوراتیو:14
نشانههای زمانی:15
كمیّت (تكثّر و وحدت):16
پویایی و ایستایی:16
مكان:16

مطالعه تطبیقی نشانه ها در شعر و نقاشی (نقد بینامتنی)17

نتیجه گیری:18
پی نوشتها :19
منابع و مآخذ21
فصلنامه ها و مقالات22
ایضاح:24
حكایت یوسف و زلیخا26
حاجی زاده بازدید : 192 جمعه 22 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود پاورپوینت رشته مدیریت

تاثیر شش سیگما در افزایش بهره وری

مقدمه:
سیگما (σ) حرف هیجدهم از حروف الفبای یونانی و از شاخصهای مهم پراكندگی به نام انحراف معیار و در واقع مقیاسی برای سنجش انحراف است. سیگما بیانگر آن است كه یك فرآیند چه اندازه از حالت مطلوب خود منحرف شده است، لذا در واقع استعاره ای است برای دقت فوق‌العاده در كاهش هزینه‌های كیفیت. استعاره‌ای كه اهمیت محاسبات دقیق در فرآیند تولید و ارایه خدمات را مورد تاكید قرار می‌دهد.
پیشینه شش سیگما :
نخستین بار شش سیگما در سال 1980 مطرح گردید و شرکت های بزرگ آمریکا ( همچون موتورولا ) آن را سرلوحه عملکرد خود قرار دادند و دستاوردهای علمی ارزنده ای نیز داشتند. این روش بعدها مورد توجه اروپایی ها و ژاپنی ها قرار گرفت..
نام شش سیگما را به بیل اسمیت در دهه هفتاد نسبت می دهند. وی هم اکنون پدر شش سیگما خوانده می شود.
شش سیگما رویکردی برای پیشرفت و بهره وری!

شش سیگما چیست ؟ :

شش سیگما :
یک روش جامع بهبود اثربخشی سازمانی است که در درون خود از ساختار، برنامه و ابزارهای توانمند مدیریت کیفیت برخوردار است.
به معنی تلاش برای نزدیکی هرچه بیشتر به درجه تکامل و برتری در تولید و ارائه خدمات است.
بهبود رضایت مشتری است که دستیابی به این هدف از راه کاهش و از بین بردن ضایعات محصولات یا خدمات دارای نقص امکان پذیر است.
شش سیگما :
یك فلسفه است چون به كمك آن خطای كمتری در كار ایجاد میگردد ؛
یك اندازه گیری آماری است چون به دقت اندازه گیری محصول , خدمت و فرآیند كمك میكند ؛
یك ابزار اندازه گیری است چون سیستم اندازه گیری ایجاد میكند ؛
یك استراتژی تجاری است ، چون كیفیت بالا ، هزینه را كاهش میدهد .
کلمات کلیدی:

شش سیگما

روش DMAIC

چرخه DMADV

بهبود اثربخشی سازمانی

افزایش بهره وری با شش سیگما

فهرست مطالب

اهداف اساسی (Six Sigma) :

اهداف شش سیگما در سازمان كه بسیار صریح و مورد تاكید است عبارتند از :

• افزایش سهم بازار • كاهش استراتژیك هزینه ها • رشد سود نهایی
روش DMAIC
ابزارهاییكه اغلب در فاز تعریف استفاده می شوند عبارتند از :
4. نمودار وابستگی : نمودار وابستگی ابزاری است كه اظهارات افراد را در گروههای مرتبط سازماندهی می كند .
5. مدل ‏كانو : تحلیل و درك نوع نیازمندیهای مشتری .
6. بازده كلی : روشی جهت تعیین بازده فرایند جاری .
7. درخت CTO– CTQ : Critical To Quality ) ) :
ابزار های مورد استفاده در فاز اندازه گیری :
ابزارهای مورد استفاده در فاز تحلیل :
ابزارهای مورد استفاده در فاز بهبود :
چرخه DMADV :

DMADV مخفف واژه های :

Define – تعریف اهداف پروژه و قابلیت ارائه به مشتری
Measure - اندازه گیری عملکرد فعلی فرآیند
- Analyze تجزیه و تحلیل علل ریشه ای بروز عیوب
Design - طراحی اجزای فرآیند برای تامین نیازهای مشتری
Verify - تصدیق عملکرد طراحی شده و توانایی فرآیند برای تامین نیازمندیهای مشتری

ساختار شش سیگما :

‌چه‌ كسانی‌ در برنامه‌های‌ 6 سیگما حضور خواهند داشت
شش سیگما یك‌ ضرورت‌ است و نه‌ یک انتخاب‌

‌رویكرد به‌ 6 سیگما برای‌ كلیه‌ سازمانها

حاجی زاده بازدید : 69 جمعه 22 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود مقاله رشته تربیت بدنی

تأثیر تمرینات هیپ هاپ بر بهزیستی روان شناختی دانشجویان دختر غیرورزشکار

مقدمه
در دهه های اخیر، روان شناسی مثبت نگر به عنوان تلاشی جهت بررسی توانمندی های انسان است که هم اکنون این علم مطالعات مناسبی برای بهزیستی و شادمانی در حوزه های مختلف آموزشی، بهداشتی، درمانی و دانشگاهی فراهم نموده است (1). روان شناسی مثبت نگر، حركتی شناخته شده در جهت سوق دادن انسان به سمت رشد، شكوفایی و بالندگی است كه نمی خواهد جایگزین هیچ یك از انواع درمان های روان شناختی شود(2). جامعه علمی، در طول دهه های اخیر، شاهد مطالعات و تحقیقاتی در زمینه درك و مفهوم سازی جنبه های مختلف روان شناسی مثبت نگر به ویژه بهزیستی بوده است. بهزیستی روان شناختی به طور گسترده ای مورد بررسی و به روش های مختلفی مفهوم سازی شده است.
ریف (1989) بهزیستی را بر مبنای زندگی آرمانی و به معنای شكوفا سازی توانمندی های انسانی مفهوم سازی كرده و خاطر نشان كرد كه این دیدگاه در بردارنده ملاكهای مشابه و مكمل سلامت روان شناختی مثبت هستند (3). ابعاد نظری سلامت روان شناختی مثبت در دیدگاه اخیر شامل: استقلال ، تسلط محیطی ، رشد فردی ، ارتباط مثبت با دیگران ، هدفمندی در زندگی و پذیرش خود می باشد (4). از سوی دیگر مطالعات متعددی در سال های اخیر اثر مثبت ورزش و فعالیت های بدنی را بر بهزیستی روان شناختی و کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی را مورد تأیید قرار داده اند (7،6،5).
نتایج تحقیقات نشان دادند ارتقاء بهزیستی ممكن است به دلیل این باشد كه ابعاد بهزیستی در طول فعالیت جسمانی ارتقاء دهنده سلامت تجربه شوند و خاطر نشان کردند که ارتباط قوی بین فعالیت های جسمانی ارتقاء دهنده سلامت با بهزیستی روان شناختی وجود دارد (8،7). در همین راستا تحقیقات متعدد اثر ورزش های مختلف را بر بهزیستی روان شناختی مورد بررسی قرار داده اند. كوستد و دودا (2009)، درك شرایط انگیزشی بر شاخص های بهزیستی و عدم بهزیستی در ورزشكاران هیپ- هاپ، را بررسی کردند و نشان دادند که شرایط انگیزشی حاكم در كلاسهای هیپ- هاپ دلالت بر زمینه ای دارد كه منجر به بهزیستی افراد و نگهداری این حالت می شود (9).
هیپ هاپ، یكی از فعالیت های ورزشی است که از یک سری فعالیت با شدت های مختلف تشکیل شده که با استفاده از حرکات هماهنگ اندام ها همراه با موزیک انجام می شود (10). هیپ- هاپ یك پدیده فرهنگی جدید می باشد كه از كشور آمریكا سرچشمه گرفته است (11). با توجه به ماهیت، زیبایی و حركات خاص در این ورزش كه با موزیك همراه است، علاقه و طرفداران زیادی را در سراسر جهان به خود جلب كرده است (11،10). طی تحقیقات متعدد بر این نکته تاکید نموده اند که فرهنگ هیپ- هاپ اثرات اجتماعی مثبتی بر روی جوانان داشته است (10).
کلمات کلیدی:

تمرینات هیپ هاپ

بهزیستی روان شناختی

دانشجویان دختر غیرورزشکار

فهرست مطالب
تأثیر تمرینات هیپ- هاپ بر بهزیستی روانشناختی دانشجویان دختر غیرورزشکار1
مقدمه1
یافته های تحقیق5
نمودار 1. بهزیستی روانشناختی و خرده مقیاسهای آن در مراحل پیشآزمون، پسآزمون یك و دو در گروه تجربی (هیپ- هاپ).6
بحث و نتیجه گیری6
منابع و مآخذ9
حاجی زاده بازدید : 42 جمعه 22 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود مقاله رشته تربیت بدنی

تأثیر بازی های پرورشی منتخب توپی و غیر توپی در دو زمان صبح وعصر بر اختلال بیش فعالی دانش آموزان پسرابتدایی شهر اراک

مقدمه
امروزه این حقیقت انکارناپذیر به اثبات رسیده است که کودکان در سنین پایین فقط به مراقبت جسمانی نیاز ندارند، بلکه باید به تمام ابعاد وجودی آنها که شامل رشد اجتماعی، عاطفی، شخصیتی و هوشی توجه نمود. اختلال بیش‌فعالی به حالتی دلالت می‌کند که در آن کودک به نحوی مفرط و بیش از اندازه فعال و پرجنب‌ و جوش است. تحرک زیاد این کودکان نه تنها خود آنها را بلکه اطرافیان، همکلاس‌ها و اولیای مدرسه را دچار مشکل می‌کند. از آن جایی که در میان درصد بالایی از معتادین و افرادی که ترک تحصیل کرده‌اند علایم بیش فعالی در کودکی قابل مشاهده است.
از طرفی کودکان بیش فعال در معرض خطر بالایی از اختلال سلوک، شخصیت ضد اجتماعی و سوء مصرف مواد مخدر قرار دارند، لذا آگاهی همگان بویژه والدین و معلمان در این حالات از اهمیت بسزایی برخوردار است، نقص در تمرکز یا اختلال بیش‌فعالی (ADHD) شرایطی را برای کودک ایجاد می‌کند که نتواند آرام و بدون حرکت بنشیند، رفتارش را کنترل کرده و توجه خود را به یک موضوع خاص معطوف کند. کودکان پرجنب جوش بعضاً مورد انتقاد بسیار زیاد قرار گرفته و در محیط مدرسه و خانه مشکلات بسیار زیادی برای خود و والدین ایجاد می کنند. اختلال بیش فعالی وجود مجموعه ای از رفتارها است كه با بی توجهی، حواس پرتی و پرحركتی خود را نشان می دهد(11) .
كاپلان، سادوك (1995) اعتقاد دارند، ویزگی این كودكان، بی توجهی و رفتار های تكانشی بوده که در اغلب موارد در اتمام كارها با شكست و ناكامی مواجه می شوند(5). برای درمان این اختلال روش های مختلفی توصیه گردیده است، اما هیچ كدام به صورت صد در صد برای افراد نتیجه بخش نبود است.در بین شیوه های درمانی كه برای این اختلال به كار گرفته شده، چند مورد مهم تر و مفید تر از سایر شیو ها بوده اند كه عبارت اند از: الف. دارو درمانی ب. رفتار درمانی ج. اصلاح شناختی رفتاری. جان و توماس (2002) دریافتند كه، كودكان دارای اختلال بیش فعالی هیچ یك از بخش های حركتی را به عنوان یك واحد عملكرد اجرا ننموده و تغییرات بیشتری در انطباق زمانی حركت نشان دادند، به طور كلی كودكان دارای این اختلال بر بازخورد بینایی در طول حركت بیشتر تاكید داشتند، در نتیجه بی ثبات حركتی بیشتری نسبت به همسالانشان مشاهده شد(8). کیم (2002) در تحقیق خود دریافت، تكواندو و كاراته لذت بخش ترین ورزش برای این كودكان به شمار رفته و بیسبال برای این كودكان كابوس است، چون نیاز به هماهنگی چشم و دست بالائی دارد(9).
کلمات کلیدی:

کودکان

بازی های پرورشی

اختلال بیش فعالی

فهرست مطالب
تأثیر بازی های پرورشی منتخب توپی و غیر توپی در دو زمان صبح وعصر بر اختلال بیش فعالی دانش آموزان پسرابتدایی شهر اراک1
مقدمه1
روش شناسی3
یافته های تحقیق:4
بحث و نتیجه گیری5
منابع6
حاجی زاده بازدید : 50 جمعه 22 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود مقاله رشته تربیت بدنی

تاثیرهشت هفته تمرینات پیاده روی منظم برمیزان شادكامی و سلامت روانی سالمندان زن

مقدمه
سالمندان قشری از جامعه هستند كه در دنیای معاصر همگام با پیشرفتهای عظیم صنعت، علم و تكنولوژی به عنوان جمعیت رو به رشد با نیازهای ویژه محسوب می شوند طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی(Who) دوران سالمندی عبور از مرز 60 سالگی است. موقعیت عاطفی سالمندان تحت تأثیر عواملی از جمله كاهش سلامت جسمی و ضعف جسمانی، كاهش روابط اجتماعی و غیره قرار می گیرند. از جمله روش‌های مؤثر برای حفظ سلامت روانی و كاهش تنش‌های روحی و روانی و سازگاری بیشتر افراد سالمند، انجام فعالیت بدنی و ورزشی می باشد(1). تحقیقات متعددی نشان داده است كه ورزش و تمرینات بدنی آثار مثبتی بر سلامت جسمانی و روانی دارد.
در فراتحلیلی كه پلنت و روبین (2006) به منظور بررسی تأثیر ورزش بر سلامت روانی انجام دادند، به این نتیجه رسیدند كه تمرینات ورزشی موجب بهبود خلق و خوی سلامت روانی، افزایش خودباوری و عزت نفس افراد شركت كننده می گردد(10). مك كونویل (2003) نه فاكتور را در ایجاد شادكامی و سلامت روانی مهم دانسته كه یكی از مهمترین آنها پرداختن به ورزش و فعالیت‌های بدنی است(3). نتایج بدست آمده در این خصوص، نه تنها در بین جوانان و افراد میانسال نمود دارد، بلكه افراد سالمند نیز می توانند از این برنامه‌ها بهره مند شوند. مروری بر تحقیق بلومنتال و ایمرسی (2002) در خصوص آثار بلند مدت تمرین بر عملكرد روانی در زنان و مردان سالمند نشان می دهد، افرادی كه 14 ماه تمرینات ورزشی هوازی را انجام داده بودند، بهبود 10 تا 15 درصدی در ظرفیت هوازی داشتند كه همراه با آن بهبودی متوسطی را در برخی از عوامل روانی تجربه كرده بودند(4).
در تحقیقی كه نورول و مارتین (1998) انجام دادند، كاهش افسردگی در افراد شركت كننده در فعالیت‌های هوازی را بیشتر از سایر تمرینات گزارش كردند(8). در تحقیقات گذشته، تمرینات بدنی به عنوان عامل مؤثری در سلامتی جسمانی و روانی افراد مورد تایید قرار گرفته است. با وجود این، بحث و بررسی در زمینه تأثیر فعالیت‌های بدنی و ورزشی بر سلامت جسمانی و روانی افراد سالمند همچنان ادامه دارد. لذا هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات پیاده روی منظم برمیزان شادكامی و سلامت روانی سالمندان مرد بود.
کلمات کلیدی:

پیاده روی

سلامت روانی

سالمندان زن

فهرست مطالب
تاثیرهشت هفته تمرینات پیاده روی منظم برمیزان شادكامی و سلامت روانی سالمندان زن1
مقدمه1
جدول1- شاخص های آماری مربوط به خصوصیات روانی سالمندان زن در پیش و پس آزمون3
بحث و نتیجه گیری:4
منابع:6
حاجی زاده بازدید : 57 جمعه 22 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود پایان نامه کارشناسی رشته حقوق

عسر و حرج در طلاق

مقدمه :
خانواده محل آرامش اعضاء خانواده می باشد و زمانی امنیت و آرامش در آن برقرار است که دو عضو اصلی سازنده خانواده، پدر و مادر، این امکان را با کمک یکدیگر و دیگر اعضاء آن فراهم نمایند، لذا زمانی که خانواده تبدیل به کانون درگیری و جهنمی سوزان می گردد، آتش آن دامنگیر تمام افراد خانواده می شود و نتایج منفی آن جامعه رانیز تحت تاثیر خود قرار می دهد، زیرا همان طور که می دانیم جامعه سالم نیازمند خانواده سالم می باشد و زمانی که خانواده ها از لحاظ روحی و فکری و اقتصادی دچار معضل می گردند، باید مطمئن باشیم که پایه های سلامت کل جامعه در حال سست شدن می باشند.اما یکی از راه حل های شرعی و قانونی، زمانی که ادامه زندگی برای هر یک از زوجین مقدور نباشد، طلاق می باشد که طرفین با طی مراحل قانونی می توانند از یکدیگر جدا شوند.در هریک از کشورها با سیستم های قضایی متفاوت، برای اینکه زن و مردی که ازدواج رسمی نموده اند از یکدیگر جدا شوند، مراحل قانونی وجود دارد. اما نکته مهم، چگونگی این مراحل قانونی می باشد.
در بعضی از کشورها مراحل ازدواج و طلاق به آسانی و فقط با ثبت واقعه انجام می پذیرد، ولی در برخی کشورها این مراحل قانونی به حدی دشوار و پیچیده می باشد که این مسأله، یک معضل اجتماعی جلوه می نماید و کشور ما نیز جزء این دسته از کشورها قرار گرفته است.در کشور ما، مرد هر گاه اراده کند می تواند زن را طلاق دهد و نیازی به موافقت زن ندارد و می تواند بدون هیچ مخالفت قانونی زن را مجبور به طلاق نماید که البته اجرای این حکم منوط به شرایطی می باشد که باید کلیه حقوق قانونی زوجه را بپردازد ، اما برای فرار از دین در این موارد، امروزه راه حل های بسیاری معمول گردیده، از جمله: ثبت اموال به نام شخص دیگر و جمع آوری شهود و اعسار از پرداخت مهریه و تقسیط آن با مبالغ بسیار ناچیز و ... که معمولاً در دادگاهها سخت گیری چندانی در این مورد اعمال نمی گردد و برعکس زمانی که زوجه اراده طلاق می نماید و تنها راه آن اثبات عسر و حرج خود می باشد، دادگاه چنان عرصه را بر وی تنگ می نماید و انواع مدرک مستدل و گواهی های معتبر مطالبه می نماید که تنها راه زوجه را برای رهایی، تبدیل به هفت خوان رستم می نماید.
مبحث ما بیشتر در همین مورد یعنی بررسی قاعده نفی عسر و حرج می باشد. از مصادیق این قاعده استیصال زوجه از ادامه زندگی زناشویی است. یعنی ادامه زندگی زناشویی به حدی برای وی مشقت بار شود که نوع زنان در چنین شرایطی نتوانند به زندگی زناشویی خود ادامه بدهند و زوج نیز حاضر به طلاق نباشد.بنابراین هر چند بنا به حکم اولیه اسلام، طلاق منحصراً در دست مرد است," طلاق بید من اخذ بالساق" و تنها در صورت تمایل زوج بر طلاق، این کار عملی است ولی به مقتضای قاعده لاحرج انحصار امر طلاق به ید مرد منتفی می گردد و دادگاه شرعاً ابتدائاً زوج را اجبار به طلاق می کند و چنانچه زوج نپذیرفت، برای جلوگیری از مشقت و حرج، ایقاع طلاق می کند. از این رو با استدلال به قاعده لاحرج شرطیت انحصار امر طلاق در دست زوج، ساقط می شود.اما اینکه قاعده عسر و حرج در طلاق چگونه وارد قانون ما شده است، چه مراحلی را تاکنون پیموده و خود این قاعده با چه موانع و مشکلاتی در جامعه و قانون ما برخورد کرده و سایر مسائل مربوط به آن، مباحثی می باشد که در ادامه این تحقیق مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
کلمات کلیدی:

طلاق

عسر و حرج

قاعده عسر و حرج در طلاق

فهرست مطالب
مقدمه ......................................................................................................................................2

بخش اول- مبانی و ارکان قاعده عسر و حرج

فصل اول- کلیات ..............................................................................................................4
مبحث اول- تعاریف عسر و حرج ........................................................................................5
-تعاریف لغوی ........................................................................................................................5
-تعاریف حقوقی .....................................................................................................................6

-تعریف و موارد عسر و حرج در قانون مدنی و سایر قوانین ایران ........................................7

فصل دوم – مبانی و ارکان قاعده عسر و حرج .........................................................8

مبحث اول – کتاب.................................................................................................................9
مبحث دوم – سنت ..............................................................................................................11
- روایت عبدالعلی مولی آل سام ...........................................................................................12
-حدیث مشهور نبوی ووصایای پیامبر ..................................................................................12
- روایت زواره ......................................................................................................................13
- العسریفسد الاخلاق, سهل یدر الارزاق ..............................................................................14
مبحث سوم – اجماع ...........................................................................................................15
مبحث چهارم – عقل ...........................................................................................................16
- بنای عقلا ...........................................................................................................................16
- قاعده لطف ........................................................................................................................18

بخش دوم- مصادیق عسر و حرج درماده 1130ق.م

فصل اول- تحلیل اصلاحات قانونی ماده 1130ق.م ..............................19

مبحث اول- موارد درخواست طلاق از سوی زوجه قبل از اصلاحات.................20
مبحث دوم - سیر تحول م. 1130ق.م ....................................................................22

-تفسیر م. 1130 ق.م مصوب 1314 .........................................................................22

-اولین اصلاحیه در سال 1361 وورود قاعده عسر و حرج .......................................26
1-مبنای فقهی اصلاح م. 1130ق.م ...........................................................................26
2-دایره شمول عسر و حرج در م. 1130...................................................................28

3- معیار تمییز عسر و حرج در م. 1130...................................................................28

4- مصادیق عسر و حرج زوجه در م. 1130 ............................................................29
مبحث سوم- آخرین اصلاحیه م. 1130قانون مدنی ...............................................30

-علل اصلاح م. 1130 در سال 1370 .......................................................................31

1- جواز رجوع زوجه به محکمه مقید به اثبات عسر و حرج زوجه ........................31
2- نتیجه مثبت و منفی ماده ......................................................................................31
- اصلاحیه م.1130 در سال 1370 ............................................................................32

فصل دوم - مصادیق عسر و حرج زوجه و درخواست طلاق به استناد آن..............................33

مبحث اول- شرایط و محدوده اعمال م.1130اصلاحی 1370.............................33

- موجود بودن سبب عسر و حرج در زمان درخواست طلاق ..................................33
- محدودیت اعمال م. 1130 ق.م به عقد نکاح دائم......................................34
- احراز عسرو حرج توسط دادگاه ................................................................35

مبحث دوم – عناوین موضوعی عسر و حرج در م.1130 ق.م و تبصره الحاقی به آن در سال1381...........36

- تقسیم بندی عناوین عسر و حرج ..............................................................39
1- عسر و حرج در نتیجه عوامل طبیعی .......................................................39
الف-عسر و حرج زوجه در نتیجه اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر....39
ب- عقیم بودن زوج و عسر و حرج حقیقی زن ...........................................42
ج- جلوگیری از بچه دار شدن زن و عسر و حرج زوجه .............................43
د- ابتلا زوج به بیماریهای صعب العلاج .......................................................44
2-عسر و حرج در نتیجه عوامل خارجی ......................................................45
الف – حبس قطعی و طولانی زوج ...............................................................46
ب- ترک زندگی خانوادگی توسط زوج .......................................................47
ج- سوء رفتار زوج و عسر و حرج زوجه ....................................................49
3- عسر و حرج شخصی و موقعیت زوجه ...................................................51
الف –استنکاف یا عجز شوهر از پرداخت نفقه و عسر و حرج زن ...............51
ب- طلاق با وکالت زن .................................................................................54

مبحث سوم – نکاتی در مورد م. 1130 اصلاحی 1370 ............................58

- اجرای م.1130 ق.م در موضوعات مواد 1029 قبل از چهار سال وم. 1129 ق.م بدون نیاز به مقدمات ...............59
- امکان تحقق عسر و حرج قبل از تمکین خاص و پیش از عروسی و اسکان مشترک ......................................60
- ضرورت وجودی م. 1130 ق.م .................................................................62
- نتیجه گیری و پیشنهاد ................................................................................63
- منابع و مآخذ .............................................................................................71
حاجی زاده بازدید : 28 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود پایان نامه رشته علوم اجتماعی

طلاق و عوامل آن در ایران

*آمارهای طلاق در ایران در 5 سال در ضمیمه آورده شده است.
چكیده
یكی از موضوعاتی كه در چند سال اخیر ذهن اكثر اندیشمندان و حتی عموم را به خود مشغول كرده است مسأله طلاق می باشد. در حال حاضر این پدیده در ایران به شكل یك مسأله و معضل اجتماعی ،مشكلات زیادی را برای افراد و خانواده های در معرض طلاق به وجود آورده است .هدف این پایان نامه بررسی عوامل مؤثر بر گرایش زوجین به طلاق (مطالعه موردی شهرستان داراب)می باشد. چارچوب نظری این پژوهش با توجه به تحقیقات پیشین و مطالعاتی كه در این زمینه انجام گرفته است، تركیبی از نظریه هــای جامعه شـــناسی خانواده و انحرافات اجتماعی می باشد كه از نظریه های مبادله، توسعه خانواده، نظام ها، نقش ها و نظریه شبكه ای در قسمت نظریه های جامعه شناسی خانواده و از نظریه های دوركیم و مرتن در قسمت انحرافات اجتماعی استفاده شده است.روش تحقیق مورد استفاده روش پیمایشی می باشد. و تكنیك و ابزار مورد استفاده برای جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه همراه با مصاحبه حضوری بوده است.
در این تحقیق اطلاعات مورد نظر از كل افرادی كه در شش ماهه دوم سال 1380 طلاق داده یا به دادگستری مراجعه كرده و دادخواست طلاق داده بودند جمع آوری شد كه كل این افراد 150نفر می باشند كه 115 نفر از آنها زن و 35 نفر دیگر مرد می باشند.متغیر وابسته تحقیق میزان گرایش به طلاق مباشدكه به صورت یك طیف در پرسشنامه آمده است. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی انجام شد كه ابتدا در قسمت آمار توصیفی ، ویژگیهای جمعیتی ،اقتصادی و اجتماعی پاسخگویان توصیف وتشریح شده است و در قسمت آمار استنباطی با توجه به سطح اندازه گیری متغیرهای مستقل كه 20 متغیر می باشد از رگرسیون دو متغیره، چند متغیره، تحلیل واریانس، آزمون تی(‏(T– test و آزمون اف test)- F ) استفاده شده است. نتایج بدست آمده از تحقیق نشان می دهند كه :
در تحلیل رگرسیون دو متغیره، متغیرهای اختلاف تحصیلی زوجین، اختلاف سن زوجین، تحصیلات زن و سن ازدواج زن با گرایش به طلاق زنان رابطه معنادار و مستقیمی دارند و متغیرهای میزان شناخت همسر قبل از ازدواج، مدت زندگی مشترك، تعداد فرزندان و مدت شناخت همسر قبل از ازدواج با گرایش به طلاق زنان رابطه معنادار و معكوس دارند.
همچنین متغیرهای مدت شناخت و میزان شناخت همسر قبل از ازدواج با گرایش مردان به طلاق رابطه معنادار ومعكوس دارند. در بررسی تفاوت میانگین ها، تفاوت معناداری بین میانگین گرایش به طلاق زنان بر حسب، رابطه خویشاوندی با همسر، محل تولد زن، چند زنی بودن همسر ، علت اصلی طلاق و شیوه آشنایی دیده می شود.و برای مردان فقط رابطه خویشاوندی معنادار می باشد.در تحلیل رگرسیون چند متغیره، در معادله پیش بینی گرایش به طلاق زنان متغیرهای مدت شناخت، اختلاف سن و مدت زندگی مشترك توانستند 64 درصد از واریانس متغیر وابسته را پیش بینی كنند و در معادله پیش بینی گرایش به طلاق مردان سه متغیر مدت شناخت، اختلاف سن و تعداد فرزندان توانستند 77 درصد از تغییرات را پیش بینی كنند.
واژگان كلیدی:

طلاق

آمارهای طلاق

گرایش به طلاق

آسیبهای اجتماعی

آسیب شناسی خانواده

مقدمه
خانواده به عنوان كوچكترین واحد اجتماعی، پایه و اساس ساخت اجتماع محسوب می شودخانواده شالوده هر جامعه متمدن است (مور، 1376: 29).در واقع خانواده نهادی است كه به اعضای خود احساس آرامش و امنیت می دهد و طی قرن های متمادی به عنوان پایدارترین و مؤثرترین وسیله حفظ ویژگیهای فرهنگی و عامل انتقال آنها به نسلهای بعدی بوده است. از همین روست كه تشكیل خانواده در همه ادیان بویژه دین مقدس اسلام از اهمیت والایی برخوردار است و از آن بعنوان كانون آسایش و آرامش نام برده شده است (ولی زاده، 1378: 20).
به طور كلی خانواده به وسیله یك رابطه قــانونی بین زن ومرد كه ازدواج نام دارد شــــكل می گیرد،اما این رابطه قانونی به سه شكل ممكن است از هم گسیخته شود كه عبارتند از :
1-فسخ ازدواج؛
2- مرگ یكی از زوجین؛
3-انحلال خانواده و از بین رفتن پیوند زناشوئی بوسیله طلاق زوجین؛ (Shryock,1975:333).
از آنجایی كه فسخ ازدواج با دلایل مشخص می باشد و مرگ افراد هم یك امر طبیعی است این دو مورد هر چند باعث بروز مشكلاتی در خانواده می شوند ولی طلاق به دلیل خصوصیاتی كه داردبیشتر ذهن خانواده ها و اندیشمندانرا به خود جلب كرده است." طلاق در لغت جدا شدن زن از مرد، رها شدن از قید نكاح و رهائی از زناشوئی استَ (عمید، 1369: 894).همچنین طلاق را آخرین راه انحلال قانونی ازدواج می دانند كه شوهر و زن بوسیلة حكم قانونی از هم جدا می شوند(Shryock,1975:333).از آنجا كه یكی از عوامل مهم از هم گیسختگی مهمترین نهاد اجتماعی و اساس جامعه یعنی خانواده، طلاق می باشد، بررسی طلاق و بویژه عواملی كه منجر به این امر می شوند خود به خود ضرورت پیدا می كند. همچنین بررسی عواملی كه باعث گرایش زوجین به طلاق می شود بخاطر پیامدهایی كه در پی دارد بیشتر حائز اهمیت است. بنابراین اهمیت موضوع طلاق را با در نظر گرفتن عواقب و آسیبهای آن می توان مطرح كرد، آسیبهای طلاق می تواند به صورت اعتیاد، بزهكاری، جرم و جنایت، خودكشی و… باشد(دانش، 1370: 32).
از طرف دیگر در عصر ما و بخصوص سالهای اخیر بیش از دوران دیگر آمارهای طلاق بالا رفته و به تبع آن آمار وارقام جرم وجنایتهای ناشی از آن نیز زیاد شده است بطوری كه آمار طلاق در جوامع غربی و بویژه در آمریكا حدود 54 درصد می باشد، یعنی اینكه از هر 100 ازدواج 54 مورد به طلاق منجر می شود. در صورتی كه این درصدها درسال 1964 حدود 36 درصد بوده است درصد بوده است (Weeks,1992:315-316).در ایران نیز آمارها نشان میدهند كه درصد طلاق سال 80 نسبت به سال79، 14 درصد رشد داشته است(به جدول ونمودار شماره 1 و ضمائم مراجعه شود) كه این افزایش ناگهانی برای جامعه ایران به عنوان یك زنگ خطر می باشد كه نباید ساده انگارانه از آن گذشت، بلكه باید با جدیت به دنبال ریشه های این مسأله بود.
فهرست مطالب
طلاق و عوامل آن در ایران1
چكیده4
واژگان كلیدی6
جدول شماره 1: نسبت های طلاق به ازدواج كل كشور، استان فارس وشهرستان داراب بین سالهای 1379 -134811
تحقیقات پیشین12
چارچوب نظری تحقیق18
مدل تحقیق19
فرضیات تحقیق20
روش تحقیق22
اعتبار و روایی تحقیق23
تعریف متغیرها24
جدول شماره 1-توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب سن و جنس27
جدول شماره 2- توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب سن ازدواج و جنس28
جدول شماره 3 -توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب علت اصلی طلاق از نظر خودشان29
جدول شماره 4 نشان دهنده تفاوت میانگین های گرایش به طلاق پاسخگویان بر حسب جنس می باشد.و از لحاظ آماری هم معنا دار نمی باشد.30
جدول شماره 4- آزمون تفاوت میانگین گرایش به طلاق بر حسب جنس30
جدول شماره 5 نشان دهنده همبستگی بین متغیرهای مستقلی كه در سطح مقیاس فاصله ای هستند با متغیر وابسته گرایش زنان به طلاق می باشد.30
با توجه به سطح معنی داری جدول میتوان گفت كه از بین 9 متغیر فقط متغیر درآمد با متغیر وابسته رابطه معناداری ندارد و 8 متغیر دیگر با متغیر وابسته رابطه معناداری دارند.30
جدول شماره 5- همبستگی بین متغیرهای مستقل زیر با گرایش زنان به طلاق31
جدول شماره 6 همبستگی بین متغیرهای مستقلی كه در سطح مقیاس فاصله ای هستند را با متغیر وابسته گرایش مردان به طلاق را نشان می دهد.32
جدول شماره 6- همبستگی متغیرهای زیر با میزان گرایش مردان به طلاق32
اختلاف تحصیلات33
اختلاف سن زوجین33
میزان تحصیلات مرد33
جدول شماره 7- آزمون تفاوت میانگین گرایش زنان به طلاق بر حسب تصمیم گیرنده ازدواج برای آنها34
جدول شماره 8- آزمون تفاوت میانگین گرایش به طلاق زنان بر حسب خویشاوند بودن با همسر35
جدول شماره 9 آزمون تفاوت میانگین گرایش به طلاق زنان بر حسب چند زنی بودن شوهر36
جدول شماره 10- آزمون تفاوت میانگین گرایش زنان به طلاق بر حسب دخالت دیگران در زندگی36
جدول شماره 11- آزمون تفاوت میانگین گرایش زنان به طلاق برحسب شیوه آشنایی قبل از ازدواج36
جدول شماره 12 آزمون تفاوت میانگین گرایش به طلاق زنان برحسب محل تولد آنها38
جدول شماره 13 آزمون تفاوت میانگین گرایش به طلاق زنان بر حسب وضعیت اشتغال آنها38
جدول شماره 14- آزمون تفاوت میانگین گرایش مردان به طلاق برحسب تصمیم گیرنده ازدواج آنها39
جدول شماره 15- آزمون تفاوت میانگین گرایش به طلاق مردان بر حسب خویشاوند بودن با همسر39
جدول شماره 16- آزمون تفاوت میانگین گرایش به طلاق مردان بر حسب دخالت دیگران در زندگی40
جدول شماره 17- آزمون تفاوت میانگین گرایش مردان به طلاق بر حسب شیوه آشنایی قبل از ازدواج40
جدول شماره 18- آزمون تفاوت میانگین گرایش مردان به طلاق بر حسب محل تولد آنها42
جدول شماره 19- متغیرهایی كه در معادله رگرسیون چند متغیره پیش بینی میزان گرایش زنان به طلاق به روش گام به گام وارد شده اند.42
جدول شماره 20- متغیرهایی كه در معادله رگرسیون چند متغیره پیش بینی میزان گرایش مردان به طلاق به روش گام به گام وارد شده اند.43
پیشنهادها و راهكارها46
فهرست منابع و مأخذ49
الف) منابع فارسی49
ب) منابع انگلیسی53
ضمائم56
حاجی زاده بازدید : 58 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود پایان نامه کارشناسی رشته حقوق

مسئولیت جزایی در امور پزشکی در حقوق کیفری ایران

مقدمه
دیر زمانی است که توجه قانونگذاران و محاکم ممالک مختلف به بررسی جوانب گوناگون مسئولیت پزشکان و شاغلین به حرف پزشکی معطوف گردیده است. به شهادت تاریخ حتی در میان باستانی ترین اقوام شناخته شده نیز حرفة طبابت از چنان ارزش و احترامی برخوردار بوده که برای استعمال شایستة آن قوانین و نظافتی وضع کرده بودند. با مطالعة مجموعه های قانونی بجا مانده از آن دوران معلوم می شود که قسمتی از آنها به تنظیم امور طلبی و فعالیت اطباء و نیز تعیین میزان مسئولیت و مجازات پزشکان خطا کار اختصاص داشته است.
این روند در طول تاریخ و با رشد فرهنگ و تمدن جوامع انسانی متحول شده و تکامل یافته است. به حدی که امروز در اکثر کشورها قوانین و مقررات نسبتا دقیقی راجع به جرائم، مسئولیت جزایی و همچنین توجیه اقدامات متصدیان امور پزشکی وضع و تدوین شده است. زیرا این گروه از افراد جامعه عهده دار انجام یکی از مشکلترین و در عین حال سودمندترین مشاغل اجتماعی بوده است و همین اهمیت و حساسیت شغلی، خصوصا با توجه به اینکه بیماران و مراجعین به انها اعتماد و اطمینان زائد الوصفی جسم و جان و اسارر نهان خویش را در معرض معالجه و نظر ایشان قرار می دهند، تهیه و تدوین ضوابط و مقرارتی را در این مورد ایجاب می نماید. بنابراین در عنصر حاضر سعی دولتها بر این است تا با وضع قوانینی به شرح وظایف و اختیارات این افراد پرداخته و به اقتضای مورد مسئولیت شغلی، مدنی و کیفری ایشان را پیش بینی نمایند تا در صورت وقوع خطا، تخلف یا بزهی از سوی آنان، جامعه، زیاندیده و یا مبنی علیه بتواند به تعقیب و مجازات ایشان مبادرت نماید.
در کشور ما ایران نیز این سخن مصداق داشته و از بدو تأسیس مجالس قانونگذاری تا به اکنون، قوانین و مقررات عدیده ای راجع به این امر تصویب و منتشر شده است. اما چون در امور پزشکی و به تبع آن مقررات مربوط به آن از تنوع و گستردگی خاصی برخوردار می باشد و حتی امکان دارد که در یکی از این موارد قوانین ناهمگون و یا معارضی نیز وضع شده باشد، لذا به دلیل ضرورت استخراج قواعد و احکام معتبر و تشخیص قوانین معتبر از منسوخ با افراد آگاهی بر حقوق حاکم بر مسئولیت جزایی متصدیان امور پزشکی در نظام کیفری ایران و همچنین به علت موضوع و نیز فقدان و یا نقصان منابع و تحقیقات مربوطه، تصمیم گرفته شد تا مسئولیت جزایی این افراد مورد بررسی و دقت نظر قرار گرفته و از لابه لای تمامی قوانین و مصوبات مواردی به عنوان اصول، قواعد و مقررات حاکم بر این موضوع، شناسایی و تعیین گردد. ضمنا انگیزه دستیابی به چنین هدفی با توجه به اینکه اقدامات پزشکی تخصصی بوده و اثبات وقوع جرم و حدوث کیفری در هر مورد منوط به بررسی دقیق و گاها نظر خواهی از کارشناسان امر است، تقویت گردید.پس از آگاهی از اهمیت موضوع و اهداف تدوین این رساله، شایسته است تا به نحوة تقسیم بندی و بیان مطالب اشاره ای مختصه گردد.
کلمات کلیدی:

مسئولیت

مسئولیت کیفری

حقوق کیفری ایران

مسئولیت جزایی در امور پزشکی

فهرست مطالب
مقدمه
بخش اولتعیین اصطلاحات
مبحث اولتعیین مسئولیت جزایی
بند اولمعنای لغوی
بند دوممعنای اصطلاحی
مبحث دومشرایط تحقق مسئولیت جزایی
بند اولوجود عنوان مجرمانی ق برای فعل و ترک فعل
بند دومارتکاب فعل یا ترک فعل مجرمانه
بند سومقابلیت روانی تحمل مسئولیت کیفری
بند چهارمفقدان سوانح تحقق مسئولیت کیفری
بخش دومبررسی تحلیل مبانی مسئولیت جزایی در امور پزشکی درج کیفری ایران (از ص 69 تا 86)
بخش سومبررسی تحلیلی مبانی توجیه اقدامات متصدیان امور پزشکی در ح ک ایران (از ص 98 تا 113)
بخش چهارم موارد و شرایط توجیه اقدامات متصدیان امور پزشکی در ح ک ایران
مبحث اولموارد توجیه اقدامات متصدیان امور پزشکی در قانون مجازات اسلامی 137 (201 – 189)
مبحث دومشرایط حاکم بر توجیه اقدامات متصدیان امور پزشکی در قانون مجازات اسلامی (222-210)
بخش پنجمجرایم متصدیان امور پزشکی و تعیین حدود مسئولیت جزایی
مبحث اولجرایم ناقص تمامیت حسی و روانی اشخاص (از 118 تا 137)
نتیجه
حاجی زاده بازدید : 64 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود مقاله رشته محیط زیست

مدیریت پسماند

مقدمه:
حفظ بهداشت جامعه و افراد آن از جنبه های مختلف یعنی بهداشت فردی ،بهداشت عمومی و بهداشت محیط زیست قابل بررسی است.افراد جامعه باید بدین باور برسند که علاوه بر رعایت موازین بهداشت فردی ملزم به حفظ بهداشت محیط پیرامون خود هستند زیرا در صورت عدم رعایت این موضوع سلامت آنها و سلامت سایرافراد جامعه در مخاطره خواهد افتاد.یکی از موارد مهم در زمینه حفظ و ارتقای سلامت افراد و جامعه دفع زباله و مواد زائد از راه های صحیح است.مراکز بهداشتی درمانی که زباله های پزشکی،شیمیایی یا رادیولوژی را تولید می کنند تعهد اخلاقی و قانونی دارند که این زباله ها را به نحوی که کمترین خطرات زیست محیطی را بر جای گذارد،دفع نمایند.در این مبحث ضوابط و روشهای مدیریت اجرایی پسماندهای پزشكی و پسماندهای وابسته آورده شده است.
کلمات کلیدی:

پسماند

پسماندهای پزشكی

بهداشت محیط زیست

فهرست
مقدمه:4
كتابچه مدیریت پسماندهای بیمارستانی:5
فصل اول –اهداف :5
فصل دوم – تعاریف :5
فصل سوم – حدود واختیارات5
فصل چهارم- طبقه بندی پسماندهای پزشكی:6
فصل پنجم تفكیك ، بسته بندی وجمع آوری:6
فصل ششم : نگهداری9
فصل هفتم : حمل ونقل10
فصل هشتم: بی خطر سازی وتصفیه وامحاء12
پیوست(1)14
جدول طبقه بندی پسماندهای پزشكی ویژه:14
شرح انواع پسماندهای پزشكی ویژه :15
پیوست2:19

ضوابط ومعیارهای روشهای عمده تصفیه و دفع19

2- ضوابط ومعیارهای روش ماكروویو20
3- ضوابط ومعیارهای دفن بهداشتی21
4- روش محفظه سازی21

دفع پسماندهای مواد شیمیایی اشتعال زا :22

*دفع پسماند مواد شیمیایی سمی*22
سم زدایی اتیدیوم بروماید و ژل های این محلولها22

دفع پسماندهای مواد شیمیایی سرطانزا22

دفع پسماندهای مواد خطرناک زیست محیطی:23

دفع پسماندهای مواد رادیو اکتیو :23

مواد شیمیایی واکنش گر24
دفع پسماندهای مواد شیمیایی خورنده :25
دستگاههای امحاء زباله26

شیوه های محاسبه متوسط حجم سطلهای زباله وترالی زباله:28

نوع دستگاههای بی خطر سازی موجود در بیمارستان امام خمینی جیرفت(ره)29
تجهیزات جانبی پسماندهای بیمارستان:29
تجهیزات موجود در بخشها:30
مقدار زباله تولیدی بیمارستان امام خمینی جیرفت(ره)31
زمانهای جمع آوری زباله زیر مجموعه های بیمارستان در طول 24ساعت32

نقش مدیران بیمارستان در مدیریت پسماندهای بیمارستان33

*(طرح مدیریت پسماند در ایمنی بیمار)*33
مقدمه:33
وظایف رئیس بیمارستان:34
وظایف مدیر پسماند بیمارستان :35
وظایف مسئول بخش در مدیریت پسماند:37
وظایف مترون بیمارستان در مدیریت پسماندها:38
مدیر مسئول كنترل عفونت:39
مدیر پشتیبانی وتداركات:40
نقش مسئول بهداشت:41
كمیته مدیریت پسماند بیمارستان:41

انواع زباله های تولیدی در بخش های مختلف بر اساس طبقه بندی سازمان جهانی بهداشت:42

منبع:43
حاجی زاده بازدید : 58 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود پایان‌نامه کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی

استراتژی امنیتی ایالات متحده آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران

چکیده:
موضوع روابط جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا یکی از چالش‌آمیزترین مسائل سیاسی دو کشور در دهه اخیر بوده که تداوم، تطویل و افزایش روزافزون حوزه های تنش بر پیچیدگی آن افزوده است. در موضوع خاص روابط ایران و آمریکا بنیادهای فکری، شخصیت های اصلی روابط و اختلافات موجود به شمار می آید، که به سختی قابل تغییر بوده و عدم توجه به ثبات یا تغییرات موجود در این سطح منجر به آشفتگی استراتژی‌ها خواهد شد. در واقع استراتژی‌ها برگرفته از نگرش‌ها هستند؛ نگرش‌هایی که ایجاد تغییر در آن‌ها سهل‌تر از شخصیت‌ها و بنیادهای فلسفی صورت می گردد؛ اما این تغییرات به راحتی دگرگونی‌های متناوب در حوزه نظر نیست.
سیاست خارجی آمریکا در برابر جمهوری اسلامی ایران، طی ٣ سال گذشته از نوسان زیادی برخوردار نبوده و این کشور راهبرد یکسانی را در مواجهه با ایران در دستور کار قرار داده است؛ اگر چه در مقاطع مختلف به لحاظ روشی، سعی کرده تا از تاکتیک­های متنوعی برای پیشبرد استراتژی مهار و کنترل رفتار جمهوری اسلامی بهره­گیری نماید. نوشتار حاضر بر آن است تا ضمن اشاره به سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران، به بررسی و تحلیل منطق رفتاری دولت باراک اوباما بپردازد.
کلید واژه ها:

سیاست خارجی

روابط ایران و آمریکا

رئالیسم و سازه انگاری

استراتژی امنیتی آمریکا در قبال ایران

فهرست مطالب
فصل اول:مقدمات و کلیات
فصل دوم:چارچوب نظری تحقیق
فصل سوم:رویکرد ایران
فصل چهارم:اهداف استراتژی امنیتی ایالات متحده آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران
حاجی زاده بازدید : 77 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود پایان‌نامه کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی

نقش ایران در منطقه‌گرایی و ایجاد ثبات در خاورمیانه

چکیده:
منطقة خاورمیانه كه از بدو تاریخ تا بحال كانون بحران و از هم پاشیدگی می‌باشد، بیش از همة مناطق نیاز به همكاری و اتحاد در آن احساس می‌شود. در این تحقیق سعی شده ضمن بررسی مشكلات و اختلافات موجود بین كشورهای این منطقه، حوزه‌های مختلفی كه می‌تواند بطور جداگانه به امر منطقه‌گرایی كمك نماید و تجربة اتحادیة اروپا نیز آن را تأئید می‌كند مورد ارزیابی قرار گیرد. این حوزه‌ها به ترتیب از حوزه‌های با حساسیت سیاسی كمتر به حوزه‌های با حساسیت سیاسی بیشتر (اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، دفاعی- امنیتی و سیاسی) اولویت‌بندی شده‌اند كه دولتهای كشورهای منطقة خاورمیانه می‌توانند همكاریهای خود را به ترتیبِ این اولویت‌بندی در نظر بگیرند تا در این راستا موفقیت مطلوب را بدست آورند.
در این صورت منطقة خاورمیانه می‌تواند در آینده شاهد تشكیل اتحادیه‌ای بنام اتحادیة خاورمیانه بوده و در صورت تداوم و گسترش همكاریهای بیشتر به قدرت منطقه‌ای و حتی ایالات متحدة خاومیانه تبدیل شود.این تحقیق نقش فعال و مثبتی به جمهوری اسلامی ایران قائل شده كه در صورت انجامِ برخی تغییرات در خود می‌تواند ایفا گردد. این تغییرات شامل یكسان‌سازی در حوزه‌های یاد شده و از حالت سكون درآوردن برخی از آنها مانند حوزة فرهنگی می‌شود. آزادسازی قیمت‌ها در بُعد اقتصادی، جذب توریست‌های منطقه‌ای و جهانی و زدودن كینه و تنفر القا شده توسط تبلیغات گستردة ابرقدرتهای مخالفِ ایران در اذهان عمومی كشورهای خاورمیانه و نیز تأكید بر آموزش و یادگیری زبان بین‌المللی پابه‌پای زبان رسمی در همة مقاطع تحصیلی در بُعد اجتماعی و تشكیل كمیته‌های مشترك دفاعی- امنیتی و سیاسی از جملة راهبردهای پیشنهادی این تحقیق می‌باشد.
کلمات کلیدی:

منطقه‌گرایی

جهانی شدن

روابط بین‌الملل

نقش ایران در ایجاد ثبات در خاورمیانه

مقدمه:
بدیهی است منطقة خاورمیانه، منطقه‌ای است همانند سایر مناطق موجود بر روی كرة زمین از قبیل منطقة آمریكای لاتین، اروپا، استرالیا و اقیانوسیه، جنوب شق آسیا و ... كه مانند آنها مردمانی در این منطقه زندگی می‌كنند و همانندِ آنها شبها می‌خوابند و صبحها بیدار می‌شوند و تلاش روزانه برای امرار معاش می‌كنند كه در واقع هر فردی ناخودآگاه برای زنده ماندن و ادامة حیاتش در حال مبارزه هستند. بنابراین از این لحاظ تفاوتی میان انسانهای این منطقه با انسانهای سایر مناطق دیده نمی‌شود. و این شاید تنها وجه اشتراك و یك بُعدِ خصلتِ طبیعی آنها باشد. اما در وجوه دیگر تفاوتِ محسوس و ملموسی مشاهده می‌شود. این وجوه نه تنها شامل خصوصیات انسانی از نظر اخلاقی، فرهنگی، زبانی و ... كه متأثر از مسائل گوناگونی هستند، می‌شود، بلكه شامل خصوصیات طبیعی، ژئوپلیتیكی و ... نیز است.
مناطق، به دلیل موقعیت جغرافیایی و طبیعیِ‌شان شكل می‌گیرند و از چندین كشور در مجاور هم تشكیل می‌گردند. قاره‌ها نیز چنین خصوصیتی دارند. اگر تمامی مناطقِ خشكی زمین، بهم پیوسته بودند، شاید تقیسم‌بندی قاره‌ای یا منطقه‌ای اصلاً وجود نداشت. ما وارد بحث جغرافیایی یا حتی تاریخی و فلسفی نخواهیم شد كه مثلاً دولت- شهرها یا دولتهای ملّی كی، چگونه و چرا تشكیل شدند. چونكه هر چه هست، وضع موجود است و می‌خواهیم وضعیت موجود را بررسی كرده و برنامه‌ای بهتر و انسان‌پسندانه با در نظر گرفتن تجربة گذشتگان و وقایعِ خوب و بدی كه بر سر آنان پیش آمده، برای آینده و آیندگان ترسیم كنیم.
اگر بخواهیم تجربة گذشتگان را خود نیز تجربه كنیم چیزی بجز هدر دادن عمر و تلف كردن گرانبهاترین و باارزش‌ترین پارامتر زندگی یعنی وقت، عاید ما نخواهد شد. لذا باید از نكات خوب و آموزندة گذشتگان پند گرفته و سرلوحة اعمال و رفتارمان قرار دهیم و از تكرار اشتباهات و خطاهای آنها پرهیز نمائیم.[1]اگر نگاهی به صفحاتِ نه چندان دور تاریخ بیندازیم، مشاهده خواهیم كرد كه پدران و نیاكان ما چه مصیبتها و فلاكتهایی تحمل كرده‌اند. چه جنگها و خانه‌خرابیها دیده‌اند. شاهد چه كُشت و كُشتارها بوده و عزیزان خود را از دست داده‌اند. اینهمه برای چه؟ و بدست چه كسانی؟ بدست همنوعانِ خودشان كه نه بعلتِ گرسنگی و خطرِ تلف شدن، بلكه بعلت حرص و طمع بیش از حدّشان.
آنها مرگِ خود را بعد از فقط چند روز (نه زیاد)، حتی در صورتِ موفق به تسلط یافتن بر همنوع خودشان، نمی‌دیدند و درك نمی‌كردند. آیا آنها، اگر واقعاً چنین دركی داشتند، مبادرت به این جنایاتِ هولناك می‌نمودند؟! درست است كه ما به عین، آن وقایع را ندیده‌ایم، بخاطر اینكه هنوز متولِّد نشده بودیم، ولی باید بر تاریخ‌نویسانِ صادق و زحمتكش اعصار مختلف ارج نهیم، چرا كه ورق زدن آثار و مكتوبات آنها ما را در میان آنها قرار می‌دهد. درست مثل اینكه تماشاگر حركات بازیگران یك مسابقة فوتبال از پشت صفحة تلویزیون هستیم و تمامی نقاط ضعف و قوتِ تك تك بازیكنان را دیده و حركاتِ درست و اشتباه آنها را درك كرده و هر چند شاید خودمان فوتبالیست نباشیم ولی منتقدِ حركات اشتباه آنها بوده و الگوی حركتی مَجازی برای آنها ترسیم می‌كنیم و واقعاً هم اگر آن بازیكن (یا بازیكنان) در عمل می‌توانست(اند) الگوی خیالی ما (و بهتر است بگوئیم، الگو و نقشة مربی(انِ) خود) را پیاده می‌كرد(ند) نتیجة مطلوبی بدست می‌آمد.
فهرست مطالب
فصل اول:كلیات تحقیق
1- 1- طرح مسأله و تعریف موضوع تحقیق
1- 2- اهداف تحقیق
1- 3- اهمیت و ارزش تحقیق
1- 4- سؤال اصلی تحقیق
1- 5- فرضیه‌های تحقیق
1- 6- سازماندهی تحقیق
فصل دوم:مروری بر ادبیات و سابقة موضوع تحقیق
2- 1- مقدمه

2- 2- نقش‌ها در روابط بین‌الملل

2- 3- تغییر و تحول در نقش قدرت‌ها و آثار آن در عرصة روابط بین‌الملل

2- 4- جهت‌گیری‌ها در روابط بین‌الملل
2- 5- مروری بر ادبیات و سابقة موضوع تحقیق
فصل سوم:دیدگاههای نظری- مباحث تئوریك
3- 1- مقدمه

3- 2- نظریه‌های همگرایی

3- 3- تحول در نظریه‌های منطقه‌گرایی

3- 4- منطقه‌گرایی در عصر جهانی شدن

3- 5- انترناسیونالیسم اسلامی (حكومت جهانی اسلام)

فصل چهارم:روش تحقیق
4- 1- مقدمه
4- 2- تعریف متغیرها، مفاهیم و عملیاتی
4- 3- روش تحقیق
4- 4- ابزارها و روشهای جمع‌آوری اطلاعات
4- 5- موانع، مشکلات و محدودیتهای تحقیق

فصل پنجم:بررسی برخی خصوصیات کشورهای منطقة خاورمیانه و کشورهای همسایة ایران

5- 1- مقدمه
5- 2- جمهوری اسلامی ایران
5- 3- ترکیه
5- 4- سوریه
5- 5- عراق
5- 6- لبنان
5- 7- قبرس
5- 8- قطر
5- 9- امارات عربی متحده
5- 10- بحرین
5- 11- عمان
5- 12- اردن
5- 13- فلسطین اشغالی
5- 14- یمن
5- 15- کویت
5- 16- عربستان سعودی
5- 17- مصر
5- 18- سودان
5- 19- اسرائیل
5- 20- جمهوری آذربایجان
5- 21- ترکمنستان
5- 22- افغانستان
5- 23- پاکستان
5- 24- ارمنستان
حاجی زاده بازدید : 62 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود مقاله رشته حقوق

نقد و بررسی لزوم اختبار اوصاف مبیع از دیدگاه فقها

چکیده
یکی از راه های علم تفصیلی به اوصاف مبیع، اختبار می باشد. از دیدگاه فقها منظور از اختبار تعیین و مضبوط نمودن اوصافی است که به منظور دفع غرری بودن معامله و تحقّق شرط صحّت در معامله به یکی از طرق بوئیدن، چشیدن و... صورت می پذیرد. فقها درباره لزوم یا عدم لزوم اختبار در کالای فاسد نشدنی، دیدگاه های مختلفی ارائه نموده اند. برخی از فقها قائل به لزوم جریان اختبار و برخی دیگر، معتقد به جریان اصالة الصحة و یا انجام معامله بر حسب توصیف و عدم لزوم جریان اختبار اوصاف مبیع می باشند. پژوهش حاضر که به روش توصیفی تحلیلی انجام پذیرفته، ضمن تبیین مفهوم غرر، به بررسی ادلّه موافقین و مخالفین با لزوم اختبار مبیع پرداخته و چنین بدست آمده که با توجه به شرط مضبوط بودن مبیع در معامله، هرگاه اختبار اوصاف مبیع امکان پذیر باشد-بنا بر قول موافقین لزوم اختبار- اختبار، لزوم پیدا می کند.
واژگان کلیدی:

بیع

غرر

اختبار

اوصاف مبیع

اصالة الصحة

مقدمه
بدون شک یکی از اساسی ترین ارکان حیات اقتصادی یک جامعه وجود قوانینی سالم و احکام صحیح برگرفته از فقه اسلامی در عرصه معاملات بازرگانی می-باشد. فقه اسلامی به منظور اجرای معاملات صحیح و سالم -که ضامن بقا و حیات اقتصادی هر جامعه است- قواعد و احکامی مقرّر نموده است که از جمله آنها می توان به مضبوط کردن اوصاف مبیع از طریق اختبار و آزمایش اوصاف آن اشاره کرد.
اوصاف مبیع شامل اوصاف کمّی و کیفی است، از دیدگاه فقها دو طرف منعقدکننده عقد بیع باید به هنگام انعقاد معامله از کیفیّت و كمیّت مورد معامله علم كافی داشته باشند؛ همچنانکه تشخیص و تعیین کمیّت مبیع بوسیله کیل، شمارش و زرع محقّق خواهد شد، لازم است کیفیّت مبیع نیز از طریق احراز اوصاف مضبوط و مشخص شود، به نحوی كه عرفاً با حصول علم به کیفیّت مبیع، از مورد معامله رفع جهالت و غرر شده باشد. روشن است که کیفیّت و کمیّت، متعلّق قصد طرفین معامله قرار می گیرند و در صورت نامشخص بودن منجر به مخدوش شدن قصد طرفین می گردد؛ بدین لحاظ عقد در اثر مخدوش شدن علت موجده آن (كه قصد می-باشد) فاقد اثر قانونی می گردد؛ زیرا در این صورت بدلیل عدم تحقّق یكی از شرایط اساسی صحّت معاملات، بیع باطل می گردد.
از آنجایی که علم به اوصاف مبیع، نقش تعیین کننده ای در انعقاد عقد بیع دارد، بنابراین در صورت امکان اختبار، مشتری باید فرصت بازرسی و آزمایش کالا را در وضعیّت معمولی تجاری داشته باشد؛ به رغم توافق همه فقها بر باطل بودن و عدم ترتب اثر بیع غرری، در مورد لزوم یا عدم لزوم اختبار کالای فاسد نشدنی بین آنها اتّفاق نظر وجود ندارد. هر کدام از موافقین و مخالفین برای اثبات لزوم و عدم لزوم اختبار، نظریه ای بیان نموده اند که به نظر می رسد یافتن پاسخ اصلی مسأله در گرو واکاوی جایگاه اصالة الصّحة در معاملات می-باشد.
در حوزه فقه اسلامی، برخی از نویسندگان در آثار خود به این موضوع پرداخته اند که از جمله آنها کتاب "المکاسب" اثر شیخ انصاری است. نویسنده در این اثر به طور مفصّل به بررسی اقسام اوصاف، رفع غرر، امکان یا عدم امکان اختبار اوصاف پرداخته است. همچنین کتاب "التنقیح الرائع لمختصر الشرائع" اثر مقداد بن عبدالله سیوری، مسأله فروختن مبیع بنا بر اصل صحت را از دیدگاه فقها مورد تحلیل قرار داده است. نیز می توان به کتاب "کنز الفوائد فی حل مشکلات القواعد" اثر سید عمیدالدین بن محمد اعرج حسینی اشاره کرد، که در این اثر، وی خرید و فروش مبیع از جهت اینکه طعم و بوی آن مورد نظر باشد را از دیدگاه فقها مورد بحث و بررسی قرار داده است.در هیچ یک از تألیفات فوق الذکر، ادله موافقین و مخالفین نظریات لزوم اختبار و عدم اختبار، در جهت تبیین مفهوم اختبار و به منظور اثبات و یا رد اصاله الصحه در معاملات صورت نگرفته، لذا پژوهش حاضر در پی آن است که ضمن روشن ساختن جایگاه اختبار در بیع، عمل به اصل صحت در موارد امکان اختبار مبیع را مورد نقض و ردّ قرار دهد.
فهرست مطالب
نقد و بررسی لزوم اختبار اوصاف مبیع از دیدگاه فقها1
چکیده2
واژگان کلیدی:2
مقدمه4
1. مفهوم شناسی5
1-1. اختبار5
2. تحلیل مسأله6

2-2. روایات ظاهر در صحت معامله با جهالت اوصاف13

2-3. نقد و بررسی روایات13

4. ادلّه موافقین با لزوم اختبار18

5. ادلّه مخالفین با لزوم اختبار19

6. نقد دیدگاه ها21
نتیجه گیری26
منابع28
حاجی زاده بازدید : 50 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

رساله دكتری رشته الهیات و معارف اسلامی گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی (Ph.D.)

بررسی مفهوم ابهام و لزوم رفع آن از مورد معامله

چکیده‌:
مجموعه‌ی حاضر، پژوهشی در موضوع «ابهام در مورد معامله و لزوم رفع آن» است. ابهام در مورد معامله، علت و منشأ های گوناگونی دارد، در اغلب موارد به این است كه طرف قرارداد، تصور درستی از موضوع تعهّد نداشته باشد. البتّه مقصود آن نیست كه موضوع عقد، از هر جهت مجهول باشد زیرا كمتر موردی یافت می شود كه طرف قرارداد، هیچگونه شناختی از آنچه كه دریافت می كند، نداشته باشد. بلكه آنچه كه بیشتر مورد گفتگو است، مجهول نسبی است. یعنی مورد معامله از یك جهت معلوم و از برخی جهات دیگر، مجهول باشد.از سوی دیگر، وقتی می گوییم علم به مورد معامله، شرط درستی قرارداد است، مقصود آن نیست كه موضوع تعهد باید از همه ی جهات، حتی آنچه كه از دید دو طرف، بی اهمّیّت است، معلوم باشد! چرا كه احاطه كامل به مورد معامله (معلوم مطلق) حتّی برای مالك آن نیز اغلب، غیرممكن است پس باید دید كدام مجهول نسبی، موضوع تعهد قرار می گیرد و كدامیك از ویژگیهای مورد معامله باید مشخص شود تا قرار داد از حالت غرری بودن، خارج گردد؟
ابهام در مورد معامله، صور گوناگونی را شامل می شود: گاهی ذات مورد معامله و زمانی، مقدار و یا سایر اوصاف مورد معامله مجهول است و گاهی نیز اصل وجود یا امكان دستیابی به موضوع تعهّد، مورد تردید می باشد و گاهی موضوع تعهّد بین دو یا چند شی ء معلوم مردّد می باشد و بالاخره گاهی ابهام، ناشی از جهل و اشتباه متعاملین است كه ممكن است اراده و قصد آنها را تحت تأثیر خود قرار دهد.اگرچه ابهام در مورد معامله به معنای خاص اش، منحصر به جایی است كه ذات مورد معامله و مقدار یا اوصاف آن، مجهول باشد، امّا در معنای عام خود – همانگونه كه بیان شد – دارای مصادیق گوناگونی است كه در هر مورد، برای رفع آن باید اقدام مقتضی را به عمل آورد تا معامله غرری نگردد، آنچه که موضوع بحث این نوشتار است، معنای خاص آن می‌باشد. هر چند که در لزوم رفع ابهام به حدیث نبوی غرر استناد می شود ولی شایان ذکر است که غرر در معانی بسیاری استعمال شده و بسیاری از آنها مناسب مقام نیست و حتی از مسأله‌ی اصلی، اجنبی است! و سر انجام آنچه که از این اختلاف آرا در معنای غرر، مهمتر به نظر می رسد، بازتاب عملی این تشتّت آرا، در چگونگی رفع ابهام از مورد معامله است.
چنانکه برخی گفته‌اند: حدیث غرر مربوط به کمیات است پس در رفع ابهام از اوصاف، نمی توان به آن استناد کرد! بلکه روایات بیع سلف با الغای خصوصیت ملاک عمل خواهد بود. بر این اساس و با توجه به اینکه اغلب احکام معاملات، از احکام امضایی است که در آنها، شارع مقدس، جز در اندک مواردی، عرف رایج عقلا را در باب معاملات، مورد تأیید و امضا قرار داده است؛ چنین به نظر می‌رسد که بهترین دلیل بر لزوم رفع ابهام از مورد معامله، همان سیره و بنای عقلا است که در هر عصری، متناسب با عرف رایج ایشان، شیوه‌ی رفع ابهام در هر مورد نیز تبیین می‌گردد.ابهام در مورد معامله، در سرنوشت آن و وضعیّت عقد و انشای آن و سرانجام روابط طرفین آن، بطور مستقیم اثر گذار است. بطوری كه برای صحّت قرارداد و كسب نتیجه مطلوب در هر مورد باید برای رفع آن اقدام نمود.
کلمات کلیدی:

معامله

شرایط عوضین

ابهام در مورد معامله

تأثیر جهل بر وضعیت عقد

مقدمه
اگر چه از دیرباز، افراد جوامع مختلف بشری، تحت تاثیر عوامل گوناگون درونی و بیرونی، از جمله نیازها و ضرورتها و گاهی عواطف انسانی و نوع دوستی، خود را نیازمند تعامل با یکدیگر یافتند ولی به تدریج، با پذیرش اصل مالکیت و رسمیت یافتن آن، مسأله شکل دیگری به خود گرفت، بطوری که تنوع نیازها از یک سو، و بالا رفتن سطح خواسته‌ها و توقعات به تناسب پیشرفتهای علمی و صنعتی در گذر زمان از سوی دیگر، محدودیت‌هایی را برای تعامل انسانها بوجود آورد، به گونه‌ای که در داد و ستدها، به جوانب مختلف و از جمله خصوصیات و ویژگیهای مورد معامله، بیشتر دقت کنند و برخی از نکاتی را که پیش از این، نادیده می‌گرفتند؛ مورد توجه قرار دهند.
به تدریج همگام با رشد جمعیت، تنگناهای نظام عرضه و تقاضا به تناسب موقعیّت‌های گوناگون اقتصادی و جغرافیایی و سیاسی و ...و سر انجام افزون طلبی فرصت طلبان سودجو، ارزش پایاپای کالاها را دگرگون ساخت، تا آنجا که در برخی از دادوستدها، ارزش واقعی عوضین نادیده گرفته شد و سرانجام از میزان تعهد و پای‌بندی به قراردادها کاسته و زمینه برای ایجاد اختلاف و نزاع در جامعه فراهم گشت.
اینها و واقعیات بسیار دیگری، بزرگان و اندیشمندان هر دوره را بر آن داشت که ضمن حل اختلافات، برای پیشگیری از بروز نزاع‌ها با توجه به عرف و امکانات و مقررات پذیرفته شده در هر عصر، چاره اندیشی کنند و ضمن احترام به اصل آزادی قراردادها، قوانین و ضوابط معینی را جهت حفظ و رعایت ارزش متعادل عوضین در معاملات گوناگون، وضع و تدوین نمایند، تا با استحکام بخشیدن به قراردادها از یک سو، لزوم پای‌بندی به تعهدات را – به عنوان یک اصل ثابت و مسلم – در میان افراد جامعه از سوی دیگر، نهادینه کنند.طبیعی است که اساسی ترین رکن هر قرارداد را «مورد معامله» تشکیل می‌دهد و معامله و تعهد بدون موضوع، همچون جسم بی جان است. بنابراین، مورد معامله با توجه به نوع قرارداد، باید از شروط و ویژگیهایی برخوردار باشد که برخی از آنها، در جهت احراز صحت و استحکام قرارداد، اجتناب ناپذیر و برخی دیگر، قابل اغماض‌اند.
فهرست مطالب
چكیده مطالب 1
مقدمه3
بخش نخست: كلیّات و مفاهیم6
الف) مورد معامله6
ب) معامله 6

ج) جلوه های ابهام در مورد معامله6

1) بررسی مفهوم جهل و ابهام6
2) انواع جهل نسبت به مورد معامله 7
- مجهول بودن ذات7
- مجهول بودن اوصاف7
- مجهول بودن مقدار8
- جهل به وجود، حصول و بقای مورد معامله8
- تردید بین دو شیء8
- جهل و اشتباه متعاملین در قصد8

بخش دوم : بررسی اجمالی شرایط عوضین9

فصل نخست: در عقد بیع9

فصل دوم: در عقد اجاره11

بخش سوم: بررسی مبانی لزوم رفع ابهام از مورد معامله12

فصل نخست: مبنای تحلیلی12
الف) نظم عمومی12
ب) سیره ی عقلا13
فصل دوم: مبنای روایی14
الف) اعتبار حدیث غرر15
ب) دلالت حدیث غرر16

بخش چهارم: تاثیرجهل بر وضعیّت عقد و روابط طرفین آن33

فصل نخست: بیان کیفیت تأثیر جهل بر وضعیت عقد34

- جمع‌بندی آراء فقها35
- اشکال تأثیر36
- ویژگی‌های عقد باطل37

فصل دوم: بررسی تأثیر جهل و اشتباه در قصد متعاملین38

مبحث نخست - بررسی قاعده‌ی «العقود تابعه للقصود38
مبحث دوم - بررسی در مباحث فقهی43

فصل سوم: بررسی روابط طرفین :

الف ) ضمان طرفین 47
ب ) لزوم بازگرداندن مال به مالك61
ج) اجرت و هزینه های آن65

بخش پنجم: چگونگی رفع ابهام از مورد معامله: 65

- معیار رفع ابهام از ذات65

-فصل نخست: معیار رفع ابهام از اوصاف66

-فصل دوم: معیار رفع ابهام از مقدار72

مبحث نخست – غرر شخصی یا نوعی72
مبحث دوم – بررسی نقش عرف در معیار اندازه گیری86
مبحث سوم – اعتماد بر گفته ی طرف عقد نسبت به مقدار مورد معامله87
مبحث چهارم – استثنا از مورد معامله و اندار91
مبحث پنجم – رفع ابهام از منفعت و مدت در عقد اجاره108
مبحث ششم – قابل تعیین بودن مورد معامله110

بخش ششم: بررسی استثنائات لزوم رفع ابهام (موارد عدم لزوم رفع ابهام)116

فصل نخست : مجهول بودن توابع117

مبحث نخست - توابع مورد معامله118
الف) توابع عرفی118
ب) توابع در انشای متعاقدین (فروش مجهول به ضمیمه‌ی معلوم119
مبحث دوم – توابع عقد129
الف) مجهول بودن مهر در عقد نکاح129
ب) مجهول بودن شرط ضمن عقد130

فصل دوم: عقود احسانی134

مبحث نخست – مبنای استثنا134
گفتار نخست: مبنای تحلیلی134
گفتار دوم: مبنای روایی135
مبحث دوم – قلمرو استثنا136
گفتار نخست: عقد ضمان و ابرا136
الف) عقد ضمان136
ب) ابرای مجهول139
گفتار دوم: عقد صلح و هبه139
الف) عقد صلح139
- صلح دعاوی140
- صلح در مقام معامله140
ب) هبه‌ی مجهول142

فصل سوم: عقود احتمالی143

مبحث نخست: مبنای استثنا144
گفتار نخست: عقود مبتنی بر مشارکت144
گفتار دوم: جعاله و بیمه144
الف) عقد جعاله144
ب) قرارداد بیمه145
مبحث دوم: قلمرو استثنا 148
گفتار نخست: عقود مشاركتی 149
گفتار دوم: جعاله و بیمه150
الف) عقد جعاله150
ب) قرار داد بیمه153
حاجی زاده بازدید : 47 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (3)

دانلود پایان نامه رشته مدیریت

ارزیابی مدیریت ریسک و شیوه مدیریت آن در صنعت بانكداری

(مطالعه موردی:بانک ملی)
چکیده
مؤسسات مالی نقش و اهمیت زیادی در ساختار اقتصادی هر کشوری دارند. این مؤسسات به مثابه قلب تپنده اقتصاد در دو بازار سرمایه و پول فعالیت دارند وباعث جریان پول ونقدینگی درجامعه می شوند بازارپول، بازاراوراق بهادار کوتاه مدت(باسررسید بیشترازیک سال)است. بازارسرمایه رابه دوشکل بازار اولیه وثانویه درنظرمی گیرند. بازار اولیه بازاری است که، در آن اوراق بهادار منتشر شده توسط شرکتها برای اولین بار عرضه می شود و فرآیند تامین مالی در این بازار انجام می گیرد. بازار ثانویه بازار نقل و انتقالات دست دوم اوراقی است که قبلا منتشر شده است. مؤسسات مالی به مثابه عاملی برای انتقال سرمایه(یکی از نهاد های مهم تولید)از خانوارهابه بنگاه های اقتصادی، موظف هستند به نمایندگی از خانوارها برعملکرد بنگاه های تولیدی نظارت داشته باشند.
مسئولیت این نظارت، خود را در تعهد این بنگاه ها به خانوارها در انواع ابزارهای مالی و پولی مانند ارز، اوراق قرضه، گواهی سپرده و.... نشان می دهد. بانک ها نیزبه عنوان مهمترین مؤسسات مطرح در بازار پول(به عنوان عامل)وسرمایه(به عنوان مشتری)وظایفی را بر عهده دارند.یکی از این وظایف، مدیریت ریسک توسط مؤسسات پولی و مالی است[7].
باوجودبه کارگیری فن آوری های نوین(مدیریت اعتباری درکشورهای جهان ازجمله مدیریت ریسک اعتباری ، رتبه بندی اعتباری ، امتیازدهی اعتباری و...روش های اعتبارسنجی نظیرروشcs5 ،lapp و.. باوجودحجم روزافزون مطالبات معوق ومشکوک الوصول درنهادهای اعتباری)بانک ها، مؤسسات مالی اعتباری، شرکتهای لیزینگ و...) متأسفانه تخصیص اعتبار به متقاضیان تسهیلات، کماکان به روش سنتی سلیقه ای وبدون سنجش تعیین می شود.
مدیریت ریسک فرآیندی است که درآن مدیران به شناسایی اندازه گیری، تصمیم گیری ونظارت برانواع ریسک مطرح برای بنگاه می پردازند .تمام مؤسسات انتفاعی وغیر انتفاعی به نوعی باریسک روبه روهستند. درهرجابرای یک انتخاب، گزینه های گوناگون بانتایج گوناگون درکنار آثار متنوع این تصمیمات وجود دارد. به خصوص اگردست کم یکی از نتایج اثرات نامطلوبی داشته باشد، به این ترتیب از کارگاه های کوچک تاصنایع بزرگ همه به نوعی باریسک روبه روهستند [4].اماریسک برای بنگاه های مالی از مفهوم مهمتری برخورداراست. فرآیندهای اصلی بسیاری از بنگاه های مالی مانند مؤسسات بیمه وصندوق های بازنشستگی برمحور کنترل ریسک استواراست. و البته بانک ملی نیز مستثنی نمی باشد. این مفهوم به قدری مهم است که دربسیاری ازموارد باعث دخالتهای مستقیم قانونی ازسوی قانونگذاران برای کنترل اینگونه مؤسسات می شود. نمونه بارز آن ابزارتعیین حداقل میزان سپرده قانونی بانکها از سوی بانک مرکزی وحداقل کفایت سرمایه ازسوی کمیته بال است.
کلمات کلیدی:

بانک ملی

مدیریت ریسک

ریسك عملیاتی

صنعت بانكداری

مقدمه
اهمیت ریسک منجر به افزایش اهمیت مدیریت ریسک برای بنگاه های مالی شده است. به علاوه، تجربه های تلخ بعضی کشورها مانند کشورهای آسیای جنوب شرقی یا حتی کشورهای غربی منجر به توجه بیشتر مدیران و قانون گذاران به این مقوله شده است. بی ثباتی سیاسی و اقتصادی در جهان مانند ظهور فن آوری اطلاعات یا ایجاد تغییرات سریع درمحیط شرکت ها،ریسک بنگاه های مالی را دوچندان کرده است. این عوامل منجربه اهمیت یافتن بیشتر مدیریت ریسک وجلب محققان به این حیطه شده است. انجام دادن شایسته هر یک از وظایف مدیریت ریسک نیازبه ابزارهای قوی وعلمی دارد. بانک ها با انواع مختلف ریسک رو به رو هستند که از میان آنها چهارنوع ریسک اعتباری،ریسک عملیاتی، ریسک بازار و ریسک نقدینگی بیشترین لطمه ها را برپیکر بانکها وارد می کند.با توجه به فعالیت اصلی و عملیاتی نهادهای پولی و اعتباری،ریسک اعتباری به دلیل محدودیت حجم عملیات و به ویژه حساسیت آن، مهم ترین ریسک به شمار می رود.
فهرست مطالب
چکیده ................................... 1
فصل اول: مقدمه
1-1. مقدمه .......................... 9
1-2. تاریخچه ...................... 9
1-3. ضرورت و اهمیت پژوهش ............................................ 10
1-4. معرفی فصل های آینده 10

فصل دوم: تعریف ریسک

2- 1. مقدمه ......................... 12

2-2. ریسک به طور دقیق چیست؟ ..........................................12

2-3. انواع ریسک .................13

2-3-1. ریسک بازار ............13
2-3-2. ریسک قانونی ...........13
2-3-3. ریسک کفایت سرمایه ..................................................13
2-3-4. ریسک نرخ بازده ......14
2-3-5. ریسک نقدبنگی .......14
2-3-6. ریسک پول یا نرخ ارز ................................................14
2-3-7. ریسک عملیاتی .........15

2-4. موقعیتهای همراه با ریسک ...............................................16

2-5. مدیریت ریسک در سیستم بانکی ..............................16

2-6. اصول اساسی مدیریت ریسک.....................................18

.2-7. تغییر مشخصات بانکداری سنتی ..............................19
2-8. استقرار مدیریت ریسک در بانکها .............................20

2-9. ریسکهای اثرگذار در بانکها ......................................21

2-10. دلایل اصلی در ریسک عملیاتی بانکداری الکترونیک ................................................21
2-10-1. فرآیندهای داخلی ...............................................21
2-10-2. افراد .................21
2-10-3. سیستمها ..........22
2-10-4. رویدادهای خارجی ............................................22
2-11. گامهای مرتبط باریسک .........................................22

فصل سوم : تحلیل ریسک

3-1. مقدمه .....................24

3-2. تحلیل ومدیریت ریسک چیست؟ .............................24

3-3. نظریه پیتر دراکر ...26
3-4. استراتژی های مدیریت ریسک ...............................26
3-4-1. انتقال ریسک ....26
3-4-2. اجتناب .............27
3-4-3. کاهش یاتسکین 27
3-4-4-. پذیرش ...........27
3-5. برآورد ریسک .....28
3-5-1. فعالیتهای برآورد ریسک ....................................28
3-5-2. ارزیابی میزان اثر ................................................29

فصل چهارم: گامهای اجرایی پروژه

4-1. مقدمه .................31
4-2. اجزای اصلی مدیریت ریسک.................................31

4-3. مطالعه ادبیات مدیریت ریسک ..............................32

4-4. شناخت ساختار فعلی بانک وبرنامه های راهبردی توسعه .....................................32
4-5. تدوین برنامه راهبردی مدیریت ریسک بانکها .....32
4-6. طراحی فرایند مشارکت مدیران درتدوین سند ......33
4-7. برگزاری جلسات هم فکری ...............................34
4-8. .محیطی برای مقایسه وضع موجود با مطلوب........34
4-9. تدوین راهبردها وبرنامه های کلی ........................34

4-10. مدیریت ریسک نامحسوس..................................34

4-10-1. تدوین دستورالعمل اجرایی برنامه ها ............35
4-10-2. تعریف پروژه های زیر مجموعه هر برنامه .....35

4-11.جلوگیری انواع کلاهبرداریها در دستگاه خودپرداز و کارت خوان واینترنت............36

4-11-1. فیشینگ .......36
4-11-2. اسکیمینگ وفراد ............................................37
4-11-3. shulder surfing .....................................37
فصل5 : نتیجه گیری وپیشنهادات
5-1. مقدمه ................41
5-2. احراز هویت تك عاملی و چند عاملی ................42
5-2-1. کلمه شناسایی شخصی ....................................42
5-2-2. گواهی دیجیتالی ...............................................42
5-2-3. کلمه شناسایی .................................................42
5-2-4. ورودیهای usb ...............................................43
5-2-5. استفاده ازtoken .............................................43
5-2-6. مشخصه های بیومتریک ..................................43
5-3. پیشنهادات ......44
5-4. گزارش نهایی ...46
5-5. اهداف بانک ملی درمدیریت ریسک ...................46
منابع ........................49
فهرست اشکال

شکل 1-2. تقسیم بندی ریسکها در خدمات بانک ....................16

شکل 2-2. اصول مدیریت ریسک در سازمان ...........................19
شکل3-1. تحلیل ریسک ........25

شکل4-1. اجزای اصلی مدیریت ریسک .................................31

شکل4-2. ارزش معامله با استفاده از کانالهای ارتباطی دریک نمونه بانک اروپایی .....................39
http://papersdownload.fileina.com/card.aspx?productid=41576
حاجی زاده بازدید : 64 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

بررسی میزان رعایت\"حریم بیماران\" توسط تیم درمان و ارتباط آن با رضایت مندی بیماران در بخش اورژانس بیمارستان منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران 1386

چكیده:
حریم شخصی به عنوان اصل اساسی انسانیت و یکی از حقوق بنیادین و نیاز ضروری و مهم هر انسان است و رعایت آن به ویژه در سازمان های مراقبت بهداشتی الزامی شناخته شده است. رعایت حریم و رضایت مندی بیماران از شاخص های کیفیت مراقبت به شمار می روند و یکی از اهداف اصلی نظام خدمات سلامتی است. .هدف از این مطالعه تعیین میزان رعایت حریم بیماران توسط تیم درمان و ارتباط آن با رضایت مندی آنان در بخش اورژانس است.مواد و روش: این پژوهش یک مطالعه توصیفی، از نوع همبستگی است كه360 بیمار بستری در بخش اورژانس بیمارستان منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران1386به صورت در دسترس مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات جمع آوری شده به وسیله پرسشنامه با استفاده از نرم افزارspss و آمار توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد حدود نیمی از بیماران رعایت حریم خود را در سطح ضعیف تا متوسط و 4/49 درصد از آنها رعایت حریم خود را در سطح نسبتا خوب و خوب بیان كردند، هم‌چنینهم‌چنین رعایت حریم یك سوم بیماران در ابعاد فیزیكی(1/36%) و روانی- اجتماعی(9/31%) در سطح متوسط و حریم اطلاعاتی (6/30%) در سطح نسبتا خوب بود. 4/76 درصد از بیماران میزان رضایت از حریم خود را در سطح پایین و متوسط بیان كردند.رضایتمندیهمچنین با این حال رضایتمندیرضایت‌مندی نیمی از بیماران از رعایت حریم فیزیكی(50%) و روانی- اجتماعی(8/50%) در سطح پایین بود و در حریم اطلاعاتی میزان رضایت‌مندی درصد بیشتری (6/58%) در سطح پایین بود. ضریب همبستگی اسپیرمن ارتباط مستقیم و معنی ‌‌داری را بین رعایت حریم و رضایتمندیرضایت مندی بیماران در ابعاد گوناگون نشان داد. برخی از متغیرهای دموگرافیك ارتباط معنی داری با رعایت حریم و رضایتمندیرضایت مندی بیماران داشتند.
نتیجه گیری: با توجه به اینكه هنوز رعایت حریم و رضایتمندیرضایت مندی اكثریت بیماران در واحد مربوطه در سطح مطلوبی قرار ندارد، لذا توجه خاص متخصصان بالین و آموزش و نیز انجام اقداماتی جهت رعایت مناسب حریم و رضایتمندیرضایت مندی بیماران امری ضروری است.
واژه های کلیدی:

حریم بیمار

رضایت مندی

تیم درمان

بخش اورژانس

مقدمه:
حریم شخصی به عنوان اصل اساسی انسانیت و یکی از حقوق بنیادین هر انسان و نیاز ضروری و مهمی است که به ویژه رعایت آن در سازمان های مراقبت بهداشتی و هنگام پرستاری الزامی شناخته شده است(3،2،1). از نظر روانشناسان نیز قلمرو و حریم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است به طوریکه نمی ‌‌توان چیز دیگری را جایگزین آن کرد(4). این مقوله با احترام به شان افراد مربوط می شود، از این رو به عنوان اساس و بنیاد پزشکی در نظر گرفته شده است و اهمیت روزافزونی می یابد. وضع قوانین در این زمینه حاکی از این امر است (5) .
در حقوق بیماران، حق حریم شخصی بسیار مورد تاکید قرار گرفته است (6-45) ؛ با این حال اما هنوز مراقبت روانی در بسیاری از مراکز درمانی ضعیف است و به ویژه توجه اندکی به حس حریم خصوصی می شود( 2).
از حریم شخصی تعاریف متعددی شده است که به دلیل توجه به ابعاد گوناگون آن می باشد. چهار جنبه حریم شخصی شامل خلوت، همدلی، گمنامی و محافظت است(7). به طور گستردهكلی حریم بیمار به دو صورت حریم شخصی و حریم اطلاعاتی قابل تشخیص است(9،8) و به عقیده Leino-Kilpi و همکاران (2000) حریم بیمار دارای ابعاد گوناگون فیزیکی، روحی روانی، اجتماعی و اطلاعاتی است(10).رعایت حریم شخصی در ایجاد ارتباط موثر کادر درمان با بیمار(11) و حفظ آرامش بیمار(12) بسیار ضروری است. از طرفی پیامد های نقض حریم بیمار، قابل توجه و گاهس ناخوشایند است. پنهان نگه داشتن بخش هایی از تاریخچه بیماری، امتناع از معاینه فیزیکی(13) تعدیافزایش اضطراب ، استرس، برانگیخته شدن رفتارهای پرخاشگرانه و خشونت آمیز(14) از جمله این پیامدها است.
امروزه با توجه به افزایش تکنولوژی و استفاده از کامپیوتر جهت ثبت بسیاری از اطلاعات بیماران، هم‌چنین افزایش تحقیقات در زمینه سلامت لزوم توجه بیشتر به حریم و رازداری را نسبت به گذشته می طلبد(15). نقض حریم بیماران نه تنها می تواند صدمات غیر قابل جبرانی را به بیماران وارد كند بلكه می تواند كل سیستم مراقبت سلامت را تحت تاثیر قرار دهد(16).با وجود اهمیت این مسئله، زمانی که شخص در بیمارستان پذیرش می شود، همیشه قادر به کنترل حریم شخصی خود نیست (17) از طرفی بخش اورژانس از جمله محل های پر سرو صدا، پر رفت و آمد، شلوغ و با بیماران متنوع و زیاد است(18) لذا رعایت مناسب حریم برای بیماران توسط تیم درمان توجه بیشتری را می طلبد.
http://papersdownload.fileina.com/card.aspx?productid=41577
حاجی زاده بازدید : 59 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود مقاله رشته حقوق

مقررات بین‌المللی در خصوص محیط زیست و بررسی قانون مدیریت پسماندها

مقدمه
محیط زیست همواره مورد عنایت و توجه خاص بشر بوده و علت آن این است كه بشر از ابتدای خلقت بعنوان عنصری از طبیعت محسوب و قلمداد می‌شده و پیوند و علاقه‌ خاصی با محیط پیرامون خود دارد. سابقه تاریخی محیط زیست نشان می‌دهد كه انسان‌های اولیه كاملا مطیع و مقهور طبیعت بوده اند و قدرت دخل و تصرف در محیط پیرامون خود نداشته‌اند و لیكن كم كم با خروج از مرحله غارنشینی و پیدایش تمدن‌های بشری و استفاده از ابزارها برای تداوم حیات خود بناچار در طبیعت تصرفاتی كرده و دامنه تصرفات خود را چنان گسترش داده كه می‌توان گفت دست به تخریب طبیعت زده و می‌زند و معلوم نیست این تخریب را تا كجا ادامه خواهد داد و در آینده شاهد تحولاتی در طبیعت خواهیم بود زیاده خواهی بشر به حدی است كه در نظر دارد این طبیعت سركش را به تسخیر كامل خود در بیاورد و علیرغم اینكه می‌داند آلودگی‌ها بنفع محیط زیست او نمی‌باشد.
انواع آلودگی‌ها را در آب و خاك و هوا منتشر می‌نماید و هر چه بشر پیشرفت كند شاهد آلودگی‌های جدیدتری خواهیم بود در گذشته ما چیزی بنام آلودگی‌های صوتی نداشتیم چون اختراعات بشری در حدی نبود كه اصوات ساده را منتشر نماید اما امروزه با پیدایش وسایل و ابزاری كه خواسته یا ناخواسته تولید صداهای گوش خراش می‌نمایند تحمل آلودگی‌های صوتی بسیار سخت و طاقت فرسا شده است و یا هوای تهران و بعضی كلان شهرهای ایران و كشورهای جهان در گذشته نه چندان دور بسیار لطیف و خوشایند بوده و لیكن امروزه با پیدایش اتومبیل و وسائط نقلیه موتوری و وجود كارخانه‌ها و وسایل خانگی و... آنچنان دود و ذرات معلقی در هوا منتشر شده كه مردم آن شهرها از دیدن آسمان پاك و آبی محروم گردیده‌اند و انواع و اقسام بیماری‌ها و ناراحتی‌های ناشناخته سراغ آنان میاید و كم كم پدیده‌های خاصی از قبیل ناراحتی‌های عصبی ناشناخته، سرطان‌های موهوم، كم حوصلگی، ضعف بنیه و...
در جامعه رواج پیدا می‌كند كه بابت رفع و یا كاهش آن باید هزینه گزافی را متحمل شویم ضمن اینكه طبیعت زیبا را هم آلوده كرده‌ایم و احتمال دارد مشكلات موجود حیات وحش و زندگی نسل های بعدی را هم در معرض خطر قرار دهد بنابراین باید قدر این نعمت خداداد یعنی طبیعت را بدانیم و در نحوه بهره‌برداری از آن تجدید نظر كنیم و با اعمال مدیریت صحیح بر چگونگی استفاده از مواهب الهی، طبیعت را با حفظ و گسترش عناصر موجود به نسل‌های بعدی تحویل دهیم مسئولیت حفظ و نگهداری صحیح محیط زیست و استفاده بهینه از آن بر عهده فرد فرد افراد جامعه و دولتمردان و مدیران اجرائی آن جامعه می‌باشد كه ضمن مراعات خط قرمزها و محدودیت‌هایی كه ایجاد شده در تلاش باشند آلودگی‌ها را به حداقل ممكن برسانند و همواره به نحوی عمل نمایند كه خسارت كمتری به طبیعت و محیط زیست پیرامون وارد شود.
مقاله حاضر در دو قسمت مجزا تقدیم می‌شود قسمت اول شامل دو بخش می‌باشد در بخش اول سعی بر این است كه نقش و اهمیت محیط زیست در زندگی بشر و عواملی كه در حفظ آن مؤثر است بیان شود و در بخش دوم بعضی مقررات بین‌المللی در خصوص محیط زیست بیان گردد و در قسمت دوم هم قانون مدیریت پسماندها بررسی و تشریح شده و نحوه و موانع اجرای آن تبیین می‌گردد.
کلمات کلیدی:

مدیریت پسماندها

حقوق محیط زیست

مقررات بین‌المللی محیط زیست

 

***جهت دانلود مقاله اینجا کلیک کنید***

حاجی زاده بازدید : 39 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود مقاله رشته حقوق

روشهای حمل کالا در تجارت بین المللی

مقدمه
در تجارت بین الملی دادوستد كالا طبق عرف و عادلت انجام می پذیرد. عرف و عادت ملل مختلف متفاوت وموجب بروز مشكلات در معاملات بین المللی است. این مشكلات در جنبه های مختلف اجرای قرار داد می تواند ظاهر شود، طرفین قرارداد از عرف و عادت كشورهای یكدیگر اطلاعی ندارندو پس از انعقاد قرارداد، در اجرای آن مواجه با سئوالاتی هستندكه هر یك جواب متفاوتی برای آن دارند: چگونه كالا را باید تهیه كرد؟ تهیه پروانه ها، مجوزها وانجام تشریفات گمركی كه از ضروریات عبور كالا از مرز است ، به عهده كیست ؟خطراتی كه در جریان حمل متوجه كالاست بر كدامیك از متعاملین تحمیل است ، هزینه ها به عهده كیست ؟ قرارداد حمل كالا وبیمه را بایع یامشتری و به هزینه كدامیك منعقد خواهد شد؟ محل دقیق تحویل كالاكجاست ؟ انتقال ضمان چگونه است ؟ بایع در چه شرایطی قیمت كالاهای فروخته شده را دریافت خواهد كرد؟ بسته بندی به چه صورت انجام خواهدشد و مخارج آن به عهده كیست ؟ بازرسی كالا و انطباق و عدم انطباق آن با كالاهای موعود به چه نحوی و به هزینه چه شخصی صورت می پذیرد؟ و چه عواقبی را بدنبال دارد؟
با گذشت زمان عرف و عادت كشورهای مختلف شكل انسجام یافته ای به خودمی گیرد بطوریكه در بعضی از كشورها برای تمام سئوالات مطرح شده جواب استانداردی قابل ارائه می شود. بعدها به صورت اصطلاحات خاص مورد استفاده قرار می گیرد. ولی این اصطلاحات در كشورهای ختلف پراكنده است و به علت عمین پراكندگی طرفین قرارداد نمی دانند و نمی توانند دقیقا" از حدود وظائف ومسئولیت های خود درمعاملات تجاری بین المللی آگاه شوند. در بعضی از موارداصطلاحات مشابه در دو كشورمحل اقامت متعاملین وجود ندارد و حتی در مواردیكه چنین اصطلاحاتی در دو كشور وجود دارد هر یك به گونه ای متفاوت با آن برخورد داشته است. بطوریكه حدود وظائف ومسئولیت های بایع ومشتری در یك روش حمل از كشوری به كشور دیگر متفاوت است : به عنوان مثال مدتهاعملكرد كشور آلمان در مورد روش حمل فوب (.B.O.F) محدودتر از سایر كشورهای غربی بود: در آلمان فقط هزینه حمل در روش بیع فوب بر عهده بایع بود و حال آنكه دردیگر كشورهای اروپائی تحمل خطرات نیز بر بایع تحمیل میشده است .
کلمات کلیدی:

دادوستد كالا

تجارت بین الملی

وظائف ومسئولیت های بایع ومشتری

فهرست مطالب
روشهای حمل کالا در تجارت بین المللی1
مقدمه1

مبحث اول - اصطلاحات حمل و نقل بین المللی4

الف - تدوین وتحول5
ب - ماهیت حقوقی7
ج - منفت عملی9

مبحث سوم - اصطلاحات قابل انطباق بر انواع حمل16

2- موارد دفتراق19
ب - تحویل در مرز20
حاجی زاده بازدید : 49 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود مقاله رشته حقوق

شرط عدم مسولیت در حقوق ایران

مقدمه
مسئولیت مدنی تكلیف به جبران خسارت وارد به اشخاص است كه منشأ آن عدم اجرای قرارداد ، زیان ناشی از جرم یا شبه جرم می باشد. اگر نقض تكلیف و ضرر ناشی از آن به زیان زننده قابل استناد باشد مسئولیت مدنی ایجاد می شود ولی اگر تقصیر و اقدام متعهد له یا زیان دیده درمیان باشد و یا هشدار كافی و مؤثر به زیان دیده داده شده باشد و یا اگر عامل زیان با حسن نیت بوده و قصد احسان داشته باشد و یا عدم مسئولیت شرط شده باشد , متعهد از مسئولیت معاف خواهد بود.
با توجه به این كه در كشور ما در باره شرط عدم مسؤو لیت و حقوق مصرف كننده مقررات مدون وجود ندارد, مطالعه در مورد آن اهمیت مضاعفی می یابد. با توجه به این كه تحقیقات انجام شده علیرغم زحمات بسیار نویسندگان آنها تمامی سؤالات را پاسخ نمی دهد .نویسنده تلاش نموده است با توجه بیشتر به متون فقهی در تكمیل ااین تحقیقات، گامی هر چند كوچك برداشته شود.
از جمله سؤالاتی كه در این باره قابل طرح است، عبارت است از:

1. آیا شرط عدم مسؤلیت, مصداق اسقاط ما لم یجب و در نتیجه باطل نیست؟

2 . آیا شرط عدم مسئولیت, نسبت به مسئولیت قهری نیز قابل قبول است ؟

3 . در صورتی كه فروشنده با سوء نیت عیب را مخفی نموده و شرط عدم مسئولیت نماید و یا متعهد مرتكب تقصیر عمد و در حكم عمد گردد تیز شرط عدم مسئولیت نافذ است ؟

4. تاثیر بطلان شرط عدم مسئولیت, بر قرارداد چیست ؟

در این مقاله ادله فقهی و حقوقی صحت شرط عدم مسئولیت را بر شمرده ایم و سپس از قانون و رویه قضایی به عنوان ابزارهای مقابله با درج بی رویه شرط عدم مسؤولیت یاد کرده ایم .در ادامه, قصد مشروط علیه و معقول بودن و سایر شروط نفوذ شرط عدم مسئولیت نیز احصاء شده اند و در پایان آثار شرط و نیز اثر بطلان شرط بر عقد بررسی گردیده است .
کلمات کلیدی:

جرم

مسولیت

شرط عدم مسئولیت

شرط عدم مسولیت در حقوق ایران1
مقدمه1

گفتار اول : مفهوم و ماهیت شرط عدم مسئولیت3

1 . شرط عدم مسئولیت و مفاهیم مشابه3
الف - شرط عدم مسئولیت و وجه التزام3
ب - شرط عدم مسئولیت وشرط كاهش تعهد مدیون:4
ج - شرط عدم مسئولیت و بیمه مسئولیت4
ه - شرط محدودكننده مسئولیت ومحدودیت مسئولیت به وسیله قانون5
و - اذن و عدم مسئولیت5
ز- تبری، برائت و ابراء5

2 .انواع شروط معافیت از مسئولیت و محدودكننده آن6

الف - شرط توسعه و تضییق قوه قاهره6
ج - شرط كاهش مدّتِ اقامه¬ی دعوا (تحدید مرورزمان)7
د- شرط عدم مسولیت نسبت به اعمال خیارات7

گفتار دوم: مبانی صحت و بطلان شرط عدم مسئولیت8

1 - مبانی صحت شرط عدم مسئولیت8
1 - 1 مبانی حقوقی صحت شرط عدم مسئولیت8
ا – 2 مبانی فقهی صحت11
2 - مبانی عدم صحت شرط عدم مسئولیت13

گفتار سوم : احكام شرط عدم مسئولیت و آثار آن14

1 - شرایط نفوذ شرط عدم مسئولیت14

الف - وجود قصد14
ب - معقول بودن و رعایت اصل قسط15
ج - عدم مخالفت با قوانین حمایتی15

3 - آثار شرط عدم مسئولیت19

الف - اثر شرط نسبت به طرفین20
ب - اثر شرط نسبت اشخاص ثالث20

ج - اثرشرط عدم مسئولیت نسبت به وارثان21

نتیجه گیری22
منابع و كتابنامه24
حاجی زاده بازدید : 38 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود پایان نامه رشته حقوق

قاچاق دخانیات

مقدمه
صاحبان صنایع دخانیات این استدلال را دارند که فشار بازار ، از طریق تفاوت قیمت بین کشور ها ، میل به قاچاق سیگارت را از کشورهای ارزان تر به کشور های بسیار گرانتر تحریک می کند و به این ترتیب موجب قاچاق دخانیات می شود . اینان به دولت ها فشار می آورند تا با پایین آوردن مالیات ها مشکل را حل کنند که به زعم آنها موجب بازگشت در آمد دولت نیز می شود . واقعیت این اظهار نظر ها را رد می کند . در واقع قاچاق در کشورهای ارزان تر شایع تر است و هر گاه مالیاتها کاهش یابند ( به عنوان مثال در کانادا و سوئد ) مصرف بالاتر می رود و در آمد دولت نیز کاهش می یابد .هر چند چارچوب پیمان نامه ی جدید WHO می تواند سر انجام کنترل قاچاق دخانیات را به سطحی ارتقا دهد که بتوان با مشارکت جهانی آن را حل کرد.
قاچاق دخانیات به موضوعی مهم در امر سلامتی همگانی تبدیل شده است .
قاچاق دخانیات از طریق به بازار آمدن دخانیات ارزان و سهل الحصول شدن سیگارت و در پی آن ترغیب به مصرف ، تحمیل بیماری بر اثر مصرف دخانیات ، بر سلامت همگانی تاثیر گذار می باشد و پدیده ی کوچکی نیست . تخمین زده می شود که در سراسر جهان یک سوم صادرات قانونی سیگارت در بازارهای قاچاق نا پدید می شود . این سهم فوق العاده ای است که اثر دوم قاچاق را موجب می شود : ضرر هزاران میلیون دلاری بر عایدات خزانه ی دولت . کل ضرر به در آمد دولت ها در اثر قاچاق سیگارت را سالانه 000 530 2 میلیون دلار امریکا تخمین زده اند .
قاچاق سیگارت در گوشه گوشه ی دنیا دیده می شود حتی در مناطقی که مالیات پایین است . یکی از اسناد داخلی شرکت دخانیات امریکا ی انگلیسی ( BAT ) تخمین زده است که 324 بیلیون ، یا تقریبا 6 درصد از فروش سیگارت جهان از 5400 بیلیون ، سیگارت ها یی هستند که عوارض گمرکی را نپرداخته اند DNP)) ، واژ ه ای که صاحبان صنایع به قاچاق اطلاق می کنند .( پایین را ببینید ) اروپای شرقی و منطقه ی آسیایی پاسیفیک هر کدام 85 بیلیون را از این مقدار به خود اختصاص داده اند ، اگر چه اروپای غربی نیز در این خصوص با 50 بیلیون دارای اهمیت است . در ارتباط با مجموع فروش بازار میران D N P در اروپای شرقی از همه جا بالا تر است ( حدود 13 در صد ) و افریقا و خاور میانه ( حدود 12 درصد ) معهذا در امریکای لاتین نیز از اهمیت خاص خود برخوردار است ( حدود 9 درصد ) و اروپای غربی ( حدود 7 درصد ) . اروپای غربی دارای بالاترین قیمت ها در دنیا می باشد . چهار تا پنج برابر در سال 1996 نسبت به افریقا ، خاورمیانه و اروپای شرقی .معهذا ، علیرغم این قیمت بالا میزان قاچاق به طور میانگین از سایر مناطق جهان پایین تر است . به عبارت دیگر ، قاچاق سیگارت عمدتا ناشی از " فشار بازار " نیست . قاچاق عرضه محور است ، عمدتا ناشی از تقلب از طریق فرار غیر قانونی از مالیات است .
کلمات کلیدی:

قاچاق

صنعت دخانیات

فرار غیر قانونی از مالیات

فهرست مطالب
خلاصه اجرایی
1- مقدمه

2- عناصر اصلی قاچاق

3- نقش صنعت

4- قاچاق سیگارت در خاورمیانه

1.4 نشریه های تجارت دخانیات

2.4 دعا وی
3.4 اسناد داخلی صنعت دخانیات

5- معضل استراتژی بازاریابی : واردات غیر قانونی یا قانونی

6- راه حل ها
ضمیمه ها

1- ماده 15 چارچوب پیمان نامه ی WHO در مورد کنترل دخانیات ، برگرفته از

قطعنامه ی WHA 56.1, 21 MAY 2003
2 - ارجاعات
حاجی زاده بازدید : 63 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود مقاله رشته حقوق

سرقفلی

مقدمه
سرقفلی و حق كسب و پیشه و تجارت، از مهمترین مباحث مربوط به اجاره است كه جایگاه بسیار مهمی در مباحث حقوقی و اقتصادی داشته، تغییر و تحول این نهاد حقوقی و تقنین در این باب همیشه حساسیت‌زا و بحث‌انگیز بوده است كه خود دلیل بر نقش مهم و فراگیر این نهاد در عرصه اقتصادی اجتماع می‌باشد.مجلس شورای اسلامی در سال 1376، آخرین قانون مربوط به موجر و مستأجر را به تصویب رساند. از جمله مباحث تغییر یافته در این زمینه، بحث سر قفلی بود كه دستخوش تحولات عظیمی گردید. مقالة حاضر، درصدد بررسی نكات مثبت و منفی این قانون در زمینة یاد شده است. لیكن این بررسی میسر نیست، مگر بعد از ارائه مباحثی در جهت تبیین تفاوت بین«سرقفلی» و «حق كسب و پیشه و تجارت»، مبنای این دو حق، پیشینة حق كسب و پیشه و تجارت، و نظر فقها در موضوع یاد شده. لذا قبل از بحث و بررسی قانون جدید، زمینه‌های اجتناب‌ناپذیر این مباحث را فراهم می‌آوریم.
کلمات کلیدی:

اجاره

حق سرقفلی

حق كسب پیشه و تجارت

تعریف سرقفلی و حق كسب پیشه و تجارت

حق سرقفلی كه در حقوق فرانسه به عنوان «Propriete Commercial» و در بعضی موارد «Pas de Porte» نامیده شده است، عبارت است از«حقی كه تاجر برای تقدم در اجارة محل و ادامة تجارت خود دارد»(كورنو، 1986م).برای آنكه بتوانیم تعریفی جامع از این واژه در حقوق ایران ارائه كرده باشیم، باید برداشتی هماهنگ از این واژه وجود داشته باشد. امِا بین استادان حقوق ایران در این زمینه، اختلاف عقیده وجود دارد. بعضی از استادان، این حق را فقط متعلق به مستأجر می‌دانند(كاتوزیان، 1371، ج 1، ص 522). برخی دیگر، آن را متعلق به مالك می‌دانند و حقی را كه مشتری دارد، به عنوان «حق كسب و پیشه و تجارت» نام می‌نهند.
به نظر می‌رسد اختلاف‌نظر ماهوی چندانی بین حقوقدانان وجود نداشته باشد، و قریب به اتفاق نسبت به این موضوع همعقیده باشند. حقوقی كه مستأجر و موجر دارند، دو چیز مختلف است و دو مبنای مختلف دارد. ولی بعضی از استادان به پیروی از حقوق فرانسه، سرقفلی را مختص به حق مستأجر نموده‌اند. بعضی دیگر به تبعیت از عرف جامعه ایران، آن را بر هر دو نوع حق اطلاق كرده‌اند. عده‌ای نیز به علت تفاوت ماهیت این دو نوع حق، بر هر كدام نامی مستقل نهاده‌اند.علاوه بر اینكه «سرقفلی» و «حق كسب و پیشه و تجارت» را دو حق مختلف می‌دانیم و برخلاف بعضی حقوقدانان به تفاوت بین این دو معتقدیم، برای تبیین حقوقی مطلب و تجزیه و تحلیل مناسب آن، بهتر است هم از اصطلاح عرفی سرقفلی و هم از برداشت غربی آن دست برداریم، و با واژه‌گزینی دقیق به بررسی آنها بپردازیم.
فهرست
مقدمه1

تعریف سرقفلی و حق كسب پیشه و تجارت2

مبنای سرقفلی و حق كسب و پیشه و تجارت5

حق كسب و پیشه و تجارت5

سرقفلی7

اختیارات مالكانه7

دریافت وجهی در قبال موقعیت خوب ملك استیجاری9

دریافت سرقفلی در قبال دادن امتیازی به مستأجر10

حق كسب و پیشه تجارت16

سرقفلی21
منابع و مآخذ:31
پی نوشت33
حاجی زاده بازدید : 44 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود پایان نامه رشته حقوق

فلسفه وجودی حقوق جزای اسلامی و تطبیق با حقوق اروپائی و نقاط مشترک و متفاوت آن با حقوق غربی

(بصورت کامل و جامع)
چکیده:
حقوق جزا به دلیل ارتباط وثیق با عاملی انسانی ( مجرم) ، کم و بیش عرصه اندیشه های گوناگون بوده و حداقل در سده اخیر فراز و نشیب های فراوانی را به خود دیده است.تغییرات عمده حقوق جزا را در چند محور مجازات و نحوه اجرای آن، تنوع یافتن جرایم ،و حدود مسئولیت کیفری می توان مشاهده کرد. مقایسه میزان تغییرات صورت گرفته و زمان آن- که به بیش از یکصد سال می رسد- نشان می دهد میزان این تحول بسیار اندک بوده است. شاهد بر این مدعا ،مجموعه قوانین کیفری فرانسه معروف به « کد ناپلئون » است که در سال 1810 تصویب شد و در سال 1992 ، پس از گذشت 182 سال جای خود را به مجموعه قوانین جدید داد.
در چنین فضایی موضوع مورد بحث دید گاه های حقوق کیفری اسلام در خصوص مسائل حقوق جزای عمومی می باشد. حقوقدانان معتقدند اصولا چیزی به نام « حقوق جزای عمومی اسلام » وجود ندارد؛زیرا در منابع اسلامی چنین عنوانی را نمی یا بیم و حتی در حقوق عرفی نیز جزای عمومی سابقه چندانی ندارد ؛ آنچه در تاریخ حقوق مشاهده می شود چزای اختصاصی است و با گذشت قرن ها حقوقدانان کیفری موفق شده اند قواعد عامی را از دل احکام خاص کیفری استخراج و تحت عنوان جزای عمومی عرضه کنند. لذا این شاخه حقوق ، قدمت چندانی ندارد تا اسلام در مورد آن نظری داده باشد و آنچه در حقوق اسلام وجود دارد همان جزای اختصاصی است.
بی تردید این دیدگاه چندان مقرون به صواب نیست ؛ زیرا هر چند در حقوق اسلام به برخی از مباحث چزای عمومی مانند تعلیق مجازات ، آزادی مشروط یا پاره ای از تقسیم بندی ها اشاره ای نشده است اما مباحث عمده ای هم چون حدود مسئولیت کیفری ، قلمرو حقوق کیفری در زمان و مکان ، اصل قانونی بودن جرم و مجازات ، تسبیب و امثال آن ، به تفصیل بررسی شده است. در این مورد نبایدچندان در بند اسم و عنوان یا نحوه تبویب مسائل بود ؛ بدیهی است پراکندگی این مسائل بدان معنا نیست که اسلام در خصوص آن ها سخنی ندارد. آنچه استادان قدیمی حقوق ما بدان خو گرفته اند ، بیش تر ، اصطلاحات ، تقسیم بهدی و تبویب مسائل براساس حقوق اروپای برّی و عمدتاً کشور فرانسه است ، در حالی که در «کامن لا» یا حقوق اسلام نیز همین مسائل مطرح بوده ؛ هر چند محل بحث یا شکل ارائه آن ممکن است تفاوت داشته باشد.
کلمات کلیدی:

تعزیرات

حدود و قصاص

حقوق جزای تطبیقی

حقوق جزای اسلامی

مقدمه
حقوق جزای عمومی ، غالبا نه با تعریف حقوق چزای عمومی ، بلکه با تعریف خود حقوق جزا آغاز می شود. بدان جهت که حقوق چزای عمومی یکی از زیر مجموعه ها و شعب حقوق جزا به شمار می رود.بنابراین ، شناخت آن منوط به شناخت اصول حقوق جزاست.اما دلیل مهم تر آن است که اصولاً حقوق جزای عمومی علاوه بر آن که بیانگر قواعد عاذم حقوق جزا است ، نگاهی پسینی به علم حقوق جزا نیز دارد و رابطه آن با حقوق جزا مانند رابطه فلسفه اخلاق با اخلاق و فلسفه تاریخ با تاریخ است ؛ یعنی به منابع ، تاریخچه ، تقسیمات ، و اهداف و دیگر امور مربوط به حقوق جزا می پردازد.
حقوق جزا ، حقوق کیفری و حقوق جنایی ، همگی به یک معنا هستند و اختلافاتی که در نام گذاری این رشته از حقوق وجود دارد ، نه ناشی از تفاوت موضوع آن ها بلکه ناشی از دیدگاه های مختلفی است که در خصوص این رشته از حقوق وجود دارد. عده ای که کیفر را وجه مشخص این رشته می دانند، آن را حقوق کیفری نامیده اند و عده ای که معتقدند مقررات این رشته از حقوق در باره جرم و پی آمد های آن است و از طرفی کلمه جنایت معادل جرم است ، آن را حقوق جزایی نامیده اند. با صرف نظر از تعریف های مختلف و رد و نقد هایی که در مورد آن ها وجود دارد می توان گفت تمامی مباحث حقوق کیفری حول سه محورِ جرم ، مجرم واکنش جامعه در قبال جرم ( مجازات ها و اقدامات تﺃمینی و تربیتی ) دور می زند.
از دیدگاه حقوقدانانی که حقوق را پدیده ای عرفی و اجتماعی می دانند و به ویژه از دیدگاه پیروان مکتب تاریخیِِِِِِ حقوق که حقوق را محصول تحولات اجتماعی در طول تاریخ می دانند ، بررسی تاریخی پدیده های حقوقی اجتناب ناپذیر است. بدوم شناخت سابقه تاریخی یک نظام حقوق یا یک نهاد و تأسیس حقوقی نمی توان آن را کاملاً شناخت و نه می توان برای آینده تصمیم درستی گرفت. حقوق در طول تاریخ خود متناسب با تحولات اجتماعی متحول گردیده است تا به وضعیت کنونی خود رسیده و در آینده نیز هم چنان پویا و متحول خواهد بود . « همه قوانین جدید حتی قوانینی که گرایش آن ها به ظاهر انقلابی است زاییده تحولاتی است که در روش ها ی قبلیِ حقوق به وجود آمده و چنان چه منابع تاریخی آن معلوم نشود ، نمی توان درست به حقیقت آن ها پی برد».
فهرست مطالب
مقدمه

فصل اول : بررسی حقوق جزا ، اهداف و اهمیت آن

تعریف حقوق جزا
اهداف حقوق جزا

ارتباط حقوق جزای اسلامی با سایر علوم

منابع حقوق جزا
بررسی منابع فعلی حقوق ایران از دیدگاه حقوق اسلام
حقوق جزای اسلامی و عرفی

فصل دوم : حقوق کیفری در اسلام

ظهور اسلام و تاثیر آن بر حقوق کیفری و جزای عمومی
منابع حقوق کیفری اسلام

ویژگی های آیین دادرسی کیفری اسلام

نظام کیفری اسلام
نظام مند بودن حقوق کیفری اسلام و اهمیت آن

ویژگی های نظام کیفری اسلام

ثبات در قوانین جزائی اسلام
راز و رمز تحول پذیری قوانین جزایی اسلام

فصل سوم : جرم و مجازات در اسلام و حقوق اروپائی

شناخت جرم در اسلام

تعریف جرم در حقوق خارجی و نتیجه گیری از تعاریف

فلسفه مجازات

فلسفه مجازات از دیدگاه سزادهی ( مکاتب اروپائی)

فلسفه مجازات از دیدگاه اسلام

اهداف مجازات در تئوری اسلام

فصل چهارم:نقاط مشترک‌ و متفاوت

تعزیرات

دامنة‌ اعتبار حقوق‌جزای‌ اسلامی‌

منابع‌ و ماهیت‌ حقوق‌جزا

اصول‌ حقوق‌جزا
سیستم‌ جزایی‌
حاجی زاده بازدید : 68 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود مقاله رشته حقوق

تعادل بخشی قانون انسانی کردن روابط بین الملل

چکیده:
دادگاه نهایی بین المللی قضاوت به تصمیم گیری در مورد قوانین حقوق بشر بین المللی پرداخت (IHRC) که از تروریستها وعوامل وحشت زا نشات می گرفت، بعلاوه، قانون انسانی کردن روابط بین الملل (IHL) روی روابط بین دو فرد قانونی تصمیم گیری کرد. درخواست ها از THRL ، در استفاده از بحث های تروریستی به حفظ علایق جمعی می پردازد . با اینحال تجارب نشان می دهند که در این دوره ها THRL می تواند در بیان و حفظ حقوق بشر فعالیت کند ونقش داشته باشد.تصمیم های دادگاه نهایی اسرائیل در مورد قضاوت شان داد که معرفی حقوق و تجزیه مفاهیم چکیده و تشریح آن چگونه است و هر دوی اینها از یک نقشه واحد استفاده می کنند. تحقیقات این زمینه در مورد تعادل بخشی به IHL است که قضاوت آنها را محدود می کند و تفسیرهای IHL به تفاوت های معنایی این افراد می پردازد تلاش ها جهت قانون مند کردن حقوق افراد است و شرایط زندگی افراد تحت آن بخشی از ساختار شغلی استفاده است.
کلمات کلیدی:

اشغال

حقوق بشر

قانون انسانی کردن روابط بین الملل

فهرست مطالب
چکیده:1
1- معرفی: «حقوق گرایی» قانون اشغال:2
2- نقش وبکارگیری IHRL در اشغال : بیان ICJ4
B : نقش حقوق در مورد اشغال HCJ:12
منابع
حاجی زاده بازدید : 102 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود پایان نامه کارشناسی رشته حقوق

حقوق شهروندی

مقدمه
شهروندی همانطور که روشن است از مشتقات شهر است . شهروندی را قالب پیشرفته «شهرنشینی» می‌دانند. به باور برخی از کارشناسان ، شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکدیگر احترام گذارده و به مسئولیت‌های خویش در قبال شهر و اجتماع عمل نمایند به «شهروند » ارتقاء یافته‌اند.شهروندی تا پیش از این در حوزه اجتماعی شهری بررسی می‌شد اما پس از آن شهروندی مفاهیم خود را به ایالت و کشور گسترش داده‌است، اگرچه امروزه بسیاری به شهروندی جهانی نیز می‌اندیشند. شهروندی امروزه کاربردها و معانی مختلفی یافته‌است.
شهروندی اشاره به زندگی روزمره، فعالیتهای فردی و کسب و کار افراد اجتماع و همچنین فعالیتهای اجتماعی ایشان دارد و بطور کلی مجموعه‌ای از رفتار و اعمال افراد است. شهروندی پویا یا شهروندی فعال در واقع از این نگرش برخاسته‌است.
شهروندی از این منظر، مجموعه گسترده‌ای از فعالیت‌های فردی و اجتماعی است. فعالیتهایی که اگرچه فردی باشند اما برآیند آنها به پیشرفت وضعیت اجتماعی کمک خواهد کرد. همچنین است مشارکتهای اقتصادی، خدمات عمومی، فعالیتهای داوطلبانه و دیگر فعالیتهای اجتماعی که در بهبود وضعیت زندگی همه شهروندان موثر خواهد افتاد. در واقع این نگاه ضمن اشاره به حقوق شهروندی مدون و قانونی در نگاه کلی‌تر به رفتارهای اجتماعی و اخلاقی می‌پردازد که اجتماع از شهروندان خود انتظار دارد. دریافت این مفاهیم شهروندی نیازمند فضایی مناسب برای گفت‌وگو و مشارکت مردم با نقطه نظرات متفاوت و نظارت عمومی است.
آموزش شهروندی بطور غیر رسمی در خانه یا محل کار یا کارگاه‌های آموزشی و یا بطور رسمی بصورت سرفصل درسی مجزا در مدارس و یا بصورت رشته تحصیلی دانشگاهی در واقع به شهروندان می‌آموزد که چگونه یک شهروند فعال، آگاه و مسئولیت پذیر باشند. در واقع مبنای این آموزشها پرورش یک شهروند نمونه یا شهروند خوب یا ارائه یک الگوی شهروندی نیست بلکه به آنان می‌آموزد که چگونه تصمیمات خود را با توجه به مسئولیت‌هایشان در قبال اجتماع و زندگی فردی خود اتخاذ نمایند.تربیت شهروندی، یکی از فروع شهروندی است که باتوجه به تحولات سریع اجتماعی، فن‌آوری و سیاسی دوران معاصر، ازجمله دلمشغولی‌های برنامه‌ریزان و سیاستگذاران تعلیم و تربیت کشورهای جهان به شمار می‌آید. در کشورهای توسعه یافته مفاهیم شهروندی از دوران کودکی تا نوجوانی آموزش داده می‌شود و دولت نیز آموزش‌های لازم را در اختیار والدین و معلمان قرار می‌دهد.
اهداف این پایان نامه عموما موارد ذیل است:
- آشنایی با حقوق و مسئولیت‌های شهروندی
- بحث و بررسی درباره سرفصلها و موضوعات مهم شهروندی
- فهم و شناخت جامعه و آشنایی با فعالیتهای اجتماعی
- مشارکت فعال در یک برنامه اجتماعی یا گروهی
اهمیت شناخت حقوق شهروندی چه در قالب اینکه حقوق شهروندی دیگران را رعایت نماییم و چه در قالب اینکه از حقوق شهروندی خود در قبال تعرض دیگران محافظت نماییم،نماد بارزی پیدا کرده است.
کلمات کلیدی:

مفهوم حقوق شهروندی

حقوق شهروندی در ایران

حقوق شهروندی در اسلام و غرب

فهرست مطالب

فصل اول : مفاهیم اولیه حقوق شهروندی

تعریف حقوق
تعریف شهروند
تعریف حقوق شهروندی
تقسیم بندی کلی حقوق شهروندی
مناسبات حقوق شهروندی با حقوق بشر و حقوق اساسی

فصل دوم : اهداف حقوق شهروندی

اهداف
شاخص ها
ویژگی های شهروند مطلوب
اصول بنیادین حقوق شهروندی

فصل سوم : تاریخچه حقوق شهروندی

دوران کلاسیک
دوران قرون وسطی
دوران رنسانس
دوران معاصر
تاریخچه حقوق شهروندی در ایران

فصل چهارم : بررسی تطبیقی حقوق شهروندی در اسلام و غرب

مبانی حقوق شهروندی در غرب
مبانی حقوق شهروندی در اسلام
حقوق شهروندی از دیدگاه امام علی(ع)
حقوق شهروندی از دیدگاه امام خمینی(ره)

فصل پنجم : منابع قانونی حقوق شهروندی

حقوق شهروندی در قانون اساسی
مسئولیت رئیس جمهور در اجرای قانون اساسی
قانون اساسی و موضوع اقلیت ها
حقوق شهروندی در سند چشم انداز
حقوق شهروندی در قوانین توسعه پنج گانه
منشور
حاجی زاده بازدید : 70 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد رشته تاریخ

بررسی مقام روحانیون زرتشتی و نقش آنها در جامعه ایران باستان

مقدمه :
دین و عقاید مذهبی در ایران باستان، همچون كلیه ملت‌های باستانی نقش مؤثری را بر حیات و نظام اجتماعی – سیاسی جامعه بر عهده داشته است.این تحقیق شرح سرگذشت مغان ایران است كه جامعه روحانیت ایران باستان را تشكیل می‌دادند و چگونگی شكل گیری این جامعه و عقاید و آداب و رسوم آنان و نیز تأثیرات اجتماعی – سیاسی و مذهبی آنان را در ایران پیش از اسلام، از دیرترین زمانها نشان می‌دهد و سپس نقش آنان در چگونگی شكل گیری دولت ساسانی و رسمیت دین زرتشتی در دورة ساسانی را مورد برسی و نقد و تحلیل قرار می‌دهد.
دربارة مغان، به عنوان شخصیت‌هایی تاریخی و مذهبی، كم و بیش مطالبی در اخبار و روایات قدیم و جدید،یاد شده است و اینكه مغان چه كسانی بوده‌اند و اولین بار در جامعه ایرانیان، از چه موقعیتی، برخوردار بوده‌اند، موضوع بحث و نقد و تحلیل قرار گرفته است. واژه مغان در اوستای غیر گاهانی بخصوص در وندیداد، مغه (magha) عنوان شده، در اوستای گاهانی یا بخش گاثاها، نیز واژه مغ، به صورت جسته و گریخته، بصورت مگه (maga)، به كار رفته است. [28-ص147]نزد نویسندگان قدیم از كلمه مغ (magos) پیشوای دین زرتشتی اراده شده است. همین كلمه است كه در همه زبانهای اروپایی بصورت maga موجود است.
موثقین از نویسندگان قدیم، میان مغ‌های ایرانی و مغ‌های كلدانی فرق گذاشته‌اند. مغان ایران، كسانی بودند كه به فلسفه و تعلین و زرتشت آشنا بودند. مغان كلده در ضمن تعلیم دینی خود از طلسم و جادو و شعبده نیز بهره‌ای داشتند. چنانچه می‌دانیم در سراسر اوستا، جادو و جادوگری نكوهیده شده است. (یسناهات 8 بند 2 و یسناهات 9 بند18). نظر به اینكه، كلمه مغ به كلدانیان نیز اطلاق شده، برخی از مستشرقین پنداشته‌اند كه این لغت اصلاً از آشور و بابل آمده باشد. در اوستا، یكبار در جزو، یك كلمه مركب، كلمه موغو (moghu) ذكر شده است. (در یسناهات 65 بند 7). اما كلمات دیگری كه از ریشه همین كلمه است.
بطور مكرر در خودگاتها آمده است. از آنجمله است كلمه مگه (maga). كار مغان ایرانی، همان اجرای مراسم دینی بوده است. آمیانوس مارسلینوس (A.marcellinus)، مورخ رومی كه در قرن چهارم میلادی میزیسته، بطور مفصل از مغ‌های ایرانی صحبت می‌دارد و در ضمن می‌نویسد: از زمان زرتشت تا به امروز مغان، به خدمت دینی گماشته شده هستند. سیسرو (Cicero) خطیب رومی كه در یك قرن پیش از میلاد مسیح، می‌زیسته می‌نویسد: «مغان نزد ایرانیان از فرزانگان و دانشمندان به شمار می‌روند. كسی پیش از آموختن تعالیم مغان، به پادشاهی ایران نمی‌رسد. نیكولائوس (Nikolaos) از شهر دمشق در باب مغان نوشته : كورش دادگری و راستی را از مغان آموخت. همچنین حكم و قضاء در محاكمات با مغان بوده است.
کلمات کلیدی:

مغان

مغ و موبد در ایران باستان

جامعه روحانیت ایران باستان

نقش مذهبی و اجتماعی مغان

ارتباط مذهبی و مقام روحانیت در هند و ایران باستان :

ارتباط نزدیكی بین عقاید مذهبیو اساطیر هندی درریگ ودا و اساطیر و عقاید مذهبی ایران پیش از زرتشت، با یكدیگر وجود دارد. در نزد هر دو ملت یا تو به معنای جادو و دروغ (در اوستا : druj و در ودا: druh) را به نیروهای پلید نسبت می‌دهند. همینطور آیین‌های هر دو قوم نیز همانندی دارند. به هنگام قربانی، سرودهای طولانی و همانند می‌خواندند كه در زبان فكر، نزدیك بودند.
به عقیده محققان، دین این اقوام آریایی، همان دین ساده طبیعت پرستی بوده است. در ساختمان اجتماعی و مذهبی هند و ایرانی، طبقات سه گانه‌ای به چشم می‌خورد كه در رأس آن خانواده شاهی و روسای دینی یا كاهنان قرار دارند. سپس جنگ جویان و بالاخره كشاورزان قرار داشتند. و رونه و میثره حامی طبقه اول هستند.
در طبقه دوم ایندره خدای جنگ و وایو خدای باد قرار دارند. در طبقه سوم خدایان كوچكتری چون ناسیته و سرسوتی جای گرفته‌اند. در نظام دینی هند و ایرانی، دو دسته خدایان آسوره و دئوه در برابر هم قرار دارند. تضاد دیگری كه در دین آریاها دیده می‌شود، تضاد میان راستی و دروغ است. در ریگ وداهیچ خدایی، دروغ را ستایش نمی‌كند. با گذشت زمان، در نظام دینی ایرانی، اهوره مزدا جای ورونه را می‌گیرد. یكی از یاران ورونه به نام گندره به صورت اهریمن در می‌آید. او به دست گرشاسپ كشته می‌شود. میثره، شخصیت جنگی پیدا می‌كند و به جای ایندره، انجام وظیفه می‌نماید وبه این ترتیب است كه مفهوم واژه دیو تغییر یافته و با اهریمن، مترادف می‌شود. [21ص22-21]
فهرست مطالب
فصل اول : مقدمه

فصل دوم : مغان در اوستا و كتیبه‌های فارسی باستان

2-1 واژه مگه و مغه نظر نیبرگ راجع به مگه در اوستا
2-2 رابطه واژه مگه و مغه
2-3 نظر نیبرگ راجع به مگه در اوستا
2-4 ترجمه چند بند از گاهان كه در آن واژه مگه آمده
2-5 ارتباط مذهبی و مقام روحانیت در هند و ایران باستان
2-6 مغ در كتیبه بیستون

فصل سوم : تحول معنایی واژه مغ و موبد در ایران باستان

3-1 تحول معنایی واژه مغ
3-2 تحول معنایی واژه موبد

فصل چهارم : مغان و نقش مذهبی و اجتماعی آن در دوران ماد و هخامنشی

4-1 مغان در دوره پادشاهی ماد
4-2 مغان در دوره پادشاهی هخامنشی
4-3 موروثی بودن شغل مغ‌ها در این دوران
4-4 سلسله مراتب مغان در دوران ماد و هخامنشی
4-5 شورش گئومات مغ (بردیای دروغین) و چگونگی به سلطنت رسیدن داریوش اول هخامنشی.
4-6 وضعیت مغان بعد از داریوش اول

فصل پنجم : مغان و نقش مذهبی و اجتماعی آن در دوران اشكانی:

5-1 مغان و نقش مذهبی و اجتماعی آن در دوران اشكانی
5-2 پارس در دوره سلوكی اشكانی

فصل ششم : مغان و نقش مذهبی و اجتماعی آن در دوران ساسانیان :

6-1 دین زردشتی و رسمیت آن در دوران ساسانیان
6-2 رابطه دستگاه دینی با دولت در دوره ساسانی
6-3 تقسیم بندی طبقات اجتماعی در دوره ساسانی
6-4 سلسله مراتب مغان در دوره ساسانی
6-5 وظایف مذهبی و آداب و رسوم مغان
فهرست منابع و مآخذ
حاجی زاده بازدید : 47 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد رشته حقوق

اصول حاکم بر داوری تجاری در حقوق ایران

(بصورت جامع و کامل در قالب 225 صفحه)
*هدیه :ضمیمه کردن مقاله "تنظیم قرارداد داوری با توجه به قانون داوری تجاری بین المللی ایران" در قالب 19 صفحه بصورت رایگان:)
چکیده:
مطالب این تحقیق عمدتاً در سه بخش خواهد بود.بخش اول که تحت عنوان کلیات خواهد بود، کلا به معرفی داور می پردازد.برای رسیدن هر چه بهتر به این هدف یعنی شناساندن داوری به خوانندگان، به بیان تاریخچه، مفهوم و انگیزه مراجعه به داوری (که به نوعی فایده آن نیز خواهد بود) اقدام و سپس انواع داوری با معیارهای گوناگون تقسیم و منابع فعلی موجود در خصوص داوری چه داخلی چه بین المللی را بیان می داریم.
ولی بخش های بعدی بررسی جریانات یک داوری از توافق افراد بر این امر تا مرحله ی قبل از اجرای حکم خواهد بود که ضمن بررسی این موارد به عنوان اعتبار قرارداد داوری، آیین رسیدگی و حقوقی که داور بر اساس آن رأی می دهد، اشاره ای کوتاه به رویه های جهانی در این خصوص خواهیم داشت و میزان تطبیق حقوق ایران مخصوصا در زمینه های داوری های بین المللی با حقوق و رویه ی سایر کشورها بررسی و خلأهای موجود را اعلام و پیشنهادات مناسب را به قوّه ی مقنّنه ارائه خواهیم داشت.و سعی خواهیم نمود مسائل مربوط به داوری را پاسخگو بوده و تفاسیر مناسبی ارائه دهیم.
بخش اول این تحقیق همانطور که قبلاً بیان داشتیم پیرامون مسائل معرفی داوری است.بسیار مفصّل بوده و قابل استفاده برای عموم می باشد.چون هدف از آن ایجاد انگیزه در افراد و شناساندن این نهاد به آنهاست.ولی در بخش های بعدی به مسائل حاشیه ای کمتر پرداخته و سعی شده است بسیار تخصّصی به مسائل داوری نگریسته شود و مسائل و نقاط کور آن مطرح و بیشتر در خصوص ابهامات موجود برّرسی به عمل آید و پاسخ مناسب نیز ارائه گردد.لذا به بیان مطالب واضحی در خصوص داوری که در اکثر کتب آیین دادرسی مدنی آمده است و جای بحثی نیز ندارد نپرداختیم به همین دلیل ممکن است مطالب بخش های اخیر از مطالب بخش اوّل خلاصه تر به نظر برسد.
کلمات کلیدی:

داوری

داوری تجاری

داوری تجاری در حقوق ایران

سازمان های داوری تجاری بین المللی

بیان مساله
با تولد و رشد پدیده داوری در دهه های اخیر، تشکیل دیوان داوری در قالب قانون داوری تجاری بین المللی، معاهدات بین المللی و نیز قوانین خاص و مستقل داخلی توسط کشورها، گرایش روزافزون بازرگانان و شرکتهای تجاری به حل و فصل مشکلات از طریق این نهاد، به مرور موجب تعالی جایگاه این نهاد و نوعاً اجبار و الزام دولتمردان و طرفداران این نهاد به اصلاح یا تکمیل قوانین سابق یا تصویب قوانین جدید و مترقی با حدود اختیارات وسیع تر برای داوران گردیده، بنحویکه تشکیل و تصویب قوانینی در قالب کنوانسیونهایی با عضویت بسیاری از کشورها، حاصل تلاقی اراده دولتمردان و گرایش و اقبال بازرگانان، تجار و...بوده است.
بدیهی است در عصر حاضر نیاز دیوان داوری و دادگاه به یکدیگر و به عبارتی بهتر، سیستم داوری و سیستم قضایی(به معنای اخص) اجتناب ناپذیر و غیر قابل انکار است، زیرا از سویی نهاد داوری از بار مراجعین به دادگستری کاسته، با رسیدگی سریع و تخصصی و در عین حال کم هزینه، بزرگترین خدمت ممکن را به سیستم قضایی نموده، بعضاً مشکلات و مناقشات لاینحل بین المللی را حل و فصل و در بیشتر اوقات علاوه بر جلب رضایت طرفین، در بهترین حالت ممکن پرونده ها و دعاوی را مختومه نموده، از سویی دادگاهها نیز با عنایت به فقدان ابزار اجرایی در آن نهاد، با شناسایی و اجرای آراء در زمان مقتضی، به نیروی تمام کننده و نهایی برای داوری مبدل گشته، هر گونه دغدغه ناشیه از ضعف اجرایی موجود را از بین برده.
لیکن فارغ از مورد فوق الذکر، آنچه موجبات نگرانی است، اینکه در بیشتر نظام های حقوقی خصوصاً نظام های حقوقی سنتی(همانند ایران)، حکومت تفکر سنتی مبنی بر حل و فصل دعاوی در دادگاه ها و رعایت دائمی آن به عنوان یک اصل، کماکان موجبات مداخله دادگاه ها را چه با تصویب قانون و چه در زمان اجرای قانون وتفسیر آن، به بهانه های مختلف فراهم آورده، هر چند دخالت دادگاهها در بعضی از موارد چه قبل از تشکیل دیوان داوری و چه در جریان رسیدگی و به خصوص پس از صدور رأی و اجرای آن کاملاً مطابق قانون داوری و از باب عمومات حاکم بر اکثر نظام های حقوقی لازم و ضروری است، لیکن دلایل گوناگون از جمله عدم الگوپذیری صحیح از قوانین کشورهای پیشرفته، ضعف در قانون نویسی و...عدم تسلط و آگاهی افراد جامعه و بعضاً قضات با قانون داوری و نهاد مذکور، مداخله گاه و بیگاه و بدون سبب دادگاهها را در اثر اعتراض های غیر قانونی و غیر موجه طرفین، موجب می گردد در جهت جلوگیری و یا کاهش مداخلات دادگاه ها در امر داوری نیاز به یک قانون جامع و شامل است.
اولین قانون داوری تجاری بین المللی در ایران در سال 1376 به تصویب قوه مقننه رسید.قبل از تصویب این قانون، داوری تجاری بین المللی تابع مقررات عام داوری منعکس در قانون آیین دادرسی مدنی بود.قانون داوری تجاری بین المللی می کوشد تا دخالت دادگاه های ایران در احکام داوری را محدود کرده و نقش داوری در زمینه دعاوی تجاری بین المللی را تقویت کند.برای اینکه طرفین یک قرارداد تجاری بتوانند از مزایای این قانون بهرمند شوند باید قرارداد داوری خود را مطابق این قانون تنظیم کنند.به علاوه در خصوص نحوه رسیدگی در قانون آیین دادرسی مواردی وجود دارد که نیاز به بررسی دارد ولی به هر حال این قوانین جوابگوی امر داوری و استقلال آن در دادگاه ها نیست و نیاز به قوانین کاملتر و حداقل نیاز به تبیین و تفسیر مناسب قوانین موجود است.
فهرست
چکیده1
پیش گفتار3
بیان مساله3
اهمیت و ضرورت تحقیق6
اهداف تحقیق8
سوال تحقیق9
سوال اصلی:9
سوالات فرعی:9
مقدمه:10
بخش اول: کلیات15
فصل اول: تاریخچه16
مبحث اول: تاریخچه فقهی:16
مبحث دوم: تاریخچه داخلی:17
مبحث سوم: تاریخچه داوری تجاری بین المللی19

فصل دوم: مفهوم داوری24

مبحث اول: تعریف داوری24
مبحث دوم: ویژگی هایی که داوری را از سایر شیوه های رسیدگی متمایز می کند.27
ویژگی اول: متکی بودن داوری به قرار داد27
ویژگی دوم: قاطع دعوا بودن رای داور28
ویژگی سوم: نهایی و الزام آور بودن رای صادره از سوی داورها28
ویژگی چهارم: مبتنی بودن رای داوری به اصول و مبانی حقوقی28
مبحث دوم: تفاوت داوری با برخی مفاهیم29
الف: داوری و میانجیگری و سازش29
ب: داوری و دادرسی خصوصی31
ج: داوری و دادرسی قضایی33
مبحث سوم: انگیزه های مراجعه به داوری35
1.سرعت و سادگی در روند رسیدگی:35
2.هزینه:36
3.انتخاب رسیدگی کننده ای خبره:37
4.سری بودن:38
5.اعتماد:39

فصل سوم: اقسام داوری41

مبحث اول: تقسیم بندی از جهت اختیار طرفین در ارجاع به داوری41
گفتار اول: داوری اختیاری41
گفتار دوم: داوری اجباری42
نوع اول: برخی اختلافات به دستور قانون الزاماً به داوری ارجاع می شوند.42
نوع دوم: طرفین به دستور قانون ملزم می شوند که در قرارداد خود شرط داوری پیش بینی کنند.43
مبحث دوم: تقسیم از جهت سازمان یافتگی داور یا داوران:44
گفتار اول: داوری موردی (اتفاقی)44
گفتار دوم: داوری سازمانی45
انواع سازمان های داوری تجاری بین المللی47
گروه اول: سازمان های داوری بازرگانی بین المللی با صلاحیت عام47
گروه دوم: سازمان های داوری بازرگانی بین المللی با صلاحیت خاص47
گروه سوم: سازمان های داوری بازرگانی منطقه ای عام48
مراکز داوری سازمانی در ایران48
مبحث سوم: تقسیم بندی از نظر تعلق یک کشور و تعلق به جامعه بین المللی49
1.اصل تبعیت سرزمینی49
2.اصل تبعیت از قانون آیین دادرسی50
3.اصل تبعیت از صلاحیت دادگاه های داخلی50
گفتار اول: داوری داخلی51
گفتار دوم: داوری خارجی51
گفتار سوم: داوری های بین المللی52
مبحث چهارم: تقسیم بندی از نظر مدنی یا تجاری بودن53
گفتار اول: داوری تجاری55
مبحث پنجم: تقسیم بندی بر اساس شکل تراضی56
گفتار اول: داوری به صورت شرط ضمن عقد:58
گفتار دوم: داوری به صورت قرارداد مستقل:58

فصل چهارم: منابع حقوقی داوری:60

1.منابع داخلی:60
الف) قانون اساسی اصل 139:60
ب) قانون آیین دادرسی مدنی (مواد 454 تا 501):62
ج) بیانیه های الجزایر:62
د) قانون داوری تجاری بین المللی:63
ه) قوانین متفرقه:64
2.منابع بین المللی:66
الف) اهم منابع حقوق داوری در حقوق بین الملل عمومی:67
1 قانون نمونه آنسیترال:67
2.مقررات مرکز بین المللی برای حل و فصل اختلافات راجع به سرمایه گذاری67
3.کنوانسیون نیویورک:69
4.بیانیه الجزایر:69
ب) اهم منابع داوری در حقوق بین الملل خصوصی:70
1.مقررات سازشی و داوری اتاق بازرگانی بین المللی:70
2.مقررات مؤسسه داوری جهانی:71
بخش دوم:73

فصل اول: مفهوم موافقت نامه داوری و قانون حاکم بر آن74

مبحث اول: مفهوم موافقت نامه داوری74
مبحث دوم: قانون حاکم بر اعتبار قرارداد داوری:75
گفتار اول: قوانین عمومی حاکم بر قراردادها75
قصد طرفین و رضای آنها:76
اهلیت طرفین:76
موضوع معین که مورد معامله باشد:77
گفتار دوم: قواعد اخص حاکم بر موافقت نامه داوری77
مبحث سوم: ضرورت وجود موافقت نامه داوری79
مبحث چهارم: اشکال موافقت نامه داوری79
حالت اول: موافقت نامه داوری در قالب شرط داوری:79
حالت دوم: موافقت نامه داوری طی سندی جداگانه:80
حالت سوم: ترکیبی از حالت اول و دوم:80
مبحث پنجم: استقلال شرط داوری81
گفتار اول: بررسی نظریات81
گفتار دوم: بررسی مقررات داوری83

فصل دوم: شرایط تنظیم موافقت نامه داوری تجاری86

مبحث اول: شرایط طرفین86
مبحث دوم: شرایط داور87
مبحث سوم: شرایط موضوع موافقت نامه داوری تجاری89
گفتار اول: تجاری بودن89
گفتار دوم: معلوم و معین بودن89
گفتار سوم: قابل ارجاع بودن به داوری90

فصل سوم: شکل و فرم قرارداد داوری94

مبحث اول: کلیات94
گفتار اول: کتبی بودن قرارداد داوری94
گفتار دوم: مستقل یا وابسته بودن توافق داوری97
گفتار سوم: محتوای قرارداد داوری98
مبحث دوم: جزئیات102
گفتار اول: تعیین موضوع موافقت نامه داوری و قلمرو آن102
گفتار دوم: تعیین قانون و قواعد حاکم بر داوری104
گفتار سوم: محل داوری105
گفتار چهارم: تعیین داور107
گفتار پنجم: درج و پیش بینی موارد اختیاری109

فصل چهارم: آثار موافقت نامه داوری115

مبحث اول: آثار عمده قانونی115
گفتار اول: سلب صلاحیت از مراجع قضایی دولتی115
گفتار دوم: اصل نسبی بودن116
گفتار سوم: اصل لزوم117
مبحث دوم: آثار فرعی موافقت نامه داوری118
بخش سوم:121

فصل اول: آیین رسیدگی در داوری تجاری داخلی:122

مبحث اول: مراجعه به داوری122
گفتار اول: اقامه دعوا نزد داور122
گفتار دوم: بررسی امکان تأمین خواسته و دستور موقت124
مبحث دوم: رسیدگی داور124
مبحث سوم: پایان داوری127
گفتار اول: موارد زوال داوری127
گفتار دوم: صدور رأی داور131
مبحث چهارم: جهات شکایت نسبت به رأی داور و آیین آن135
گفتار اول: جهات شکایت محکومٌ علیه از رأی داور135
گفتار دوم: آیین شکایت از رأی داور137
مبحث پنجم: اجرای رأی داوری139

فصل دوم: آیین رسیدگی در داوری تجاری بین المللی141

مبحث اول: قواد حل تعارض141
مبحث دوم: اصل بی طرفی داور143
مبحث سوم: نحوه ابلاغ145
مبحث چهارم: حق دفاع146
مبحث پنجم: موجه بودن آراء146
مبحث ششم: ورود شخص ثالث و ارجاع امر به کارشناسی148

بخش چهارم:محرمانه یا آشكار بودن داوری تجاری 149

فصل اول ـ مبانی نظریه آشكار بودن داوری تجاری

بند 1. دلائل علنی بودن
بند2 . تأثیر نظام داوری
بند3 .تأثیر توافق طرفین

فصل دوم -دلائل گسترش نظریه محرمانه بودن داوری تجاری

بند 1 . شرط ضمنی داوری
بند 2 . قاعده تفسیری
بند 3 . رویه قضایی داوری بین المللی
بند 4 . حقوق داخلی
بند 5 . ضمانت اجرای عدم رعایت
نتیجه گیری:180
منابع184
1.منابع فارسی184
الف: کتب184
ب: مجلّات و مقالات188
2.قوانین و کنوانسیون ها:190
3.منابع لاتین190
پیوست ها191
قانون داوری تجاری بین المللی مصوب 9/7/1376161
باب هفتم از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب مصوّب 28/1/1379177
Abstract224
 
 
حاجی زاده بازدید : 57 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود مقاله رشته جامعه شناسی

بررسی تأثیر آموزش مهارتهای حل تعارضات زناشویی بر بهبود روابط متقابل میان جانبازان و همسران آنها

عوامل ایجاد كننده تعارضات درزندگی زناشویی :

به طور كل عوامل ایجاد كننده و فراهم آورنده تعارضات زناشویی متنوع و مختلفند. پول، روابط جنسی، روابط خویشاوندی، دوستان، فرزندان، مصرف مواد مخدر، نحوه گذراندن اوقات فراغت، اختلافات مذهبی، خیانت جنسی، به پایان رسیدن عشق متقابل، مشكلات عاطفی، مشكلات مادی، آزارهای جسمی، مشكلات ارتباطی (گفت و شنود)، ازدواج در سنین پایین، درگیریهای شغلی و امثال آنها می توانند موجبات تعارضات زناشویی را فراهم آورند. (و ومبل ، 1969 ، پتیمن ، 1989 ، به نقل از ثنایی 1370)
به اعتقاد یونگ ، زوجهایی كه در بیان تفاوت‌هایشان ناتوانند، نسبت به زوجهایی كه تواناترند، از رابطه حداكثر رضایت دارند. در چندین مطالعه، زوجهای درمانده سطوح بالاتری از تعارض، عواطف منفی، شكایت و كناره‌گیری را در مقایسه با زوجهای غیر درمانده تجربه می كنند. (یونگ، 1998)از آنجا كه عدم توانایی حل تعارض‌ها منجر به كم شدن صمیمیت می شود، فهم تعارض مهم است و اینكه به زوجها كنترل موثر و سازنده تعارض یاد داده شود. تحقیقات نشان داده است كه بعضی از انواع تعارض ها برای رابطه زیان بخش‌ترند. مثلاً هیجان زدگی بسیار شدید در تعارض به افول زیاد منجر به شكست زندگی زناشویی در طول سه سال می شود. (همان منبع فوق به نقل از شفیعی نیا، 1381)
كلید واژه :

جانباز

بهداشت روانی

خانواده درمانی

تعارض زناشویی

مهارتهای حل تعارض

مقدمه :
امروزه كسب مهارتها به منظور تداوم و رشد همه جانبه خانواده و نیز دستیابی به عملكرد موثر در كاركرد خانواده ها امری ضروری و لازم به نظر می رسد.از جمله این مهارتها می توان به مهارت حل تعارض ها در روابط زناشویی اشاره نمود: ‌یعنی شیوه هایی كه افراد به هنگام وقوع تعارض و برای حل و فصل آن مورد استفاده قرار می‌دهند. (گرین هاف ، 1979 به نقل از ایزدی 1379) در واقع برای رسیدن به سطح مناسب و بهینه ای از ارتباطات كه همان شناخت خود و دیگران است، شناخت تعارضات كه پدیده‌ای شایع و ذاتی در روابط انسانی است، ضرورت پیدا می‌كند. (یزدان دوست 1376)
تعارض، جنبه های متعددی از اختلال در رابطه‌ی زناشویی همچون كاهش همكاری، كاهش رابطه جنسی، افزایش واكنشهای هیجانی، كاهش رابطه خانوادگی با خویشاوندان همسر و دوستان، افزایش رابطه فردی با خویشاوندان خود و جدا كردن امور مالی از یكدیگر را به دنبال می آورد. (براتی 1375 به نقل از شفیعی نیا 1381)به نظر می رسد تنها راه رسیدن به ثبات آرامش و خودشكوفایی در رابطه متقابل زن و شوهر تسلط بر تعارضات است. تسلط بر خود، دادن فرصت كافی برای تغییر، خوب گوش دادن، بیان احساسات آسیب دیده، اجتناب از برنده شدن و تأكید بر اهداف با توجه به اهمیت حفظ نظام خانواده مشترك حاصل می‌شود.
فهرست مطالب
بررسی تأثیر آموزش مهارتهای حل تعارضات زناشویی بر بهبود روابط متقابل میان جانبازان و همسران آنها1
چكیده :2
كلید واژه :3
مقدمه :4
عوامل ایجاد كننده تعارضات درزندگی زناشویی :4

منابع تعارضات زناشویی :5

تئوریهای مرتبط با تعارضات زناشویی :‌6

1ـ تئوری تفاوت ادراكی :‌6
الف) تئوری برابری :7
ب) تئوری مبادله :7
ج) تئوری اسناد :7
2ـ تئوریهای رفتاری تعارض8
الف) تئوری گفتگو8
ب) تئوری رشد :‌8
پیشینه تحقیق :‌9
اهداف تحقیق :‌9
روش شناسی10

روایی و پایایی پرسش‌نامه تعارضات زناشویی :‌11

یافته های تحقیق :‌11
جدول شماره 1 :‌ویژگی‌های دموگرافیك گروه آزمایش و گروه گواه12
جدول شماره 2 : مقایسه میانگین نمرات خام تعارضات زناشویی در گروه ازمایش و گواه در موقعیت پیش آزمون و پس آزمون13
جدول شماره 3 : مقایسه میانگین نمرات تعارضات زناشویی در گروه آزمایش و گواه13
جدول شماره 4 : آزمون t مستقل بین دو گروه آزمایش و گواه در ابعاد 7 گانه پرسش‌نامه تعارضات زناشویی15
پیشنهادات :17
منابع و مأخذ :‌19
منابع لاتین :‌19
حاجی زاده بازدید : 51 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود پایان نامه کارشناسی رشته حقوق

قانون حاکم بر داوری تجارت بین الملل در مقایسه با قانون حاکم بر داوری تجارت بین الملل ایران

چکیده
علت بروز اختلاف و دعاوی در قراردادهای تجاری و اقتصادی، نفع هر دو طرف در آن است که آن را به شیوه ای صحیح ، مطمئن و تخصصی حل و فصل کنند و به روابط عادی تجاری خود برگردند. منطق تجاری و اقتصادی ایجاب می کند که اختلافات تجاری هرچه زودتر و با روش هایی متناسب با ضرورت ها و منفعت جویی های کاراترین تدبیر جهت دست یافتن به این مطلوب است. با گسترش مبادلات ،» داوری « . اقتصادی حل و فصل شود.
تجاری در عرصه بین المللی، نیاز به داوری در حل و فصل اختلافات بیش از پیش احساس شد، از این رو قانون متحدالشکلی تحت عنوان قانون داوری آنسیترال تدوین گردید که بر داوری تجاری بین المللی حاکم است و ایران نیز یکی از کشورهایی است که قوانینی را در راستای مطابقت با قوانین بین المللی در زمینه داوری وضع کرده است. در این پژوهش سعی شده است با بررسی تطبیقی بین این دو قانون، میزان مطابقت آنها را بسنجیم.
کلمات کلیدی:

داوری

داوری تجارت بین الملل

قانون حاکم بر داوری تجارت بین الملل ایران

مقدمه
با توسعه تجارت بین الملل و جهانی شدن اقتصاد، داوری به عنوان روشی برای حل و فصل اختلافات در مورد تجاری به کار گرفته میشود. داوری بین المللی روشی برای حل اختلافات بین المللی است که در آن طرفین به جای رجوع به نهاد قضائی، اختلاف خود را به یک داور مورد اعتماد خود ارجاع می دهند. رجوع به داوری ممکن است پس از پیدایش اختلاف یا در هنگام تنظیم قرارداد )شرط داوری( پیش بینی شود. از این روش حل اختلاف اکثراً در قراردادهای بین المللی تجاری استفاده می شود.
در کنفرانس های لاهه ۹۹۱۱ و ۹۱۹۱ میلادی داوری به عنوان یکی از روش های پیشگیری از توسل به زور مطرح شد. پیرو کنفرانس اول یک دیوان داوری برای جلوگیری از جنگ و بروز درگیری های بین المللی تشکیل شد. در این دیوان فهرستی از حقوق دانان معتمد به عنوان داور موجود بود و تعیین داوران با موافقتنامه طرفین اختلاف صورت می گرفت.امروزه غالباً پذیرفته شده است که داوری ماهیتی قرار دادی دارد یعنی این شیوه خصوصی به موجب توافقی صورت می گیرد که در آن طرف های اختلاف از یک سو و داور از سوی دیگر می پذیرند که اختلافی که موضوع
موافقتنامه داوری است به داوری حل و فصل شود. موافقتنامه داوری، اعم از موافقتنامه مستقل یا شرط داوری، عبارت است از توافق طرفین به ارجاع اختلاف موجود و یا اختلافی که ممکن است از رابطه حقوقی معینی در آتیه ایجاد شود، به داوری انجام گیرد.
علت تمایل و رغبت تجار و جوامع تجارى به حل و فصل اختلافات توسط داورى را مى توان در مزایاى این روش نسبت به دادگسترى دانست که عبارتند از: بى طرفى داوران، محرمانه بودن داورى، سرعت و کارایى داورى،تخصصى بودن و تشریفاتى نبودن داورى، هزینه کمتر در داورى. مهمترین دلایل استفاده از داوری در عدم رعایت تشریفات زمان بر و در نتیجه سرعت آن و همچنین اعتماد نداشتن به بی طرفی دادگاه های ملی است.
فهرست
مقدمه
ضرورت انجام تحقیق :
اهداف تحقیق :
مشكلات تحقیق :
سوالات تحقیق :
فرضیات تحقیق :
روش تحقیق :
ساختار تحقیق :

فصل اول:مفاهیم و ماهیت داوری

مبحث اول : مفاهیم

فصل دوم: اهلیت ، شرایط انعقاد قرارداد داوری

مبحث اول : اهلیت
مبحث دوم: قلمرو اجرا
مبحث سوم: شكل موافقت نامه داوری
مبحث چهارم: محتوای قرارداد داوری

فصل سوم: تعیین داوران

مبحث اول: اختیار طرفین
مبحث دوم: محدودیت در تعیین داور

فصل چهارم: اجرای آرای داوری

مبحث اول: اجرای آرای داوری ایرانی
مبحث دوم: اجرای آرای داوری خارجی

فصل پنجم: دادرسی در داوری تجاری

مبحث اول: دادگاه صالح
مبحث دوم: قانون حاکم بر رسیدگی
مبحث سوم: جلسه رسیدگی
مبحث چهارم: محل داوری
مبحث پنجم: زبان داوری
نتیجه گیری
فهرست منابع:
حاجی زاده بازدید : 51 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

 

دانلود مقاله رشته حقوق

داوری تجاری بین المللی

مترجم: محسن محبی
چکیده:
داوری از نظر تاریخی سابقه ای بس طولانی دارد. حل و فصل اختلافات از طریق توافق به قبول و تبعیت از تصمیم شخص ثالثی که مورد اعتماد اصحاب دعوا باشد یعنی داوری، حتی قبل از اینکه در جوامع بشری قانونی وضع شود یا دادگاهی تشکیل گردد یا قضات اصول حقوقی را طراحی و پایه ریزی کنند، وجود داشته است. مع ذلک، از جنگ جهانی دوم به این سو است که داوری تجاری بین المللی به یک « صناعت قضائی» (اسلوب رفع منازعه) تبدیل شده است.
کلمات کلیدی:

داوری

داوری تجارت بین الملل

قانون حاکم بر داوری تجارت بین الملل

مقدمه
با توسعه تجارت بین الملل و جهانی شدن، داوری به عنوان روشی برای حل و فصل اختلافات در مورد تجاری به کار گرفته میشود. داوری بین المللی روشی برای حل اختلافات بین المللی است که در آن طرفین به جای رجوع به نهاد قضائی، اختلاف خود را به یک داور مورد اعتماد خود ارجاع می دهند. رجوع به داوری ممکن است پس از پیدایش اختلاف یا در هنگام تنظیم قرارداد )شرط داوری( پیش بینی شود. از این روش حل اختلاف اکثراً در قراردادهای بین المللی تجاری استفاده می شود.
در کنفرانس های لاهه ۹۹۱۱ و ۹۱۹۱ میلادی داوری به عنوان یکی از روش های پیشگیری از توسل به زور مطرح شد. پیرو کنفرانس اول یک دیوان داوری برای جلوگیری از جنگ و بروز درگیری های بین المللی تشکیل شد. در این دیوان فهرستی از حقوق دانان معتمد به عنوان داور موجود بود و تعیین داوران با موافقتنامه طرفین اختلاف صورت می گرفت.امروزه غالباً پذیرفته شده است که داوری ماهیتی قرار دادی دارد یعنی این شیوه خصوصی به موجب توافقی صورت می گیرد که در آن طرف های اختلاف از یک سو و داور از سوی دیگر می پذیرند که اختلافی که موضوع
موافقتنامه داوری است به داوری حل و فصل شود. موافقتنامه داوری، اعم از موافقتنامه مستقل یا شرط داوری، عبارت است از توافق طرفین به ارجاع اختلاف موجود و یا اختلافی که ممکن است از رابطه حقوقی معینی در آتیه ایجاد شود، به داوری انجام گیرد.
علت تمایل و رغبت تجار و جوامع تجارى به حل و فصل اختلافات توسط داورى را مى توان در مزایاى این روش نسبت به دادگسترى دانست که عبارتند از: بى طرفى داوران، محرمانه بودن داورى، سرعت و کارایى داورى،تخصصى بودن و تشریفاتى نبودن داورى، هزینه کمتر در داورى. مهمترین دلایل استفاده از داوری در عدم رعایت تشریفات زمان بر و در نتیجه سرعت آن و همچنین اعتماد نداشتن به بی طرفی دادگاه های ملی است.
حاجی زاده بازدید : 25 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود مقاله رشته حقوق

ماهیت داوری و تاریخچه داوری در نظام حقوقی ایران

ماهیت داوری

این مکانیزم چیست ؟ چرا وجود دارد ؟ چگونه به وجود آمده است ؟ نتیجه آن چگونه حاصل می شود ؟ داوری در واقع در عرض سیستم دولتی عمل می کند و یک سیستم خصوصی می باشد . داور در یک قضیه ، یک قاضی خصوصی منتخب طرفین است در یک امر داوری به اختلافاتی رسیدگی می شود که اولاً جنبه خصوصی دارند .ثانیاً نظم عمومی را درگیر نمی کند یعنی موضوع ارجاعی به داور نباید معارض نظم عمومی باشد .
به عبارت دیگر داوری جنبۀ خصوصی دارد ولی از سوی قوابنین دولتی تأیید و شناسایی می شود یعنی این که هم روش داوری و هم آثار مرتبت بر آن از طرف قوانین تأیید می شوند تا این تأیید و شناسایی آثار اجرایی را در برداشته باشد . بنابراین رأی داوری الزام آور است . هم توافق طرفین و هم حمایت قانونگذار ناظر و ضامن این مهم است . داور پای بند به آیین دادرسی مدنی نیست ،
لیکن رأی وی می بایست مدلّل و موجه باشد و لازمه مدلّل بودن رأی این است که داور تقریباً یک شیوه قضایی را رعایت نماید . داور در مرحلۀ تشخیص حق از ناحق قراردارد و موازینی که به خدمت می گیرد موازین حقوقی هستند . امروزه مسائل داوری بسیار پیچیده و تخصصی شده است مثلاً داوری در مسائل مالکیت معنوی با داوری در مسائل انرژی متفاوت است . تخصصی شدن مسائل تجارت و احساس این که در محاکم داوری برخورد مناسب تری با مسائل تجاری خواهد شد از دلائل برتری انتخاب و پذیرش شرط داوری در قراردادهاست و از علل ترجیح برای مراجعه به داوری می باشد
کلمات کلیدی:

داوری

داوری در ضمن قرارداد

داوری در نظام حقوقی ایران

ماهیت حقوقی شرط داوری در ضمن قراردادها

ریشه داوری را باید در خلأ دادگستری دولتی جست و جو نمود . بنابراین در ابتدا داوری به عنوان تنها طریق حل اختلاف به سهولت قابل درک بوده است . در عین حال ، علی رغم تأمین مراجع قضاوتی دولتی و در حالی که مراجعه به آنها طریق عادی رفع اختلاف گردید ، داوری بیشتر به این جهت به حیات خود ادامه داد که طرفین اختلاف مایل بودند منازعه آنها با تشریفات و هزینه کمتر و با سرعت بیشتر توسط اشخاصی که در انتخاب آنها دخالت داشته اند حل گردد . تمایل مزبور و لزوم احترام به آن موجب گردید که نظام های معتبر دادرسی ، مقررات داوری بصورت کم و بیش دقیقی تدوین گردد.
در ایران نیز « حکمیت» داوری ، ابتداد در موارد ۷۵۷ تا ۷۷۹ قانون اصول محاکمات حقوقی ، مصوب ۱۳۲۹ ، هجری قمری ( ۱۲۸۹ هجری شمسی ) پیش بینی گردید .« قانون حاکمیت » مصوب ۱۳۰۶ هجری شمسی که به نوعی داوری اجباری را پیش بینی می نمود . جایگزین موارد مزبور گردید . اما این قانون که به موجب « قانون اصلاح قانون حکمیت » مصوب ۱۱ فروردین ۱۳۰۸ اصلاح شد ، به موجب ماده ۳۸ «قانون حکمیت» مصوب ۱۳۱۳ هجری شمسی ، صریحاً نسخ گردید و مواد یاد شده ، منسوخه ماند .« داوری » در قانون قدیم آیین دادرسی مدنی ، مصوب ۱۳۱۸ در مواد ۶۳۲ به بعد پیش بینی گردید . در قانون جدید مصوب ۱۳۷۹ قانون آیین دادرسی مدنی مواد ۴۵۴ به بعد به داوری اختصاص یافته است علاوه بر این ، قانون داوری تجاری بین المللی در سال ۱۳۷۶ به تصویب رسیده است .
فهرست مطالب
تاریخچه وماهیت داوری2
ماهیت حقوقی شرط داوری در ضمن قراردادها2
تاریخچه داوری در نظام حقوقی ایران2
معایب و محاسن داوری2
ماهیت داوری3
ماهیت داوری3
اول : قضایی بودن داوری4
دوم : قراردادی بودن داوری4
شرط داوری ضمن قرارداد5

شرایط شرط داوری در ضمن قرارداد5

سؤال : تعیین موضوع داوری و محدودۀ مأموریت داور در شرط داوری ضمن عقد چگونه است؟6
سؤال : آیا تعیین داور شرط اساسی توافق داوری است ؟6
سؤال : آیا شرط داوری می تواند حیاتی مستقل از عقد اصلی داشته باشد ؟6
سؤال : آیا در رسیدگی داوری رعایت اصل تناظره و رسیدگی عادلانه باید رعایت شود ؟7
صلاحیت دادگاه در رسیدگی به دعوای موضوع شرط داوری در قراردادها7
الف ) اقامه دعوا در دادگاه قبل از مراجعه به داور7
اقامه دعوای موضوع شرط داوری در دادگاه ممکن است در دو حالت متفاوت صورت گیرد :8
۱) پیش از صدور رأی داور8
۲) اقامه دعوا پس از صدور رأی داور9
شرط داوری ضمن قراردادها9
صلاحیت دادگاه در رسیدگی به وجود و یا اعتبار9
بند اول – رسیدگی قبل از صدور رأی داور11
الف – رسیدگی جهت اتخاذ تصمیم نسبت به صلاحیت دادگاه11
ب- رسیدگی در تعیین داور12
ج- رسیدگی در زمان اتخاذ تصمیم نسبت به قرار عدم صلاحیت داور14
بند دوم – رسیدگی پس از صدور رأی داور15
الف – رسیدگی در اتخاذ تصمیم نسبت به اعتراض به رأی داور15
ب – رسیدگی در زمان اتخاذ تصمیم نسبت به دستور اجرای رأی داور و یا شناسایی آن16
نتیجه گیری17
منابع17
حاجی زاده بازدید : 36 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود مقاله رشته حقوق

بررسی داوری داخلی باتاکید بر حقوق ایران و مقررات آیین دادرسی مدنی

چکیده
در این تحقیق با بررسی مواد مندرج در قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی در خصوص داوری (مواد 454 الی 501) و کتب آیین دادرسی تألیف شده از سوی اساتید محترم و مقالات ارائه شده در خصوص موضوعات داوری، پیرامون کلیات داوری از جمله فواید و مزایای داوری، انواع داوری، قرارداد داوری، طرفین و موضوع قرارداد داوری و شرایط داور به اختصار بحث و بررسی به عمل می آید که ملخصاً می توان به لزوم قرارداد داوری اشاره نمود که هیچ یک از طرفین حق فسخ آن را ندارند و نیز امروزه در سطح بین المللی و رویه مورد عمل داوری های بین المللی استقلال شرط داوری از قرارداد اصلی به دلایل مختلف از جمله سرعت در عملیات تجاری و لزوم انفکاک هر چه بیشتر از سیستم های قضایی ملی به نحو وسیع و گسترده ای پذیرفته شده است لکن در حقوق داخلی در خصوص قراردادهای داوری داخلی هنوز این قاعده مورد عمل نیست و کماکان قاعده تبعیت شرط از عقد، اجازه بقاء شرط داوری را جدای از عقد اصلی نمی دهد.
به نحوه عمل داور و رأی داوری و اصول حاکم بر آن پرداخته شده است و نظر به اینکه مبنای رسیدگی داور یا داوران، قرارداد داوری است، داور یا داوران می بایست مقررات مربوط به داوری را رعایت نمایند هرچه در رسیدگی از جمله اصل ابلاغ به موقع به طرفین، اصل رعایت حق دفاع و اصل بی طرفی را رعایت نمایند و رأی صادره نیز منطبق با قوانین موجد حق بوده و در خصوص موضوع داوری و در مدت مصرحه در قرارداد یا در صورت سکوت در ظرف مهلت مقرر قانونی صادر شده باشد و چناچه رأی داوری مخالف با قوانین موجد حق و موارد مصرحه در ماده 489 قانون آیین دادرسی باشد، باطل و فاقد قابلیت اجرایی است.
نکته قابل توجه در خصوص رأی داور آن است که امکان صدور رأی غیابی از طرف داور نه در قانون پیش بینی شده است و نه با محدود بودن مهلت داوری می توانست پیش بینی شود و مضافاً به اینکه اعتراض به رأی داور در قالب شکایت و بطلان آمده است نه تجدیدنظر خواهی یا واخواهی.در رسیدگی داور امکان حدوث طواری به جهاتی از جمله جعل و تزویر در سند با تعیین جاعل و مقدور بودن تعقیب رسیدگی به اصل نکاح و طلاق و نسب وجود خواهد داشت که موجب توقف رسیدگی خواهد شد و نیز صدور قرار تأمین خواسته، تأمین دلیل و دستور موقت و جلب ثالث در اثناء رسیدگی در صلاحیت دادگاه ذیصلاح خواهد بود که وفق مقررات آیین دادرسی انجام خواهد شد.ابلاغ رأی داور مقدمه اجرای آن است که با تقاضای محکوم له و از طریق دادگاه صالح انجام می پذیرد که حتی-المقدور می بایست ابلاغ واقعی رأی به محکوم علیه به عمل آید تا حق دفاع ولی محفوظ باشد و با ابلاغ رأی، مهلت اعتراض شروع خواهد شد.
در خصوص آثار رأی داور به اختصار به ترتب اثر امر قضاوت شده و اعتبار قضیه محکوم بها به رأی داور، نظر به اینکه رسیدگی از طریق داوری همسنگ رسیدگی قضایی است بر رأی صادره اماره حقیقت مترتب بوده و دادگاه و هیچ مرجع دیگری نمی تواند دعوایی را که از طریق داوری فیصله یافته، مجدداً استماع نماید و در نظام حقوی ایران با عنایت به بند 6 ماده 84 قانون دادرسی مدنی که حکم اعتبار امر مختومه را مقرر می دارد و با توجه به ماده 463 در صلاحیت ذاتی داور یا داوران در رسیدگی به مورد اختلاف و مواد 488 و 490 قانون آیین دادرسی مدنی رأی داور از اعتبار امر قضاوت شده برخوردار می باشد.
کلید واژه ها:

داور

داوری

داوری در حقوق ایران

مقررات آیین دادرسی مدنی

مقدمه
گاه اتفاق می افتد که اصحاب دعوا خود را از طریق مداخله اشخاص مطلع و مورد وثوق خود بر مراجعه به دادگاه ترجیح دهند و این امر از جهات مختلف قابل توجیه است.یکی اینکه اصولاً مردم در همه جای دنیا از آمد و شد به دادگاه و دریافت اخطاریه و احضاریه دل خوشی ندارند. به ویژه اینکه قضات به دلیل کار قضایی مستمر و سر و کار داشتن با افراد اغلب متهم بد سابقه و نهایتاً مجرم و یا در امور حقوق لااقل افراد طماع و سودجو و حقه باز به ناچار طبیعت ثانوی خود و بد اخلاق و گاه بد نمصب نیز یافته اند و به تبع آن به قول معروف «قاضی همه را به چشم هم نگاه می کند» بدین جهت مردم سعی دارند که تا حد مقدور از مراجعه به دستگاه قضایی امتناع نموده و در محیط های دوستانه تری و با آرامش بیشتر به حل و فصل اختلاف فیمابین با دخالت و اظهار عقیده و نظر فردی مورد وثوق که در عین حال مطلع هم باشد؛ بپردازند که وی را داور یا حکم می نماند. از جمله ی جهات دیگر موجب استقبال مردم از مراجعه به حکم و داور و گریز از دادگستری، کندی جریان رسیدگی در محاکم و طولانی بودن دادرسی و نهایتا ًصدور حکم است.
هرچند به موجب اصل 152 قانون اساسی مرجع رسمی تظلمات و شکایات، دادگستری است و به موجب بند یک اصل 156 رسیدگی و صدور حکم در مورد تظلمات، تعدیات، شکایات، حل و فصل و دعاوی و رفع خصومات یکی از وظایف قوه قضائیه است معذلک قانون آیین دادرسی مدنی اجازه داده است که افراد در دعاوی خود از مداخله مراجع قضایی صرف نظر کرده و دادرس و قاضی امور خویش را با توافق معین کرده، تسلیم حکومت خصوصی اشخاصی شوند که یا از نظر معلومات و اطلاعات فنی و یا از نظر شهرتشان به صحت عمل و امانت مورد اعتماد آنها هستند این حکومت خصوصی همان داوری است. حکومت داور هرچند یا به حکم قانون است (داور اجباری) یا به موجب قرارداد و تراضی اصحاب دعوا (داوری اختیاری)، ولی در هر حال چون تصمیمات آنها منشأ آثار حقوقی است باید ترتیب تعیین آنها و حدود اختیاراتشان طوری باشد که هم موجب تضییع حقوق اصحاب دعوا نشود و هم تصمیمات آنها قابل اجرا باشد. برای تأمین این منظور مقرراتی لازم است موضوع باب هفتم ق. آ. د. م مواد 454 تا 501 می باشد.
فهرست مطالب
بررسی داوری داخلی باتاکید بر حقوق ایران و مقررات آیین دادرسی مدنی1
چکیده2
کلید واژهها4

گفتار اول :تاریخچه ،مفهوم ،محاسن ومعایب داوری5

مبحث اول:تاریخچه داوری5

مبحث دوم :تعریف داوری6

مبحث سوم: محاسن داوری6
مبحث چهارم: معایب داوری7

گفتار دوم :انواع داوری در حقوق داخلی ایران7

مبحث اول:داوری اختیاری7

گفتار سوم: قرارداد و موافقت نامه داوری9

گفتار چهارم: شرایط موضوع داوری11
گفتار پنجم:چگونگی تعیین داور11
مبحث اول: تعیین داور توسط اصحاب دعوا11
مبحث دوم: تعیین داور توسط شخص ثالث12
مبحث سوم: تعیین داور توسط دادگاه13
بند اول: واگذاری صریح طرفین13
بند دوم: عدم توافق طرفین در تعیین داور14
بند سوم: عدم توافق طرفین در تعیین جانشین داور متوفی، محجور یا مستعفی14
بند پنجم: خودداری شخص ثالث از تعیین داور15
بند ششم: موارد تعیین داور به قید قرعه توسط دادگاه15
الف: حالتی که طرفین شخص یا اشخاص معینی را به عنوان داور تعیین نکرده باشند15

مبحث چهارم: آثار قبولی داوری از طرف داوران16

گفتار ششم: مدت داوری16
مبحث سوم: ضمانت اجرای رعایت مدت18
گفتار هفتم: حقوق داور19
گفتار هشتم: مسئولیت داور19

مبحث اول: مسئولیت کیفری19

مبحث دوم: مسئولیت انتظامی20
گفتارنهم: رسیدگی داور20
گفتار دهم : پایان داوری وصدور رای21
مبحث دوم: صدور رأی توسط داوری23

گفتار یازدهم : ابلاغ رأی داور اجرای آن و اعتراض به آن23

مبحث اول: ابلاغ رأی داور23
مبحث سوم: اعتراض به رأی داور24
حاجی زاده بازدید : 65 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود مقاله رشته محیط زیست

مدیریت پسماند

مقدمه:
حفظ بهداشت جامعه و افراد آن از جنبه های مختلف یعنی بهداشت فردی ،بهداشت عمومی و بهداشت محیط زیست قابل بررسی است.افراد جامعه باید بدین باور برسند که علاوه بر رعایت موازین بهداشت فردی ملزم به حفظ بهداشت محیط پیرامون خود هستند زیرا در صورت عدم رعایت این موضوع سلامت آنها و سلامت سایرافراد جامعه در مخاطره خواهد افتاد.یکی از موارد مهم در زمینه حفظ و ارتقای سلامت افراد و جامعه دفع زباله و مواد زائد از راه های صحیح است.مراکز بهداشتی درمانی که زباله های پزشکی،شیمیایی یا رادیولوژی را تولید می کنند تعهد اخلاقی و قانونی دارند که این زباله ها را به نحوی که کمترین خطرات زیست محیطی را بر جای گذارد،دفع نمایند.در این مبحث ضوابط و روشهای مدیریت اجرایی پسماندهای پزشكی و پسماندهای وابسته آورده شده است.
کلمات کلیدی:

پسماند

پسماندهای پزشكی

بهداشت محیط زیست

فهرست
مقدمه:4
كتابچه مدیریت پسماندهای بیمارستانی:5
فصل اول –اهداف :5
فصل دوم – تعاریف :5
فصل سوم – حدود واختیارات5
فصل چهارم- طبقه بندی پسماندهای پزشكی:6
فصل پنجم تفكیك ، بسته بندی وجمع آوری:6
فصل ششم : نگهداری9
فصل هفتم : حمل ونقل10
فصل هشتم: بی خطر سازی وتصفیه وامحاء12
پیوست(1)14
جدول طبقه بندی پسماندهای پزشكی ویژه:14
شرح انواع پسماندهای پزشكی ویژه :15
پیوست2:19

ضوابط ومعیارهای روشهای عمده تصفیه و دفع19

2- ضوابط ومعیارهای روش ماكروویو20
3- ضوابط ومعیارهای دفن بهداشتی21
4- روش محفظه سازی21

دفع پسماندهای مواد شیمیایی اشتعال زا :22

*دفع پسماند مواد شیمیایی سمی*22
سم زدایی اتیدیوم بروماید و ژل های این محلولها22

دفع پسماندهای مواد شیمیایی سرطانزا22

دفع پسماندهای مواد خطرناک زیست محیطی:23

دفع پسماندهای مواد رادیو اکتیو :23

مواد شیمیایی واکنش گر24
دفع پسماندهای مواد شیمیایی خورنده :25
دستگاههای امحاء زباله26

شیوه های محاسبه متوسط حجم سطلهای زباله وترالی زباله:28

نوع دستگاههای بی خطر سازی موجود در بیمارستان امام خمینی جیرفت(ره)29
تجهیزات جانبی پسماندهای بیمارستان:29
تجهیزات موجود در بخشها:30
مقدار زباله تولیدی بیمارستان امام خمینی جیرفت(ره)31
زمانهای جمع آوری زباله زیر مجموعه های بیمارستان در طول 24ساعت32

نقش مدیران بیمارستان در مدیریت پسماندهای بیمارستان33

*(طرح مدیریت پسماند در ایمنی بیمار)*33
مقدمه:33
وظایف رئیس بیمارستان:34
وظایف مدیر پسماند بیمارستان :35
وظایف مسئول بخش در مدیریت پسماند:37
وظایف مترون بیمارستان در مدیریت پسماندها:38
مدیر مسئول كنترل عفونت:39
مدیر پشتیبانی وتداركات:40
نقش مسئول بهداشت:41
كمیته مدیریت پسماند بیمارستان:41

انواع زباله های تولیدی در بخش های مختلف بر اساس طبقه بندی سازمان جهانی بهداشت:42

منبع:43
حاجی زاده بازدید : 45 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

دانلود پایان‌نامه کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی

استراتژی امنیتی ایالات متحده آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران

چکیده:
موضوع روابط جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا یکی از چالش‌آمیزترین مسائل سیاسی دو کشور در دهه اخیر بوده که تداوم، تطویل و افزایش روزافزون حوزه های تنش بر پیچیدگی آن افزوده است. در موضوع خاص روابط ایران و آمریکا بنیادهای فکری، شخصیت های اصلی روابط و اختلافات موجود به شمار می آید، که به سختی قابل تغییر بوده و عدم توجه به ثبات یا تغییرات موجود در این سطح منجر به آشفتگی استراتژی‌ها خواهد شد. در واقع استراتژی‌ها برگرفته از نگرش‌ها هستند؛ نگرش‌هایی که ایجاد تغییر در آن‌ها سهل‌تر از شخصیت‌ها و بنیادهای فلسفی صورت می گردد؛ اما این تغییرات به راحتی دگرگونی‌های متناوب در حوزه نظر نیست.
سیاست خارجی آمریکا در برابر جمهوری اسلامی ایران، طی ٣ سال گذشته از نوسان زیادی برخوردار نبوده و این کشور راهبرد یکسانی را در مواجهه با ایران در دستور کار قرار داده است؛ اگر چه در مقاطع مختلف به لحاظ روشی، سعی کرده تا از تاکتیک­های متنوعی برای پیشبرد استراتژی مهار و کنترل رفتار جمهوری اسلامی بهره­گیری نماید. نوشتار حاضر بر آن است تا ضمن اشاره به سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران، به بررسی و تحلیل منطق رفتاری دولت باراک اوباما بپردازد.
کلید واژه ها:

سیاست خارجی

روابط ایران و آمریکا

رئالیسم و سازه انگاری

استراتژی امنیتی آمریکا در قبال ایران

فهرست مطالب
فصل اول:مقدمات و کلیات
فصل دوم:چارچوب نظری تحقیق
فصل سوم:رویکرد ایران
فصل چهارم:اهداف استراتژی امنیتی ایالات متحده آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران

تعداد صفحات : 268

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 10720
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 19
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 483
  • آی پی دیروز : 303
  • بازدید امروز : 639
  • باردید دیروز : 380
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 1,019
  • بازدید ماه : 1,532
  • بازدید سال : 30,150
  • بازدید کلی : 930,021